Evi duman bastı

Bilgisayarların özelliklerini yazar mısınız? Güç kaynağı dahil.

Bir tanesi 500 PSU Everest, yeni topladığım Power Boost diye bir marka 500 PSU o da, boş kasayla birlikte geldi hazır takılı.
500 PSU Everest olan, i3 işlemci, ASRock A320 m anakart, 8 GB RAM, sıfır GTX1660 takılı 2 aydır stabil kazıyorum onunla.
500 PSU Power Boost olan Ryzen 3 APU işlemci. MSI A320 Pro anakart, 8 GB RAM, 2. el RX MSI RX570 Armor kart aldım o takılı, 3 gündür çalışıyor o da.

Bilgisayarların özelliklerini yazar mısınız? Güç kaynağı dahil.

Yazım hatası yaptığım için kısıtlama aldım henüz cevap yazabiliyorum kusura bakmayın.

3 aydır stabil olarak kazdığım:
Everest 500W PSU.
ASRock A320M anakart.
i3 işlemci.
GTX 1660 ekran kartı 6 GB.
8 GB RAM.

Yeni topladığım:

Power Boost marka PSU 500W (boş kasayla birlikte geldi muhtemelen dandiktir)
MSI A320 anakart.
Ryzen 3 APU işlemci.
8 GB RAM.
MSI RX 570 Armor ( 2. el aldım )
Kapasitörler (Kondansatör) patladığında beyaz duman çıkarırlar. Fakat bu dumanın geçerli şartlar altında salonu kaplayacak kadar olması pek mümkün değil. Zaten böyle bir patlama olsaydı mutlaka fark ederdiniz. Garip 🤔
İnanın çok yoğun boğucu bir duman vardı ama kokusu çok keskin bir yanık kokusu değildi, camları açınca da 2-3 dk da koku kalmadı.

Elektrikten olsaydı sigortalar atardı diye düşünüyorum, ilginç gerçekten.

Yok atmadı, ama bayağı eski bir bina ben teras katındayım sigortalara baktım 3 sigorta var hepsi 25 amper herhalde biraz yüksek kaçıyor ev için.
İki güç kaynağı da çok kötü, acilen değiştirmelisiniz. Ama yine de güç kaynağından değil gibi gözüküyor şu an, garip.
Salonu kaplayacak kadar yoğun duman bilgisayarlardan gelmiş ise tekrar sorunsuz çalışmaları normal mi sizce? Bir de inanın hiç koku ya da yanık yok ne bir kabloda ne parçalarda. Acaba bilgisayar şıkkını eleyebilir miyim?

Yok atmadı, ama bayağı eski bir bina ben teras katındayım sigortalara baktım 3 sigorta var hepsi 25 amper herhalde biraz yüksek kaçıyor ev için.

Salonu kaplayacak kadar yoğun duman bilgisayarlardan gelmiş ise tekrar sorunsuz çalışmaları normal mi sizce? Bir de inanın hiç koku ya da yanık yok ne bir kabloda ne parçalarda. Acaba bilgisayar şıkkını eleyebilir miyim?
Evet, bana da öyle geliyor. Tahminimce sorun üçlü prizden kaynaklanmış, en olası ihtimal o gibi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı