Merhaba arkadaşlar;
Öncelikle hayatımda ilk defa bir foruma yazıyorum, hatam olursa affola. Dün gece başıma gelen bir olay ile ilgili yardım isteyeceğim sizden.
Benim evde 2 kasam var, birini yeni kendim topladım, diğerini 3 aydır kullanıyorum. Birinde GTX 1660 6 GB kart var ethernum kazıyorum, yeni topladığım kasada RX 570 Armor var. Onunla da geceleri ravencoin kazıyorum. Bu bilgisayarlar neredeyse 24 saat açık. Kasalar yan yana duruyor ve aynı üçlü prizden elektrik alıyorlar. Bunun yanı sıra salondaki diğer prizlerde televizyon, PlayStation genelde hep açık, ketıl neredeyse hep açık. Işıklar açıl. Bunları yazıyorum ki belki faydası olur. Dün gece yine sistemler açık ben odamda telefonla ilgilenirken burnuma acayip bir koku gelmeye başladı.
Nasıl anlatasam, tam kablo yanığı gibi değil sanki biri ot, dolma yaprağı falan haşlıyormuş gibi bir koku. Bir müddet sonra kafayı çevirip salona baktığımda bütün salon bembeyaz duman olmuştu. Epey bir duman vardı ilk heyecanla sağa sola baktım kaynağını göremedim, hemen sigortaları indirdim. (sigorta atmadı bu arada) aklıma önce bilgisayarlar geldi özellikle yeni topladığım bilgisayar (çünkü çok tecrübeli değilim bu konularda). Odayı havalandırdıktan sonra bilgisayarları açtım, ne bir yanık, ne bir koku hiçbir şey yoktu. İki bilgisayarda sorunsuz çalışıyordu. Epey bir inceledim parçaları kabloları, PSU'lara ışık tuttu baktım, kokladım hiçbir sorun yoktu. Prizleri kontrol ettim, herhangi bir yanık izi yok. Ketılı söktüm baktım temiz. Sadece 2 bilgisayarı ve monitörü bağladığım uzatma kablosunu açamadım presli takılmış vida yoktu, ama dışarıdan bakılınca onda da bir sorun gözükmüyor. (bu arada RX 570'e bir miktar overclock yapmıştım daha verimli kazsın diye adrenalin software üzerinden. Bazen sistem hatası verip global ayarlara dönüyordu kendi kendine.
Sabah tekrar kasalar dahil her şeyi gündüz gözüyle kontrol ettim hiçbir sıkıntı bulamadım, ama korktum gece açık bırakmaktan kasaları, gece açık bırakmazsam da kazmanın hiçbir anlamı yok zaten.
Sorunumun kaynağı ne olabilir? Nasıl bulurum? Herhangi bir fikri olan var mı aranızda? Neye dikkat etmeliyim, gözden kaçırmış olabileceğim bir şeyler var mı? Benzer bir olay yaşamış yahut konuyla ilgili herhangi bir fikri olan arkadaşlar varsa yardımlarınızı rica ediyorum. Herkese iyi günler dilerim.