EVGA GTX460 kırmızı ve yeşil ekran hatası

Ozan Turan

Hectopat
Yer
Hatay
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Dün ekran kartım oyun açarken hata verdi. İlk önce çözünürlük gitti sonra bilgisayar kapandı. Bilgisayarı açtığımızda yeşil ve kırmızı çizgiler vardı ekranda. İntel HD Graphics 2000 ile açtığımda bir sorun yok hatta şuan onunla açtım bilgisayarı. Ama ekran kartında gelince sorun çıkıyor. PSU'um 400+ watt. 3-4 aydır kullanıyorum bu yüzden PSU'da bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Ölü piksel yok.
Ekran görüntüleri şunlar:

Fotoğraf0002.jpg
Fotoğraf0003.jpg
Fotoğraf0004.jpg
Fotoğraf0005.jpg
Fotoğraf0006.jpg

Bir parçası zarar görmüş olabilir mi? Bunun gibi olaylar için fırınlama diye bir işlem varmış. Denemeli miyim? Yoksa yazılımsal bir sorun mu?

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar lütfen cevaplasın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Garantisi maalesef yok ve 2. el. Başka bir yöntem vesaire var mı? Soğutma bloğunu çıkartıp fotoğraf atabilirim.

Bu arada 1 gün geçtikten sonra gözükmesi için yorum atma hakkım var diye biliyorum.

Kardeşim bende de böyle sıkıntı vardı ATI X1300 Pro vardı fırınlayarak çözdüm. Yalnız uyarıyım kartı gözden çıkaracağın zaman yap. Başarısız olma ihtimalide var. YouTube de videoları var.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı