EVGA RTX 3080 Ti FTW3 Ultra Gaming fiyatı neden ucuz?

Bahadir22

Hectopat
Arkadaşlar, 25 bin TL civarı bütçem var ve bir ekran kartı almayı planlıyorum. Starfield tarzı oyunları rahatça medium görüntülerde 60 FPS sabit oynatsın yeterli.
Araştırdıgımda bu kartın fiyatını çok uygun buldum. Diğer RTX 3080'lerden çok daha ucuz neden acaba? Bunu alsam bir sorun yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, 25 bin TL civarı bütçem var ve bir ekran kartı almayı planlıyorum. Starfield tarzı oyunları rahatça medium görüntülerde 60 FPS sabit oynatsın yeterli.
Araştırdıgımda bu kartın fiyatını çok uygun buldum. Diğer RTX 3080'lerden çok daha ucuz neden acaba? Bunu alsam bir sorun yaşar mıyım?
O paraya 4070 Ti bile bulabilirsiniz. 4070 Ti alın. Ama işlemcinize uygunsa alın. 4070 Ti her türlü daha iyi.

4060 Ti ile (Oyunda DLSS 3 desteği yok, modla var ben kurmadım) Very High ayarlarda 60 FPS alıyorum hocam; ki oyun niyeyse 60'ın üzerine hiç çıkmıyor frame cap varmış gibi halbuki yok, optimizasyon konusunda oyun kötü.

25 K'yı RTX 30 serisine vereceğinize 4070 Ti'a verip hem Starfield'da olmasa da gelecekteki oyunları kartın kas gücünden yararlanarak zaten Ultra + RT açarsınız; bir de DLSS 3.5'in ekmeğini de çok güzel yersiniz. Zaten kart Starfield'ı en babasından açar.

O bütçede RTX 3xxx serisi gereksiz. İşlemciniz ve güç kaynağınız nedir?

4070 Ti biraz zor bulur.

Galax, PNY gibi markalara sıcak bakılıyorsa sürüyle var.

RTX 4070, RTX 4070 Ti harici aşağıdaki kart alınabilir.

Ben de 4070 Ti öneriyorum, Starfield'ı 1440p'de Ultra ayarlarda rahatça oynuyorum. New Atlantis'te 60 FPS'lere kadar düşüyor ama gezegenlerde 140 FPS'lere kadar çıktığı oluyor. Ortalama 75-90 FPS arası oynuyorum.

bütçeyi gerekirse 30-35 lerede zorlayabilirim 4070ti sağlıklı olacaksa , sistemimde ekran kartı dışında herşeyi en kalitelisinden seçmeye çalışmıştım çünkü ekran kartı düşük kalsın istemiyorum. Ama ilerisi içinde belki 5000 serisi bir kart alma planım var o yüzden fazlada bütçe ayırmak istemiyorum ekran kartına
sistemim;

13900k
z790-a 7800 ddr5 rog strix
rog strix 1000w psu
helios white 3.1 strix kasa
asus rog ryuo III 360
corsair 2x16 7200mhz
samsung 990pro

Technopat Haberler

Geri
Yukarı