Evlenip veya üniversite bitirip yurt dışına çıkmak

Akif.m

Hectopat
Daha fazla  
Normalde içimi döken biri değilim, aksine normal bir insandan 10 kat daha mutluyum ancak seçimlerden sonra dolar artışı vb. unsurlar kiraların 18 bin TL'den başlaması gelecek kaygısı vb. klasik bir Türk genci olarak sağlık meslekten mezun birisiyim. Açıkçası okul notlarım veya derslerini kafam alıyor, matematik vs sorun değil ancak dün sınav için hazırlık yaparken aklıma geldi, acaba hiç uğraşmasam mı diye. 4 yıllık üniversite düşünmüyorum çünkü tamamen zaman israfı ancak 2 yıllık okuyup yurt dışına çıkabilirim veya bu sene liseyi bitirip evlenmeyi düşünüyorum. Sevgilim var yurt dışından. Öyle mi yapmalıyım, ne düşünüyorsunuz? Üzgünüm, biraz fazla uzun oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
18 yaşında da evlenilmez bana soracak olursan. Üniversite okuyup yurtdışına çıkmanı daha sağlıklı buluyorum.

Normalde içimi döken biri değilim, aksine normal bir insandan 10 kat daha mutluyum ancak seçimlerden sonra dolar artışı vb. unsurlar kiraların 18 bin TL'den başlaması gelecek kaygısı vb. klasik bir Türk genci olarak sağlık meslekten mezun birisiyim. Açıkçası okul notlarım veya derslerini kafam alıyor, matematik vs sorun değil ancak dün sınav için hazırlık yaparken aklıma geldi, acaba hiç uğraşmasam mı diye. 4 yıllık üniversite düşünmüyorum çünkü tamamen zaman israfı ancak 2 yıllık okuyup yurt dışına çıkabilirim veya bu sene liseyi bitirip evlenmeyi düşünüyorum. Sevgilim var yurt dışından. Öyle mi yapmalıyım, ne düşünüyorsunuz? Üzgünüm, biraz fazla uzun oldu.

Alman vatandaşı +80 yaş ölüm döşeğinde evi arabası olan biriyse neden olmasın.

Senin yerinde olsam ne yapacağımı anlatıyorum: Zaman israfı olarak düşünme güzel bir üniversitede okuyabilirsen asla zaman israfı değil. İnanılmaz bir yurt dışı sevdam yok, evet güzel olurdu ama bir yandan da milliyetçilik damarım kabarıyor. Üniversiteden sonra eğer sevgilin oradaysa oraya yüksek lisansa git bence, sevgilin burada olsaydı onu da alıp git diyecektim. Ben olsam güzel bir yatırım ve finansal güç, tecrübeden sonra Türkiye'ye dönüp güçlü firmalarda iş arardım. He bir de hele ki kız yabancı ise bence evlenme işini düşünme belirli bir süre.

Benim genç yaşta evlenen tüm arkadaşlarım ya ayrıldı ya da evde durmamak için gitmedikleri yer kalmadı. Öyle internetten manitacılık işleri sağlıklı işler değil. Okulu bitirip gidersin, sağlık bölümü diyorsun zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı