Yani paralel evrenler olabilir bilemiyoruz.Ben de dedim ki, simülasyonun yapıldığı evrenin bizim şimdiye dek incelediğimiz görülebilir evren ile hiç bir alakasının olmama ihtimali de bulunuyor.
Elbette sorun değil benim için, hayal kurmak insanı rahatlıyor. Bazı gerçekleri de görmek lazım ben bunu diyorum.Nasıl ortaya çıktığımızı asla bilemeyeceğimizi düşünmeme rağmen, bunun üzerine düşünmek bana zevk veriyor. Boşa çaba harcamam sizin için bir sorun mu
Bu hayallerin sonu gelmez bunu biliyorsun.Bildiğiniz evrenle hiçbir alakası olmayan, varlığın yapı taşının atomaltı parçacıkları veya elekronların olmadığı apayrı bir evrende simüle edilebileceğimizden bahsettim.
Bildiğimiz evrende bu saçmalık değil. Paralel evrenlere getirirsen işi işler değişir. Bu iddaalar tahminden öteye gidemiyor sorunumuz bu.Bu durumda "Simüle edilemez çünkü yeteri kadar elektron bile yoktur." demek çok saçma.
Kafa patlatabilirsiniz bir şey dediğim yok, çok ütopik örnekler veriyorsunuz bunun sonu gelmez diyorum. Elbette dediğin gibi din gibi savunmamak lazım.İnsanların evrenin varoluş amacı hakkında kafa patlatması neden canınızı bu kadar sıkıyor anlamadım?
Biyolojik fenomen derken ne demek istiyorsun?Evrim hakkında dediğiniz ayrı bir komediVaroluş amacımızı nasıl biyolojik bir fenomen ile bağdaştırdınız açıklayabilir misiniz?
Kırmızı Asa programını delil sunmak başlı başına bir hata.insanlar tarafından keşfedilen doğa kanunlarının sonucunda tesadüfen oluşmanız mı?
Ben seni cidden çözemiyorum.Ortada bir kanıt var mı, yeterli kanıtın var mı hayır. Kimseye çıkıp Simülasyon Teorisini ballandıra ballandıra anlatamazsın. Şu an yaptığın sadece bu, sadece tahmin ve olasılıklardan yola çıkıyorsun, eksiklerini söylediğimde yok aslında böyle olabilir diyerek sıyrılmaya çalışıyorsun.
Okumadığın belli oluyor sırf mesaj yazmak için mesaj yazıyorsun yukarıda belirttiğim gibi hepsi olası olduğu için kanıtlanana kadar aynı benim için simülasyon olayı öylesine ortaya atılmış bir şey değildir bunun için gerekli makaleler mevcuttur Google scholar dan araştıra bilirsin.Ben evrim, simülasyona ve tanrıya aynı ölçüde inanıyorum.
Tahmin değil olası seninde bunu anlaman gerekiyor.Tahminden öteye geçemezsin bunu anlaman gerekiyor.
Simulasyon zaman kaybı değildir. Önemli bir hususdur "Heat dead" diye birşey var lütfen evrimi araştırdığınız gibi araştırın.Evrenin simulasyon olmasi iddiasi da Matrix ile nirvana yapan geyik. Bilinemez, yanlisligi ispatlanamaz. Bana gore bu da din gibi dogru bilgiye ulasma konusunda tamamen zaman kaybi.
Heat dead ile simulasyonun ne alakasi var?Ben seni cidden çözemiyorum.
Okumadığın belli oluyor sırf mesaj yazmak için mesaj yazıyorsun yukarıda belirttiğim gibi hepsi olası olduğu için kanıtlanana kadar aynı benim için simülasyon olayı öylesine ortaya atılmış bir şey değildir bunun için gerekli makaleler mevcuttur Google scholar dan araştıra bilirsin.
Ve ben hiç bir mesajımda simülasyonun içinde yaşadığımızın gerçek olduğunu savunmadım sadece olası olduğunu söyledim.
Tahmin değil olası seninde bunu anlaman gerekiyor.
Simulasyon zaman kaybı değildir. Önemli bir hususdur "Heat dead" diye birşey var lütfen evrimi araştırdığınız gibi araştırın..
consider the indeterminacy principle in quantum mechanics. an observer cannot simultaneously measure eg the position and momentum of a particle. furthermore, it seems that subatomic wave-particles do not have a definite position or momentum until their position or momentum is observed. this is because subatomic particles do not exist in the sense we are used to experiencing things on the macroscopic level. given the fact that we do not directly see subatomic particles, we can conclude that what we understand about them is an interpretation of a reality of which we have no direct access. in a simulated universe, this reality could take the form of data arrays which only demonstrate subatomic particles on the rare occasions when the inhabitants are resolving their experience of the universe to that level – for instance, when doing quantum experiments."
Bunu yazmak için çok uğraştın mi merak ettim. Olasılık yazınca gerçek olmuyor sadece bir tahminde bulunuyorsun yine. Elinde delil yok bunu anla, kimsenin yok. Hayal edebilirsin kendine göre bir şey dediğim yok. Yeterli kanıt olmadığından ötürü sadece tahmin ve olasılık yürütüyoruz.Tahmin değil olası seninde bunu anlaman gerekiyor
Makaleler dediğin şeylerden öteye gidemiyor, sadece olasılık olarak kalıyor. Sen niye bu kadar savunuyorsun ben onu anlamadım. Olasılıktan öteye gidemeyen şeyi bu kadar savunmak anlamsız. Teoriyi kanıtlamak iddaa edenin omuzlarındadır. Ben de sana diyorum evren bir beyin, dediğim bu teori gibi sadece bir olasılıktır, tahmin yürütmedir. Bu işlerin sonu gelmiyor. Kanıtlanana kadar demek daha çok beklersin sen.Okumadığın belli oluyor sırf mesaj yazmak için mesaj yazıyorsun yukarıda belirttiğim gibi hepsi olası olduğu için kanıtlanana kadar aynı benim için simülasyon olayı öylesine ortaya atılmış bir şey değildir bunun için gerekli makaleler mevcuttur Google scholardan araştırabilirsin.
Ve ben hiç bir mesajımda simülasyonun içinde yaşadığımızın gerçek olduğunu savunmadım sadece olası olduğunu söyledim.
Elinde delil yok bunu anla
Gibi triplere giriyorsun. Neyin kafası bu lütfen açıklar mısın?Teoriyi kanıtlamak iddaa edenin omuzlarındadır
Madem terimleri bilmiyorsun anlatayım sana çok zeki arkadaşım.Bunu yazmak için çok uğraştın mi merak ettim. Olasılık yazınca gerçek olmuyor sadece bir tahminde bulunuyorsun yine
Zaten simülasyon da yaşadığımızı söyleyen bir makale yok. Sadece bazı teoriler üretiliyor o kadar.Makaleler dediğin şeylerden öteye gidemiyor, sadece olasılık olarak kalıyor.
Benim bir şey beklediğim yok tekrar diyorum ben sadece simülasyon oluşturmanın olası olduğunu söyledim sen böyle olmaya devam edersen asıl sen çok beklersin ve şu saçma huyundan Vazgeç.çok beklersin sen