Spora başlanmalı mı?

• Konuyu başlatan Squu
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 127

Squu

Hectopat
Spora başlamalı mıyım? 63 kilo 175 boy var. Kol ve omuz genetiğim iyi. Başlarsam kilo alabilir miyim dengeli şekilde bunu da kasa çevirebilir miyim?
Çevremde yapan arkadaşlarım var ve hepsi bana yol gösterip hocalık yapabileceğini söylüyor uzun zamandır yapan kişiler.
Bende istekliyim başlamaya. Hem kütle kazanmak istiyorum hem de top peşinde koşarken kendimi taşıyamayacak kadar ağırlaşmak istemiyorum, dengeli gitmek isterim.
Eksileri artılarıyla bilgi verir misiniz detaylı.
Direk direkt 3 aylık mı almalıyım yoksa 1 aylık mı?

Ayrıca 2 sene falan top oynadım ayak kaslarım yeterli seviyede büyük ve kuvvetli.

Direkt 3 aylık alarak başla sarmazsa beğenmezsen 1 yıllık üyelik boşa gitmesin diye. fazla kütle koymak istemiyorsan 12-15 tekrar aralığı iyi olucaktır diye düşünüyorum kilo alıp almaman konusundada kan testi ver tiroid değerlerine bak (endokrine randevu alabilirsin) bu şekilde.

Spora başlamalı mıyım? 63 kilo 175 boy var. Kol ve omuz genetiğim iyi. Başlarsam kilo alabilir miyim dengeli şekilde bunu da kasa çevirebilir miyim?
Çevremde yapan arkadaşlarım var ve hepsi bana yol gösterip hocalık yapabileceğini söylüyor uzun zamandır yapan kişiler.
Bende istekliyim başlamaya. Hem kütle kazanmak istiyorum hem de top peşinde koşarken kendimi taşıyamayacak kadar ağırlaşmak istemiyorum, dengeli gitmek isterim.
Eksileri artılarıyla bilgi verir misiniz detaylı.
Direk direkt 3 aylık mı almalıyım yoksa 1 aylık mı?

Ayrıca 2 sene falan top oynadım ayak kaslarım yeterli seviyede büyük ve kuvvetli.

Top peşinde koşarken ağırlaşacak bir kas kütlesini doğal olarak ekleyemezsin yani bir şey olmaz o yüzden spora başla ve güçte kazanırsın daha sert şut vurursun. Kiloyu kasa çevirme diye bir şey yok ya yağ alırsın ya da kas.

Boyun ve kilon iyi, spora başlayabilirsin.

İlk hafta:

• 2 günde bir şınav
  • Her gün 1 dakika plank

İlk haftadan sonra şınavı artırarak devam et.
Salon ya da ev fark etmez, plankı ihmal etme sonrasında her gün şınav çekebilirsin ve plank yapabilirsin.

Direkt 3 aylık alarak başla sarmazsa beğenmezsen 1 yıllık üyelik boşa gitmesin diye. fazla kütle koymak istemiyorsan 12-15 tekrar aralığı iyi olucaktır diye düşünüyorum kilo alıp almaman konusundada kan testi ver tiroid değerlerine bak (endokrine randevu alabilirsin) bu şekilde.
Her ay kan veriyorum düzenli hangi değerlerim nasıl olmalı bakarım.
Top peşinde koşarken ağırlaşacak bir kas kütlesini doğal olarak ekleyemezsin yani bir şey olmaz o yüzden spora başla ve güçte kazanırsın daha sert şut vurursun. Kiloyu kasa çevirme diye bir şey yok ya yağ alırsın ya da kas.
Teşekkürler.
Boyun ve kilon iyi, spora başlayabilirsin.

İlk hafta:

• 2 günde bir şınav
  • Her gün 1 dakika plank

İlk haftadan sonra şınavı artırarak devam et.
Salon ya da ev fark etmez, plankı ihmal etme sonrasında her gün şınav çekebilirsin ve plank yapabilirsin.
Dedikleriniz idmanı attıktan sonra mı yapılacak yoksa evde başlayayım mı. Ay başı almayı düşünüyorum.

Beslenmem nasıl olmalı ayrıca. Dikkat ediyorum zaten genel olarak.

Sabah kalkar kalkmaz soğuk 2 bardak su ve muzlu yoğurt yulaf gibi şeyler yiyebilirsiniz bu çok etki edecektir evde başlayabilirsiniz direkt 2 günde bir 10 şınav 2 günde bir plank sonrasında yükseltirsiniz zaten tabi ramazandayız bende sabah kalkar kalkmaz atıştırma yapamıyorum :)
ama bu sizi kaslı yapmayacağı anlamına gelmez çok üzgünüm mekik demeyi unuttum
birde

20 mekik hepsi 2 günde bir olacak şekilde.

Sabah kalkar kalkmaz soğuk 2 bardak su ve muzlu yoğurt yulaf gibi şeyler yiyebilirsiniz bu çok etki edecektir evde başlayabilirsiniz direkt 2 günde bir 10 şınav 2 günde bir plank sonrasında yükseltirsiniz zaten tabi ramazandayız bende sabah kalkar kalkmaz atıştırma yapamıyorum :)
ama bu sizi kaslı yapmayacağı anlamına gelmez çok üzgünüm mekik demeyi unuttum
birde

20 mekik hepsi 2 günde bir olacak şekilde.
Teşekkür ederim.

Rica ederim ne demek spor yapmak çok önemli bir erkek adam atletik olacak sonuçta erkek :)
sizde görüyorsunuz bazı kızlar bile spor yapıyor boks'a gidiyor belki de bizi bile dövebilir haha..

O dambılı alıp sadece biceps çalışsan bile etkisini görürsün tabikide 3 ayda before after şeklinde yaparsan etkisini dahada iyi görürsün sadece ağırlıkları haftalık şekilde arttırman gerek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı