yunusdeniz
Hectopat
Daha fazla
Öncelikler merhaba.
Elimde şu anda halihazırda bir RTX 3070 ekran kartı olan bir kullanıcıyım.
Bu kart benim oyun ve 3D render işlerime oldukça yeterli bir kart.
Ancak son dönemde Stable Diffusion XL ile işlerim artmaya başladı.
RTX 3070, Stable Diffusion'ın bir önceki sürümü olan 1.5 ile sorunsuz ve hızlı bir şekilde çalışabiliyordu ancak.
Sdxl ile performansı oldukça düştü.
Bu sebepten ötürü 4060 Ti 16 GB ekran kartını almaya karar vermiştim.
Ancak bugün karşıma EVGA RTX 3090 ürünü çıktı. Fiyatı da 22500 lira.
chimolog.co
Çinli bir arkadaşımızın yaptığı incelemelere göre 4090'dan sonra en iyi sonuç veren kart RTX 3090 olarak görülüyor.
4060 Ti 16 GB versiyonu da testlerde gayet iyi sonuçlar almış olmasına karşın RTX 3090 burada 24 GB'lık VRAM farkıyla öne çıkıyor yine de.
Forumda RTX 3090 ile sdxl kullanan arkadaşlar varsa, kartın performansı hakkında bilgi verebilirlerse çok sevinirim.
Günün sonunda CUDA çekirdeği sayısı olarak, VRAM olarak vs. RTX 3090 halen oldukça güçlü bir kart olarak duruyor. (Özellikle benim gibi oyun oynamayı öncelemeyen bir kullanıcı için. Ki zaten oyun oynamak bu kartlar için bir ölçüt değil. Hepsi gayet iyiler o konuda.)
Forumda bu kartın iş yönüyle ilgili beni bilgilendirebilecekler varsa güzel olur.
Teşekkürler şimdiden.
Elimde şu anda halihazırda bir RTX 3070 ekran kartı olan bir kullanıcıyım.
Bu kart benim oyun ve 3D render işlerime oldukça yeterli bir kart.
Ancak son dönemde Stable Diffusion XL ile işlerim artmaya başladı.
RTX 3070, Stable Diffusion'ın bir önceki sürümü olan 1.5 ile sorunsuz ve hızlı bir şekilde çalışabiliyordu ancak.
Sdxl ile performansı oldukça düştü.
Bu sebepten ötürü 4060 Ti 16 GB ekran kartını almaya karar vermiştim.
Ancak bugün karşıma EVGA RTX 3090 ürünü çıktı. Fiyatı da 22500 lira.

【Stable Diffusion】AIイラストにおすすめなグラボをガチで検証【GPU別の生成速度】 | ちもろぐ
無制限の生成枚数でAIイラストをガシガシ生成するなら、ローカル環境版のStable Diffusionが必要です。しかし、ローカル版AIイラストは高性能なグラフィックボードも必須・・・ というわけで本記事では、グラフィックボードを40枚ほど所有している筆者が、実際にStable Diffusionを動かしてAI生成におすすめなグラボを徹底検証します。

Çinli bir arkadaşımızın yaptığı incelemelere göre 4090'dan sonra en iyi sonuç veren kart RTX 3090 olarak görülüyor.
4060 Ti 16 GB versiyonu da testlerde gayet iyi sonuçlar almış olmasına karşın RTX 3090 burada 24 GB'lık VRAM farkıyla öne çıkıyor yine de.
Forumda RTX 3090 ile sdxl kullanan arkadaşlar varsa, kartın performansı hakkında bilgi verebilirlerse çok sevinirim.
Günün sonunda CUDA çekirdeği sayısı olarak, VRAM olarak vs. RTX 3090 halen oldukça güçlü bir kart olarak duruyor. (Özellikle benim gibi oyun oynamayı öncelemeyen bir kullanıcı için. Ki zaten oyun oynamak bu kartlar için bir ölçüt değil. Hepsi gayet iyiler o konuda.)
Forumda bu kartın iş yönüyle ilgili beni bilgilendirebilecekler varsa güzel olur.
Teşekkürler şimdiden.
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: