Merhaba arkadaşlar,
2 hafta önce arkadaşıma High Power Super GD+ 750W modelini alıp kurdum, gayet güzel ve sağlıklı çalışıyor. Kablo uzunlukları vs. gayet güzeldi. Şu an kendime yeni bir PSU bakıyorum, aslında direkt aynı modeli alıp geçecektim ama Vatan'da indirime girdi Evga'nın modeli (2166TL). Bu ikisi arasındaki farklar nelerdir, önerileriniz nelerdir, hangisini tercih etmeli?
Evga
Hocam deneyimlerimi aşağıya ekliyorum.
High Power için 3 aylık deneyim:
Yükte veya sessizde herhangi bir cızırtı, sıkıntı çıkarmadı. Modüler olması çok işe yarıyor. Oyun olarak Hogwarts Legacy'den tutun Shadow of the Tomb Raider'a kadar birçok oyun oynandı ama bir sorunla karşılaşılmadı. (Arkadaşımdan aldığım bilgiler.)
Evga için 3 aylık deneyim:
Gayet sessiz ve kaliteli bir model. Soğutma ve ses kalitesi çok güzel, eco modu adında bir modla geliyor ürün. On/Off tuşunun yanında minik bir tuşu var, basınca eco moduna geçiyor ve ağır yükte değilse fanlar çalışmıyor. Bu da fan ömrünü uzatıyor. Modülerliği güzel, kablo sayıları gayet yeterli. Alacak olanlar için ürün koduna dikkat edin mutlaka "X2" yani revize edilmiş model olsun. Bir arkadaşın yazdığı "bilye sesi" bende olmadı. Şimdilik her şey güzel gidiyor.
Tamamdır o zaman, zaman ayırdığınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Yapıştırıp geçecek gibiyim EVGA modelini ama son bir sorun kaldı aklıma takılan. Özellikle Amazon US'ta modelin çok dertli ve sürekli servis gördüğünden yanmışlar yorumlarda. Şu anki güncel tier listesinde de B sınıfında. Sizce bu ufak pürüzlere dikkat etmeli miyim, yoksa yapıştırıp geçmeli miyim?
EVGA Supernova GA alacaksanız, revize olan model olduğundan emin olun. 220-GA-0850 model numarasına sahip olanlar RTX 3080 ve RTX 3090 gibi kartlarda problem çıkarıyordu. Revize edilmiş olan Supernova GA 850W model numarası, 220-GA-0850-X1. Vatan'daki de belirtildiğine göre 220-GA-0850-X2 ki ikinci revizyon.
Tamamdır o zaman, zaman ayırdığınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Yapıştırıp geçecek gibiyip EVGA modelini ama son bir sorun kaldı aklıma takılan. Özellikle Amazon US'ta modelin çok dertli ve sürekli servis gördüğünden yanmışlar yorumlarda. Şu anki günceli tier listesinde de B sınıfında. Sizce bu ufak pürüzlere dikkat etmeli miyim, yoksa yapıştırıp geçmeli miyim?
Bu tür durumların Şikayetvar'a bakmak gibi olduğunu düşünüyorum. Ben Corsair RM650 2019 kullanıyorum. Kapasitörleri Çin menşeili. Normalde bu tür seviyedeki ürünlerde Japon beklenir. Lakin yapısal olarak kaliteli üretildiği için sorun yaratma ihtimali minimal. Bu ihtimali veriyorum sonuçta hiçbir ürün için asla sorun çıkarmaz denemez. Ama emin olun her ürün için sorun yaşayan kullanıcı bulursunuz ki zaten global EVGA garantiniz olacak. O da bir avantajdır.
EVGA Supernova GA alacaksanız, revize olan model olduğundan emin olun. 220-GA-0850 model numarasına sahip olanlar RTX 3080 ve RTX 3090 gibi kartlarda problem çıkarıyordu. Revize edilmiş olan Supernova GA 850W model numarası, 220-GA-0850-X1. Vatan'daki de belirtildiğine göre 220-GA-0850-X2 ki ikinci revizyon.
Maalesef hangi model olduğu Vatan'ın sitesinde yazmıyor. Destek hatları da hafta içi 21.45'e kadar hizmet veriyor. İndirim yarın sabah 06.00'da bitecek. Bu durumda bunu bilgiye erişmem imkansız gibi duruyor. Son yorumu size bıraktım hocam.
Bu tür durumların Şikayetvar'a bakmak gibi olduğunu düşünüyorum. Ben Corsair RM650 2019 kullanıyorum. Kapasitörleri Çin menşeili. Normalde bu tür seviyedeki ürünlerde Japon beklenir. Lakin yapısal olarak kaliteli üretildiği için sorun yaratma ihtimali minimal. Bu ihtimali veriyorum sonuçta hiçbir ürün için asla sorun çıkarmaz denemez. Ama emin olun her ürün için sorun yaşayan kullanıcı bulursunuz ki zaten global EVGA garantiniz olacak. O da bir avantajdır.
@Andar Han 'ın dediği gibiyse eski modelde kronik bir sorun olmuş ki revize edilmiş olabilir mi hocam? Kafam karışmadı değil açıkcası. Son yorumlarınız nelerdir bu konu hakkında?