Evrim ile Hristiyanlık çelişir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İlk defa sizden duydum hocam böyle bir şey 5 aydır incili araştırıyorum nereden duydunuz acaba link falan var mı bakayım.

Bu konuda size Türkçe bir kaynak sunamam ancak araştırdıktan sonra yabancı kaynak sunabilirim. Bizzat kendi deneyimim de var diyebilirim, ortaokul yıllarımda misyonerlerin bana hediye ettiği incil vardı, okumuştum ancak 2 sene önce yeni bir incil aldığımda birkaç ayetin olmadığını gördüm. Ne kadar doğru olduğunu ben de bilmiyorum, sadece kendi deneyimim ve Hristiyan bir tanıdığımdan duyumum kadar biliyorum bu durumu.

Bu konuda size Türkçe bir kaynak sunamam ancak araştırdıktan sonra yabancı kaynak sunabilirim. Bizzat kendi deneyimim de var diyebilirim, ortaokul yıllarımda misyonerlerin bana hediye ettiği incil vardı, okumuştum ancak 2 sene önce yeni bir incil aldığımda birkaç ayetin olmadığını gördüm. Ne kadar doğru olduğunu ben de bilmiyorum, sadece kendi deneyimim ve Hristiyan bir tanıdığımdan duyumum kadar biliyorum bu durumu.
Yabancı kaynak sunar mısınız? Ben de merak ettim de.

Hocam benim bildiğim yanlış bazen çeviri farkları olabiliyor az çok(kelime olarak kuran meallerinde olduğu gibi) onu biliyorum komple ayet silinmesi vs gibi bi olayın olmaması lazım zaten papa dediğimiz katoliklerin diğer mezhepler izin vermez protestan ve ortadoks gibi .

Hocam belki tarikatlara denk gelmişsinizdir yehova şahitler vs onlar farklı incil kullanıyorlardı. Katolik ortadoks ve protestanlar onları hristiyan olarak görmüyor ve incilini kabul etmiyor belki bundan bahsediyorsunuzdur. Yanlış hatırlamıyorsam İncillerinde Yeni Dünya Çevirisi yazıyor ilk sayfalarda.

İncil değiştirilmiyor, papalar ayet ekleyip çıkartamazlar. Öyle bir şey yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı