Evrenle Arası Açılmış Kadın

hayta kardeş

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 12500h
ddr5 8*2
rtx4050

s24 ultra galaxy buds 2
Evrenle Arası Açılmış Kadın

Bir gün baktı gökyüzüne,
Ama yıldızlar geri çevirdi bakışını.
Burçlar istifa etmiş,
Merkür retroda değil, bizzat kaçaktaydı.

Galaksiyle küs… uzaya selam vermez oldu,
Çünkü son mesajı plüton'dan gelmişti:
“sen bile fazla karışıksın bana.”
O da sustu, evrenle konuşmayı bıraktı.

Ay fazları onu anlamıyordu,
Yeniayda umut, dolunayda kriz geliyordu.
Evrenin algoritması çözülemedi,
Ve o kadının ruhu… hiçbir gezegende kayda alınmadı.

Ama hâlâ gece olunca yukarı bakıyor,
Kızgın değil… kırgın.
Çünkü en derin yalnızlık.
Sesini duyuramadığın boşlukta başlıyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Genel olarak beğenilebilecek bir şiir olmuş hocam, elinize sağlık.
Yer yer dağınık cümlelerden düz cümlelere geçince biraz hikayemsi durmuş ama amacınız zaten o büyük ihtimal, o yüzden şiiri bence bozmamış.

Hece ölçüsü tutturabilirseniz şiiriniz çok daha iyi olur hocam. Bazı cümleler çok kısa, bazıları da çok uzun kalıyor. Bu da okuma dengesini bozuyor, hece ölçüsüyle insanlar şiirinizin sonuna kadar gelmek ister.

Genel olarak beğenilebilecek bir şiir olmuş hocam, elinize sağlık.
Yer yer dağınık cümlelerden düz cümlelere geçince biraz hikayemsi durmuş ama amacınız zaten o büyük ihtimal, o yüzden şiiri bence bozmamış.

Hece ölçüsü tutturabilirseniz şiiriniz çok daha iyi olur hocam. Bazı cümleler çok kısa, bazıları da çok uzun kalıyor. Bu da okuma dengesini bozuyor, hece ölçüsüyle insanlar şiirinizin sonuna kadar gelmek ister.

Tavsiyenizi dikkate alacağım hocam teşekkür ederim ama hece ölçüsü üzerinde bu şiirde pek durmak istemedim dağınıklık bazen iyidir.

Tavsiyenizi dikkate alacağım hocam teşekkür ederim ama hece ölçüsü üzerinde bu şiirde pek durmak istemedim dağınıklık bazen iyidir.
Tamamen kişisel bir seçimdir zaten hocam. Kullanmadınız diye kimse yargılamaz ama insanlar okurken ağızdan su gibi aksa şiir daha güzel durur diye diyorum. Yine de bu haliyle cidden iyi, bence devam etmelisiniz.

Tamamen kişisel bir seçimdir zaten hocam. Kullanmadınız diye kimse yargılamaz ama insanlar okurken ağızdan su gibi aksa şiir daha güzel durur diye diyorum. Yine de bu haliyle cidden iyi, bence devam etmelisiniz.

Revize edelim nasıl bir şey çıkcak merak ediyorum 1 2 güne yenilerim şiiri.

Revize edelim nasıl bir şey çıkcak merak ediyorum 1 2 güne yenilerim şiiri.
Size şöyle bir öneri vereyim hocam, bir yazıyı yazdıktan sonra her zaman ikinci halini de yazın. Etkili bir yöntemdir. Örneğin ben hikaye yazarım, sonra 2-3 gün sonra bu hikayeye tekrar döner ve cümlelerini değiştiririm. Önceki halinden çok daha kaliteli durur.

Size şöyle bir öneri vereyim hocam, bir yazıyı yazdıktan sonra her zaman ikinci halini de yazın. Etkili bir yöntemdir. Örneğin ben hikaye yazarım, sonra 2-3 gün sonra bu hikayeye tekrar döner ve cümlelerini değiştiririm. Önceki halinden çok daha kaliteli durur.
ben bunu hiç yapmadım bunu yapmaya çalışırım denerim teşekkür ederim bu bilgi için

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı