Evrim ve İslam'a farklı açıdan yaklaşım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Verdiğin Zeus örneği başka bir konu altında çürütülebilir fakat sen konuyu tam olarak anlamamışsın. Eğer verdiğim fikrin çürütülemiyeceğini iddia ediyorsan, bundan sonra İslam ve evrim her türlü çelişiyordur demeyeceksin. Olası mümkün bir senaryoda evrim ve yaratılış anlatısı beraber olabilir diyeceksin. Benim zaten tam da amacım bu.

Hocam postumu okudun mu bilmiyorum galiba okumamışsın. 'Evrime göre ilk insan yoktur' iddiasını zaten cevapladım yorum olarak. Bir daha cevaplıyorum. Evet evrim mekanizmasına göre ilk insan diye bir şey yoktur. İnsan kelimesi bizim uydurduğumuz bir şey. Tanrı çıkıp Adem'e sen ilk insansın derse Adem artık ilk insan olur. Dikkat edersen Adem'e ilk insan derken diğerlerine insanımsı diyorum. Biraz karmaşık anlattım umarım anlatabilmişimdir.

Dostum benim yazdığım senaryoda evrim ile çelişen bir şey gösterir misin, sizden tek istediğim bu.

Dinin kendisi curutulemez bir sey, sen ne dedigini bilmiyorsun.

Yanlislanamaz kavram ile bilimsel bir olay yan yana olamaz , ancak senin yaptigin gibi " arkasinda Allah var" ( evrimi yaratan Allah tir ) diyebilirsin ki, yarin o da curutulurse nasil kiviracaksin o da ayri bir konu olurdu.

Evrimin arkasinda X var dersen ben de Allah in arkasinda ne var diye sorabilirim ve valid bir soru olur.

Arkadaşım konuyu saptırdığının farkında bile değilsin. Bana yönelttiğin soruların cevabı bende yok sanma fakat konu bu değil. Konuyla ilgili bir şey yazmayacaksan yorum atmana gerek yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…