Evinizdeymişsiniz gibi hissettiren GNU/Linux dağıtımı

Snapshot alması uzun sürmüyor mu? Çünkü EXT4 kullandım hep. BTRFS, EXT4 kadar iyi değil ama sunucularda hızlı snapshot aldığı için iyi yani.

İstemediğiniz sürücüleri kara listeye alabiliyorsunuz. Nouveau sürücüsünü kara listeye ekleyebilirsiniz. Konuyu daha fazla dağıtmayalım. Dağıtım konusu bu.

İstemediğiniz sürücüleri kara listeye alabiliyorsunuz. Nouveau sürücüsünü kara listeye ekleyebilirsiniz. Konuyu daha fazla dağıtmayalım. Dağıtım konusu bu.
Konuyu dağıtmadım. Arkadaş yanıtladı ben de ona yanıt verdim. Dediğiniz olay da sorun çıkartıyor.
Çünkü kapalı kaynağı sildik ve kara listeden çıkarmayı unuttuk diyelim. Gel de uğraş.

Son düzenleme:
Snapshot alması uzun sürmüyor mu? Çünkü ext4 kullandım hep. Btrfs, ext4 kadar iyi değil ama sunucularda hızlı snapshot aldığı için iyi yani.

Ext4 kullanıyorsanız süper bir diskiniz falan yoksa çok uzun sürer yedek alması. Üstelik sıkıştırma berbat olduğu için sisteminiz 60GB alan kaplıyorsa bu yedekten sonra 95GB falan kaplayacaktır. Btrfs birçok konuda ext4'ü geçti bile. Forumda hala önermeyenler var fakat onların dediği gibi "yavaşlık" söz konusu değil hatta aksine diskimi hızlanmış gibi hissediyorum (bunun bir adı vardı psikolojik olarak öyle hissediyor olabilirim test yapmadım). Linux'un şu ana kadar gördüğüm 2 en büyük eksiği uygulama desteği ve NVIDIA-Wayland sorunu. İkisi de Linux'un sorunu değil, geliştiricilerin sorunu. Fakat Linux kullanıcılarının kaderi böyle. Fakat özelleştirme imkanını gördükten sonra hiç geri dönesim yok Windows'a.

Konuyu dağıtmadım. Arkadaş yanıtladı ben de ona yanıt verdim. Dediğiniz olay da sorun çıkartıyor.
Çünkü kapalı kaynağı sildik ve kara listeden çıkarmayı unuttuk diyelim. Gel de uğraş.
O kısım NVIDIA'nın suçu hocam. Ben sürekli aynı sürücüyü kullanıyorum, nouveau kara listede ve sorun yaşamıyorum.

O kısım NVIDIA'nın suçu hocam. Ben sürekli aynı sürücüyü kullanıyorum, nouveau kara listede ve sorun yaşamıyorum.

Sorun şu ki kapalı kaynak NVIDIA sürücüleri bile kullansanız tam perfomansı vermiyor hocam. Fakat NVIDIA açık kaynak sürücü de yayınlayacağını duyurmuştu bu da demek oluyor ki nouveau daha da gelişecek. (umarım)

Bazı modüller açık kaynaklı olarak yayınlandı hocam.

Konuyu ana amacına oturtmak için güncel kullandığım ve evim gibi hissettiren dağıtımdan görsel ekleyeyim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…