Gudermes
Hectopat
Evliya Çelebi Biyografi
İlk defa bu kadar gelişmiş bir biyografi okudum ve vakit harcadım. Tanıyanlar bilir hobilerim arabalar ve kitaplardır. Arabalardan Jaguarı asla denemedim ve denemem kitaplardan da biyografilerden hep uzak dururum. Evlya Çelebi ismine dayanamadım ve bana göre aşırı gelişmiş bir biyografi yazımı olan Yusuf Çetindağ eserine daldım. Üstadın seyahatnamesi baz alınarak hazırlanmış kitap. Göndermelerde yapılmış eser de Seyahatnameyi güvenilir bir eser olrak görmeyenlere cevablar da vermiş.
Yazarımızı Tanıyalım
Yusuf Çetindağ
1969 yılında Kiliste dünyaya geldi. İlk ve Orta öğrenimini aynı ilde tamamladı. 1995 yılında Boğaziçi Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. 1998 yılında Fatih Üniversitesi, Eski Türk Edebiyatı Bilim Dalında yüksek lisansını, 2002 yılında da Gazi Üniversitesi, Eski Türk Edebiyatı Bilim Dalında Ali Şîr Nevaînin Batı Türkçesi Divan Edebiyatına Tesiri adlı tezi ile doktorasını tamamladı. Aynı yıl içinde Fatih Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne yardımcı doçent olarak atandı. 2005 yılında ise aynı üniversitenin Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümüne geçti. Halen bu bölümde görevini sürdürmektedir. Yusuf Çetindağın Eski Türk Edebiyatı ve Çağatay Edebiyatı alanlarında yayınlanmış çok sayıda makalesinin yanında, Şark Klasikleri (3 cilt), Türk Klasikleri, Geçmiş Zaman Nükteleri, Ali Şir Nevai, Doğu’da Aşk Başkadır ve Ayna Kitabı adlı çalışmaları bulunmaktadır.Yusuf Çetindağ