Evren Simülasyondan mı ibaret?

Bu asla cevabına ulaşamayacağımız bir soru. Eğer ki her şey simülasyondan ibaretse bizi simüle eden varlıklar vb. bunu anlamamıza olanak tanıyacağını sanmıyorum. Evrenin başı ve sonu hakkında hiçbir zaman kesin bir bilgiye ulaşamayacağız. Belki simülasyonuzdur belki de tüm evren bir canlının hücresidir veya aslında gerçeklik diye bir şey yoktur ya da sadece ben gerçeğimdir ve hepiniz beni bu evrenin gerçek olduğuna inandırmak için gönderilmiş itaatkâr robotlarsınızdır :) Bu tarz teoriler sonsuza kadar üretilebilir, her şey ortaya atılabilir ama biz bunların hangisinin doğru veya yanlış, neyin gerçek ya da simülasyon vb. olduğunu hiçbir zaman öğrenemeyeceğiz.

Ben de dedim ki, simülasyonun yapıldığı evrenin bizim şimdiye dek incelediğimiz görülebilir evren ile hiç bir alakasının olmama ihtimali de bulunuyor.
Yani paralel evrenler olabilir bilemiyoruz.

Nasıl ortaya çıktığımızı asla bilemeyeceğimizi düşünmeme rağmen, bunun üzerine düşünmek bana zevk veriyor. Boşa çaba harcamam sizin için bir sorun mu
Elbette sorun değil benim için, hayal kurmak insanı rahatlıyor. Bazı gerçekleri de görmek lazım ben bunu diyorum.

Bildiğiniz evrenle hiçbir alakası olmayan, varlığın yapı taşının atomaltı parçacıkları veya elekronların olmadığı apayrı bir evrende simüle edilebileceğimizden bahsettim.
Bu hayallerin sonu gelmez bunu biliyorsun.

Bu durumda "Simüle edilemez çünkü yeteri kadar elektron bile yoktur." demek çok saçma.
Bildiğimiz evrende bu saçmalık değil. Paralel evrenlere getirirsen işi işler değişir. Bu iddaalar tahminden öteye gidemiyor sorunumuz bu.

İnsanların evrenin varoluş amacı hakkında kafa patlatması neden canınızı bu kadar sıkıyor anlamadım?
Kafa patlatabilirsiniz bir şey dediğim yok, çok ütopik örnekler veriyorsunuz bunun sonu gelmez diyorum. Elbette dediğin gibi din gibi savunmamak lazım.

Youtube da Kırmızı Asa isimli bir video serisi var ve gayet güzel kanıtlarla ve biraz mizahla dinin gerçekliğini anlatıyor. İzlemenizi öneririm.

Herhangi bir platformda , youtube olur, gercek hayat olur, dogru bilgiye ulasmak istiyorsan bunu din kokenli yayinlar ile basaramazsin.

Biz yanilmisiz, aslinda bu boyleymis diyen din yoktur cunku.

Dogruyu bulmanin ilk adimi bir seylerin yanlis olabilecegini kabul etmektir. Dinciler surekli iddialarda bulunur, bilim ve teknoloji ilerleyince "aslinda orada sunu demek istedik" diye kasedi basa sararlar.

O yuzden zaman kaybidir din, eger amac dogru bilgiye ulasmaksa. Manevi tatmin ve mistik fazilet pesindeysen durma tabi.

Evrenin simulasyon olmasi iddiasi da Matrix ile nirvana yapan geyik. Bilinemez, yanlisligi ispatlanamaz. Bana gore bu da din gibi dogru bilgiye ulasma konusunda tamamen zaman kaybi.

Peki sizi bir tanrının yaratması ve sonradan size kendisini tanıtması mı daha doğru geliyor yoksa insanlar tarafından keşfedilen doğa kanunlarının sonucunda tesadüfen oluşmanız mı?

Evrim hakkında dediğiniz ayrı bir komedi :D Varoluş amacımızı nasıl biyolojik bir fenomen ile bağdaştırdınız açıklayabilir misiniz?
Biyolojik fenomen derken ne demek istiyorsun?
insanlar tarafından keşfedilen doğa kanunlarının sonucunda tesadüfen oluşmanız mı?
Kırmızı Asa programını delil sunmak başlı başına bir hata.

Bir şeyin tesadüfen oluşması o şeyin gerçekliğini azaltan bir şey değildir. Evren'de birbirine bağlı olmadan neden-sonuç dizgilerinin denk gelmesinden ötürü tesadüfi durumlar olmuştur, her zamanda olmuştur, olmaya da devam edecektir.

Bak mesela araba sürüyorsun yanından başka bir araç geçiyor araçtan fırlayan bir şey senin açık olan camından arabanın içinden geçip gelip sana değiyor, bunun gerçekleşme oranı ne, çok düşük ama imkansız değil. Tesadüflikte böyle bir şeydir imkansız değildir. Yeterli bilgilere ve ön yargıya sahip olduğunuzdan dolayı bu tür yorumlar yapıyorsunuz.

Evrim kaotik bir süreçtir, tesadüf ile kaotik aynı şeyler değil. Doğa yasaları tesadüfi değildir, geçmişte vardı, şimdide var, gelecekte de olacak. Evrim dediğin şey de bir doğa yasasıdır netice olarak.

Doğa ve Fizik yasalarının neden bugünkü gibi hareket ettiklerini bilmiyoruz.

Bu yasalarla da var olduktan sonra herhangi bir şekilde kontrol edilmezler, bilinçsiz bir biçimde hareket ederler. Bu yasalar sürekli kendilerini aynı şekilde tekrar ettiği için belli bir düzen yaratacak güce sahip oluyorlar.

Doğa yasaları tesadüfi değildir sonuçları tesadüfidir.

Evrim sandığınız gibi tesadüfi ve rastlantısal olarak gerçekleşmez.

Evrim kademe kademe, sürekli olarak, çok yavaş bir şekilde ilerleyen bir süreçtir.

Evrimde hiç mi tesadüflük yok var elbette. Ama çıkıp evrim rastgele, tesadüfi oluşan bir süreç diyemezsiniz.

Özellikle evrimden anlamayan kitle evrimi tesadüfi gerçekleşen bir olay olarak biliyor, her şeye tesadüfen oldu diyorlar böyle bir dünya yok.

Konu din konusu değil arkadaşın konusunu da farklı yerlere çekmeyelim lütfen.

Son düzenleme:
Ortada bir kanıt var mı, yeterli kanıtın var mı hayır. Kimseye çıkıp Simülasyon Teorisini ballandıra ballandıra anlatamazsın. Şu an yaptığın sadece bu, sadece tahmin ve olasılıklardan yola çıkıyorsun, eksiklerini söylediğimde yok aslında böyle olabilir diyerek sıyrılmaya çalışıyorsun.
Ben seni cidden çözemiyorum.
Ben evrim, simülasyona ve tanrıya aynı ölçüde inanıyorum.
Okumadığın belli oluyor sırf mesaj yazmak için mesaj yazıyorsun yukarıda belirttiğim gibi hepsi olası olduğu için kanıtlanana kadar aynı benim için simülasyon olayı öylesine ortaya atılmış bir şey değildir bunun için gerekli makaleler mevcuttur Google scholar dan araştıra bilirsin.
Ve ben hiç bir mesajımda simülasyonun içinde yaşadığımızın gerçek olduğunu savunmadım sadece olası olduğunu söyledim.
Tahminden öteye geçemezsin bunu anlaman gerekiyor.
Tahmin değil olası seninde bunu anlaman gerekiyor.

Evrenin simulasyon olmasi iddiasi da Matrix ile nirvana yapan geyik. Bilinemez, yanlisligi ispatlanamaz. Bana gore bu da din gibi dogru bilgiye ulasma konusunda tamamen zaman kaybi.
Simulasyon zaman kaybı değildir. Önemli bir hususdur "Heat dead" diye birşey var lütfen evrimi araştırdığınız gibi araştırın.
.
consider the indeterminacy principle in quantum mechanics. an observer cannot simultaneously measure eg the position and momentum of a particle. furthermore, it seems that subatomic wave-particles do not have a definite position or momentum until their position or momentum is observed. this is because subatomic particles do not exist in the sense we are used to experiencing things on the macroscopic level. given the fact that we do not directly see subatomic particles, we can conclude that what we understand about them is an interpretation of a reality of which we have no direct access. in a simulated universe, this reality could take the form of data arrays which only demonstrate subatomic particles on the rare occasions when the inhabitants are resolving their experience of the universe to that level – for instance, when doing quantum experiments."

Ben seni cidden çözemiyorum.

Okumadığın belli oluyor sırf mesaj yazmak için mesaj yazıyorsun yukarıda belirttiğim gibi hepsi olası olduğu için kanıtlanana kadar aynı benim için simülasyon olayı öylesine ortaya atılmış bir şey değildir bunun için gerekli makaleler mevcuttur Google scholar dan araştıra bilirsin.
Ve ben hiç bir mesajımda simülasyonun içinde yaşadığımızın gerçek olduğunu savunmadım sadece olası olduğunu söyledim.

Tahmin değil olası seninde bunu anlaman gerekiyor.

Simulasyon zaman kaybı değildir. Önemli bir hususdur "Heat dead" diye birşey var lütfen evrimi araştırdığınız gibi araştırın.
.
consider the indeterminacy principle in quantum mechanics. an observer cannot simultaneously measure eg the position and momentum of a particle. furthermore, it seems that subatomic wave-particles do not have a definite position or momentum until their position or momentum is observed. this is because subatomic particles do not exist in the sense we are used to experiencing things on the macroscopic level. given the fact that we do not directly see subatomic particles, we can conclude that what we understand about them is an interpretation of a reality of which we have no direct access. in a simulated universe, this reality could take the form of data arrays which only demonstrate subatomic particles on the rare occasions when the inhabitants are resolving their experience of the universe to that level – for instance, when doing quantum experiments."
Heat dead ile simulasyonun ne alakasi var?

Tahmin değil olası seninde bunu anlaman gerekiyor
Bunu yazmak için çok uğraştın mi merak ettim. Olasılık yazınca gerçek olmuyor sadece bir tahminde bulunuyorsun yine. Elinde delil yok bunu anla, kimsenin yok. Hayal edebilirsin kendine göre bir şey dediğim yok. Yeterli kanıt olmadığından ötürü sadece tahmin ve olasılık yürütüyoruz.
Okumadığın belli oluyor sırf mesaj yazmak için mesaj yazıyorsun yukarıda belirttiğim gibi hepsi olası olduğu için kanıtlanana kadar aynı benim için simülasyon olayı öylesine ortaya atılmış bir şey değildir bunun için gerekli makaleler mevcuttur Google scholardan araştırabilirsin.
Makaleler dediğin şeylerden öteye gidemiyor, sadece olasılık olarak kalıyor. Sen niye bu kadar savunuyorsun ben onu anlamadım. Olasılıktan öteye gidemeyen şeyi bu kadar savunmak anlamsız. Teoriyi kanıtlamak iddaa edenin omuzlarındadır. Ben de sana diyorum evren bir beyin, dediğim bu teori gibi sadece bir olasılıktır, tahmin yürütmedir. Bu işlerin sonu gelmiyor. Kanıtlanana kadar demek daha çok beklersin sen.

Son düzenleme:
@BERWAR Sen kafa mı buluyorsun? Benim yazdığım mesajların hiç birinde simülasyon gerçek, simülasyon da yaşıyoruz diye bir şey geçmedi. Sen ilk mesajında evreni kaldırabilecek bir bilgisayarın olamayacağını öyle bir depolamanın olmadığını söyledin ben ise bu şimdi bile mümkün ama öyle bir teknolojinin daha olmadığını anlatmaya çalıştım. Yani bilgisayarla simülasyon oluşturmanın olası, bizim bir simülasyon da olduğumuza olasılıklı dedim. Ama sen sabahtan beri benim sanki simülasyon da yaşadığımızı kesin olarak öne sürmüş gibi yaptığımı öne sürerek yok efendim
Elinde delil yok bunu anla
Teoriyi kanıtlamak iddaa edenin omuzlarındadır
Gibi triplere giriyorsun. Neyin kafası bu lütfen açıklar mısın?
Bunu yazmak için çok uğraştın mi merak ettim. Olasılık yazınca gerçek olmuyor sadece bir tahminde bulunuyorsun yine
Madem terimleri bilmiyorsun anlatayım sana çok zeki arkadaşım.
Olası: olması muhtemel, mümkün.
Olasılık: bir şeyin olmasının veya olmamasının matematiksel değeridir.
Yani balonu üretmemiz mümkün (kanılar ile biliyoruz [olası oluyor]), balonun içinde yaşadığımızı bazı teoriler ile öne sürmek olasılık oluyor yani milyarda bir. Tahmin ise milyarda bir olan orana milyonda bir demesi.
Umarım anlatmışımdır.

Makaleler dediğin şeylerden öteye gidemiyor, sadece olasılık olarak kalıyor.
Zaten simülasyon da yaşadığımızı söyleyen bir makale yok. Sadece bazı teoriler üretiliyor o kadar.
çok beklersin sen
Benim bir şey beklediğim yok tekrar diyorum ben sadece simülasyon oluşturmanın olası olduğunu söyledim sen böyle olmaya devam edersen asıl sen çok beklersin ve şu saçma huyundan Vazgeç.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı