Evrim ile Hristiyanlık çelişir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dünya ilk oluştuğu zamanlarda zaten her yer su ile kaplıydı. Düz olduğu nerede geçiyor? Bilmediğimden soruyorum. Ayrıca bunu sormamıştım.

İncil'deki matta 4:8'de şöyle diyor;

"İblis, İsa'yı en yüksek dağa çıkardı ve bütün ihtişamıyla bütün şehirleri gösterdi."

Dünya ilk oluştuğu zamanlarda zaten her yer su ile kaplıydı. Düz olduğu nerede geçiyor? Bilmediğimden soruyorum. Ayrıca bunu sormamıştım.

Hocam o Reform'dan önce değil miydi ya.
Ben de arkadaşa bunu anlatmak istemiştim zaten. Bir din gerçekse, uydurma değilse başında neyse sonunda da aynısıdır. Hristiyanlık asırlarca sürekli olarak değişmiş ve değiştirilmiş bir din. Bunu günümüzde çok açıkça ve netçe biliyoruz. Dolayısıyla konu buraya gelmeden önce sorulması gereken farklı sorular olduğunu düşündüğümden direkt olarak evrimden bağımsız zaten birçok konuyla alakalı çeliştiğine dair bilgi aktarmak istemiştim. Tabii sorma nedeni farklıysa bilemem.

Araştırma yaptığımdan soruyorum ve Türkçe olarak İncil ile alakalı bilgiler biraz kısıtlı. Hristiyanlık ile evrimin çeliştiği ifade ediliyor insanlar tarafından ama bunun kaynağı nedir? Nerede ki ayet ile çelişiyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…