Evrim size göre gerçek midir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne doğru peki?

Şunu yineleyip gidiyorum, yoksa kendimi keseceğim artık!

Onun dediğinin bir anlamı yok. Bilimin hiçbir şeyi %100 doğru kabul etmemesi bilimin çalışma prensibinden kaynaklıdır. Yer çekimi ne kadar gerçekse evrim de o kadar gerçektir. Evrimin olduğunu, canlıların değiştiğini kesinkes olarak biliyoruz. Ha tür sınıflandırmaları değişebilir, atalar değişebilir, bugün doğru bildiğimizi yarın yanlış olduğunu ortaya koyacağız ama evrimin geçersiz olduğu manasına gelmeyecek, hiçbir zamanda geçerliliğini yitirmeyecek. Evrim değişimi esas alır. Evrende değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
Ben agnostiğim pek sallamam da o nasıl bir emin konuşmadır öyle, sanki kitabı sen yollamışsın gibi.
Bunun kitap yollamayla bir alakası yok. Din ve evrim nedir onları bilirsen anlarsın durumu.

@yakamozbey canlıların değişmediğine kanıt gösterir misin?

Sunamam, lakin bu konu üzerine her ne kadar delil bulunsa bile bunun kesinliğinin sağlanabileceğini söyleyebilir misiniz? Iyi forumlar dilerim.

Sunamam, lakin bu konu üzerine her ne kadar delil bulunsa bile bunun kesinliğinin sağlanabileceğini söyleyebilir misiniz?
Yukarıda belirttim.

Bilimin hiçbir şeyi %100 doğru kabul etmemesi bilimin çalışma prensibinden kaynaklıdır. Yer çekimi ne kadar gerçekse evrim de o kadar gerçektir. Evrimin olduğunu, canlıların değiştiğini kesinkes olarak biliyoruz. Ha tür sınıflandırmaları değişebilir, atalar değişebilir, bugün doğru bildiğimizi yarın yanlış olduğunu ortaya koyacağız ama evrimin geçersiz olduğu manasına gelmeyecek, hiçbir zamanda geçerliliğini yitirmeyecek. Evrim değişimi esas alır. Evrende değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.

Çok güzel yazmışsınız elinize sağlık. Evrimi reddedenlerin kafasını gerçekten anlamıyorum. Millet uzaya çıkıyor biz hâlâ evrimi kabul etme/reddetme aşamasındayız şaka gibi.

Benim söylediğimden farklı bir şey mi söylediniz bilmiyorum ama güzel uzatmışsınız.

Çok güzel yazmışsınız elinize sağlık. Evrimi reddedenlerin kafasını gerçekten anlamıyorum. Millet uzaya çıkıyor biz hâlâ evrimi kabul etme/reddetme aşamasındayız şaka gibi.

Bu mantıkla yaşamaya devam edebilirsiniz; biz evrimi kabul etmediğimizden gelişemiyoruz mantığı çok işinize yarayabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…