RTX 3090 modelleri vs Gainward RTX3090 Ti Phantom

Foşix Mergen

Hectopat
Merhaba masaüstü sistemimden işim için e-GPU sisteme geçiyorum, PCI-e gen 4 4X yani teoride 64Gbps sunan port kullanacağım, 2 tane Thunderbolt portum var ama Bandwidth 32Gbps'e kadar geriliyor. İşin ekran kartı kısmı kaldı halihazırda 3060 kullanıcısıyım lakin yapay zeka compute tarafında (keza traning) çok ciddi VRAM tüketiyor. Piyasada 3090 25 ile 30k arasında birçok modeli bulunabiliyor MSI Gaming X Trio modelleri vs. de bulunuyor ama 3090 Ti tabii ki de daha iyi bir kart Gainward'a ön yargı ile yaklaşmıyorum yurt dışında sanırım fazlaca tercih edilen bir marka. Korkum 3090 modelinde sanırım kapasitör sorunu muhabbeti vardı Ti serisinde var mı emin değilim hiçbir yerde incelemesini bulamadım. Model hakkında bilgisi olan veya kaynak atabilme imkanı olan varsa sevinirim. Bunun yanında 4K oyun oynayacağım AAA oyunları 60 FPS de oynamam yeterli rekabetçi veya AAA rekabetçi FPS değerlerine ihtiyacım yok. 4090 bir seçenek lakin 2X 3090 Ti seçeneği bir tık pahalıya gelmesinin yanında 24 GB VRAM daha sağlıyor fiyatı bakımından benim için pek bir anlamı yok.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı