EVGA RTX 3090 ve stable diffusion XL performansı

Bütçe
23000

yunusdeniz

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikler merhaba.

Elimde şu anda halihazırda bir RTX 3070 ekran kartı olan bir kullanıcıyım.
Bu kart benim oyun ve 3D render işlerime oldukça yeterli bir kart.

Ancak son dönemde Stable Diffusion XL ile işlerim artmaya başladı.
RTX 3070, Stable Diffusion'ın bir önceki sürümü olan 1.5 ile sorunsuz ve hızlı bir şekilde çalışabiliyordu ancak.
Sdxl ile performansı oldukça düştü.
Bu sebepten ötürü 4060 Ti 16 GB ekran kartını almaya karar vermiştim.
Ancak bugün karşıma EVGA RTX 3090 ürünü çıktı. Fiyatı da 22500 lira.

Çinli bir arkadaşımızın yaptığı incelemelere göre 4090'dan sonra en iyi sonuç veren kart RTX 3090 olarak görülüyor.
4060 Ti 16 GB versiyonu da testlerde gayet iyi sonuçlar almış olmasına karşın RTX 3090 burada 24 GB'lık VRAM farkıyla öne çıkıyor yine de.

Forumda RTX 3090 ile sdxl kullanan arkadaşlar varsa, kartın performansı hakkında bilgi verebilirlerse çok sevinirim.

Günün sonunda CUDA çekirdeği sayısı olarak, VRAM olarak vs. RTX 3090 halen oldukça güçlü bir kart olarak duruyor. (Özellikle benim gibi oyun oynamayı öncelemeyen bir kullanıcı için. Ki zaten oyun oynamak bu kartlar için bir ölçüt değil. Hepsi gayet iyiler o konuda.)

Forumda bu kartın iş yönüyle ilgili beni bilgilendirebilecekler varsa güzel olur.

Teşekkürler şimdiden.

Dosya Ekleri

• sd-bench-vs-gpus-4.jpg
    sd-bench-vs-gpus-4.jpg
    56,4 KB · Görüntüleme: 92
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba bende yapay zeka ile uğraşıyorum ama henüz elimde M1 Air laptopum var. İşlemleri bulut bilgisayarlardan yapıyorum Google colab veya Microsoft Azure gibi bu şekilde kullandığın kadarını ödüyorsun. Saatlik 20 - 30 TL arası gidiyor 1 tane V100 ile ama stable diffusion gibi localde çalışanlar için oluyor mu bilmiyorum ama stable diffusiona göre bu grafik doğru. 4090'dan sonra en fiyat performans kart 3090 yapay zeka için. Ve eğer yapay zeka için ise bu üçünden şaşma sırasıyla:
4090.
3090.
2080 Ti.
Çünkü yapay zeka için en önemli kriter VRAM oluyor.

Merhaba bende yapay zeka ile uğraşıyorum ama henüz elimde M1 Air laptopum var. İşlemleri bulut bilgisayarlardan yapıyorum Google colab veya Microsoft Azure gibi bu şekilde kullandığın kadarını ödüyorsun. Saatlik 20 - 30 TL arası gidiyor 1 tane V100 ile ama stable diffusion gibi localde çalışanlar için oluyor mu bilmiyorum ama stable diffusiona göre bu grafik doğru. 4090'dan sonra en fiyat performans kart 3090 yapay zeka için. Ve eğer yapay zeka için ise bu üçünden şaşma sırasıyla:
4090.
3090.
2080 Ti.
Çünkü yapay zeka için en önemli kriter VRAM oluyor.
teşekkürler cevabınız için. ben de vram önemli diye düşünüyorum. Tereddütüm 3 yıl eski bir kartı alıyor olmaktan ötürü kaynaklanıyordu sadece.
Yine de az evvel geçtim siparişi. Muhtemelen memnun bırakacaktır.

RTX 3090'dan memnun musun?
evet memnunumun. ama şu şartlar altında memnunum.
ben kartı 21 bin liraya aldım.
11 aralık 2023 tarihi itibariyle
oyunlarda beni zorlayan hiç bir şey yok.

bugün itibariyle yapay zeka görselleştirme konusunda hızlandırıcılar henüz çok iyi sonuç veremiyorlar.
henüz ai özel donanımlar tanıtılmamış durumda.

bu şartlar altında şu an memnunum ama.

yapay zeka gelişmelerine baktığım şu anki noktada.. 3090 alma konusunda bir adım geriye atabilirdim. yapay zeka görsel oluşturma noktası, düşük kartlarda da çalışabilir duruma gelir gibi oluyor. şu an yeni kart arıyor olsam 3090'ı seçenekler arasından eleyebilirdim galiba.

bütçem yoksa 4060 ti 16 gb ve ya bütçem varsa daha iyi bir modele yönelinelebilir.

Yes, I'm satisfied. But under these conditions I am satisfied.
I bought the card for 21 thousand liras.
As of December 11, 2023
There is nothing that challenges me in games.

As of today, accelerators cannot yet produce very good results in artificial intelligence visualization.
AI special hardware has not been introduced yet.

But under these circumstances, I'm happy right now.

At this point where I'm looking at AI developments... I could take a step back on getting the 3090. The artificial intelligence visual rendering point seems to be able to work on low cards as well. If I were looking for a new card right now, I think I could eliminate the 3090 from the options.

If I don't have the budget, I can go for 4060 ti 16 GB or if I have the budget, I can go for a better model.
4070ti'nin daha iyi bir seçenek olacağını düşünmüyor musunuz, çünkü sağladığınız bağlantı 4070ti neredeyse canavar 3090. 12gb sadece bir düşüş. ama Ocak ayında 16gb süper versiyonu geliyor.

şimdi baktım da.. evga 3090 34 bin lira olmuş.. fiyat böyleyken bence de 4070 ti ve ya 4080 almak daha iyi. zira 48000 bin liraya 4080 var.. bu noktada train yapmayacaksanız 4000 serisi daha cazip.

34 thousand? Don't believe you paid too much for that 3-year-old graphics card? Why don't you consider buying a graphics card from the owner's website instead?

şimdi baktım da.. evga 3090 34 bin lira olmuş.. fiyat böyleyken bence de 4070 ti ve ya 4080 almak daha iyi. zira 48000 bin liraya 4080 var.. bu noktada train yapmayacaksanız 4000 serisi daha cazip.
dostum selam. bu fiyatı gördükten sonra 2. ellere baktım ben de, ama içime sinmedi hiçbiri. 4070 ti super dusunuyorum su an 32k. mantıklı olur mu sence?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı