Evren genişliğinde LOTR vs. SW

AsLegolas

Hectopat
Yer
Ayrık Vadi
Hangisi daha iyi diye sormuyorum, hangisinin evreni daha geniş ve kapsamlı? Ben sırf 2 tane Elf dili olduğu için LOTR diyorum, arkadaşım ise Old Republic dönemlerinden dolayı Star Wars diyor.

LOTR evrenini bilmiyorum, fakat şunu söyleyebilirim Star Wars uçsuz bucaksız bir evren. 100'ün üzerinde kitap(381 tane Legends kitabı varmış sadece, canon hariç). Bir ton oyun ve hala genişlemeye devam ediyor. Bir sürü dönem var. Old Repulic, High Republic, Repulic, Empire ve New Republic Dönemi. Sanırım en büyük olayı ise bu dönemler 1000'lerce yılı kapsıyor. Star Wars'unda kendi yazılı dili var. Biz anlamıyoruz, fakat bazıları oralardaki harfleri çeviriyor kendi dilimize.

High Republic'i anlatan 3 tane kitap gelecek yeni. Bence bununla da sınırlı kalmayacak, yeni projeler de gelecektir. Animasyon, dizi, film, kitap, oyun, çizgi romanlar. Şu an Mandalorian genişlemeye devam ediyor, yeni bir animasyon serisi yapılıyor, bir sürü gelecek kitap var farklı dönemlerde geçen ve oraları genişleten, 2023'ten sonra 3 adet sinema filmi gelecek, oyunlar hakkında şu an bir bilgim yok, ama onlarda gelecektir illaki. Kısacası bitmeyecek. Ben oyumu Star Wars'tan yana kullanıyorum, net bir kıyaslama yapamıyorum LOTR bilmediğim için.

Bu arada eksik yazmışımdır fazlası yoktur :D.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı