Evrim ve İslam'a farklı açıdan yaklaşım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Okuduğunuzu anlamıyor musunuz?
Araplar kadınların adetten sonra yaşlarını sayıyorlar o dönemde.
9-10 yaşında adet gören bir kız çocuğunu 1 yaşında sayıyorlar, şartlanmışsınız resmen.
Ayşenin yaş problemi........ Ayşe'nin Muhammed ile evlendiğinde kaç yaşında olduğunu hesaplayalım. Şimdi; Muhammed Doğrum tarihi: 571 Hatice Ölüm tarihi: 620 Ayşe Doğrum Tarihi: 614 - Ölüm: 678 Muhammed Hatice ile 595 yılında evlendi Yani Hatice 40, Muhammed 25 yaşındaydı.. Hatice 620 yılında öldü.. Yani Muhammed 49 yaşındaydı.. (Hatice ölüm: 620 - Muhammed doğum 571 = 49) Ayşe kaç yaşında doğdu 614 yılında… Hatice 620 yılında öldüğüne göre Ayşe o zaman kaç yaşındaydı 620 - 614 = 6 yaşında.. Yani Muhammed ile NİKAH yaptığı zaman, Aişe 6 yaşında idi. Peki, Aişe Muhammed ile ne zaman gerdeğe girdi.. Hatice'nin ölümünden üç yıl sonra.. Yani 623 Yılında.. Ayşe kaç yaşında idi o zaman: 623 - 614 = 9 yaşında.. Ve bunu Ayşe'den rivayet edilen hadisler de destekler.. Şöyle diyor Ayşe; "Resulullah sav'ın yanında bebeklerle oynardım. Arkadaşlarım da oynamak için yanıma gelirlerdi. Resulullah aleyhissalatu vesselam eve gelince, utanarak saklanırlardı. Ama Aleyhissalatu vesselam onları tekrar bana gönderirdi. Beraber oynamaya devam ederdik." (KAYNAK; Kütübü Sitte: 5339)

Ayrıca araplarda kadının yaşı ilk regel'den sonra sayılmaya başlanırdı yalanına da açıklık getireyim; Ayşe nişanlandığında oyun oynadığını, muhammedin sırtına çıktığını, yazan hadisler var, kimse 18 yaşında bebekle oynamaz. Bu hadisler islama pislik olsun diye uydurulmuş olamazlar, çünkü o tarihlerde küçük kız çocuklarıyla evlenmek bir arap adetiydi. Hatice 40 yaşında evlendi ve siyere göre muhammed'den 6 çocuğu oldu. Eğer araplarda kadının yaşı reglden sonra sayılıyorsa haticenin yaşı 40 değil 50 olması lazım, peki hatice 50 yaşından sonra 6 çocuğu nasıl doğurdu? Bu mümkün mü?

Ey müslüman hiç evirip kıvırma,.... Muhammed ayşe ile ilişkiye girdiğinde ayşe 9 yaşındaydı ve oyuncaklarla oynuyordu. Eğer müslümanım diyorsan bunları kabul edeceksin.

Son düzenleme:
Tanrı'nın kendisi kitabında canlıları incelemeye sevk ediyor bizleri, evrende var olan düzenden bahsediyor. Böyle bir yaratıcı karşısında dini ve bilimi iki ayrı unsur olarak görmek bana göre pek doğru değil.

İnsan olarak kapasitemiz kadarıyla sorumluyuz. Elbette evreni keşfettiğim bilimsel yasalarla anlayacağım. Şuan bana evrim tutarlı geliyorsa, tabiki dini inancımı da bu yöne kaydıracağım. Yarın bigün evrimin aslında olmadığı gösterilirse ben yine inancımı o yöne kaydıracağım. Doğal olan zaten budur. Eğer evrimi Kuran'da reddeden veya onaylayan herhangi bir ifade yoksa ve evrim gerçekse neden dinimi anlama yönünde evrimi kullanmayayım ki? Dikkat ederseniz ben Kuran'da şöyle yazıyor o yüzden evrim vardır veya yoktur demedim. Evrim ve yaratılış bir şekilde beraber olmuş olabilir dedim.

Eğer bir şekilde evrimi Kuran'ın ücra köşelerinden didik didik arayıp çıkarsaydım yaptığınız yorum belki anlamlı olabilirdi.

Evrimin sana tutarli ya da tutarsiz gelmesinin bu denklemde yeri yok. Bilim bu sebeple deneysel ve gozlemseldir. "Bana tutarsiz geldi" diye bir sey olmaz. Yaparsin deneyini, curutursun iddiayi; bu kadar.

Hic bir kutsal kitapta test edilebilir, yanlislanabilir iddialar yer almaz, olsaydi zaten bugune kalmazlardi. Bu sebeple evreni anlamamiza zerre katkida bulunmadiklari gibi kutsal kitaplarda anlatilanlarla celisen bilimsel iddialara da dinci kesimin on yargili bakmasina sebep olurlar.

Bu basligin "Akiskanlar Mekanigi ve Islam" olmamasinin yegane sebebi Evrim'in Islam ile celismesidir. Celismeseydi bu kadar imam hatipli biyoloji konusunda ahkam kesmek zorunda hissetmeyecekti kendini, hic bir sey bilmiyor olmalarina ragmen.

Evrimin sana tutarli ya da tutarsiz gelmesinin bu denklemde yeri yok. Bilim bu sebeple deneysel ve gozlemseldir. "Bana tutarsiz geldi" diye bir sey olmaz. Yaparsin deneyini, curutursun iddiayi; bu kadar.

Hic bir kutsal kitapta test edilebilir, yanlislanabilir iddialar yer almaz, olsaydi zaten bugune kalmazlardi. Bu sebeple evreni anlamamiza zerre katkida bulunmadiklari gibi kutsal kitaplarda anlatilanlarla celisen bilimsel iddialara da dinci kesimin on yargili bakmasina sebep olurlar.

Bu basligin "Akiskanlar Mekanigi ve Islam" olmamasinin yegane sebebi Evrim'in Islam ile celismesidir. Celismeseydi bu kadar imam hatipli biyoloji konusunda ahkam kesmek zorunda hissetmeyecekti kendini, hic bir sey bilmiyor olmalarina ragmen.

Bak zaten kendinde bunu söylüyorsun, insanlar evrimi bilmeden reddediyorlar. Çünkü birileri onlara evrim ve İslam'ın çeliştiğini söylemiş. Geleneksel din görüşüne göre evet evrim İslam ile çelişir ama hiç acaba evrim gerçekten olabilir mi diye sormamışlardır. Teori ne demek onu bile bilmiyorlar, sanki teoriler havada kalan boş iddialarmış gibi. Ben onların yerine, onların yaratılış düşüncesine dokunmadan evrim ve İslam'ın bir şekilde çelişmeyeceğini göstermeye çalıştım. Varsa çeliştiğini düşündüğün bi durum göster. Zira bana 'insanlar çelişiyor diyorsa çelişiyordur' demen bir eleştiri değil.

Bak zaten kendinde bunu söylüyorsun, insanlar evrimi bilmeden reddediyorlar. Çünkü birileri onlara evrim ve İslam'ın çeliştiğini söylemiş. Geleneksel din görüşüne göre evet evrim İslam ile çelişir ama hiç acaba evrim gerçekten olabilir mi diye sormamışlardır. Teori ne demek onu bile bilmiyorlar, sanki teoriler havada kalan boş iddialarmış gibi. Ben onların yerine, onların yaratılış düşüncesine dokunmadan evrim ve İslam'ın bir şekilde çelişmeyeceğini göstermeye çalıştım. Varsa çeliştiğini düşündüğün bi durum göster. Zira bana 'insanlar çelişiyor diyorsa çelişiyordur' demen bir eleştiri değil.

Cok gecerli bir elestiri aslinda. Astronomiyi, manyetizmayi "mantikli bulmayan" musluman bulamazsin. Bir seyin ayni anda birden fazla yerde birden bulunabilecegi , aralarinda uzak mesafeler bulunan parcaciklarin etkilesim halinde bulunabilecegi (entanglement ) ya da sebeplerin sonuclardan sonra meydana gelebildigi ( retrocausality ) gibi mekanikler iceren Kuantum fizigine hic bir musluman cikip da "Bence mantikli degil ya ben Kuantum Fizigine inanmiyorum" demezken, mesele Evrim olunca hepsi agliyorsa hic arastirma yapmama gerek yok; ya bunlarin inandigi Islam ile Evrim celisiyor ya da bunlar Islam'i bilmiyorlar, baska bir ihtimal yok cunku.

Sen tum canlilari yaratan gucun Allah oldugunu kabul ediyorsan, Korona Virusunu de 6-7 ay once Cin'de yine Allah'in yarattigini mi saniyorsun? Evrim ile Islam'a ayni anda inanan birisine gore, h1n1 evrim gecirmiyor, surekli Allah yeni h1nX prototipleri mi yaratiyor? Nedir olay?

Son düzenleme:
Cok gecerli bir elestiri aslinda. Astronomiyi, manyetizmayi "mantikli bulmayan" musluman bulamazsin. Bir seyin ayni anda birden fazla yerde birden bulunabilecegi , aralarinda uzak mesafeler bulunan parcaciklarin etkilesim halinde bulunabilecegi (entanglement ) ya da sebeplerin sonuclardan sonra meydana gelebildigi ( retrocausality ) gibi mekanikler iceren Kuantum fizigine hic bir musluman cikip da "Bence mantikli degil ya ben Kuantum Fizigine inanmiyorum" demezken, mesele Evrim olunca hepsi agliyorsa hic arastirma yapmama gerek yok; ya bunlarin inandigi Islam ile Evrim celisiyor ya da bunlar Islam'i bilmiyorlar, baska bir ihtimal yok cunku.

Sen tum canlilari yaratan gucun Allah oldugunu kabul ediyorsan, Korona Virusunu de 6-7 ay once Cin'de yine Allah'in yarattigini mi saniyorsun? Evrim ile Islam'a ayni anda inanan birisine gore, h1n2 evrim gecirmiyor, surekli Allah yeni h1n2 prototipleri mi yaratiyor? Nedir olay>?
Bir söz vardı: "Müslümana ışık hızını anlat, tereddütsüz kabul eder; evrimi anlat, üstüne gözüne 1 milyar kanıt sok yine kabul etmez." şeklinde. O geldi aklıma.

Sen tum canlilari yaratan gucun Allah oldugunu kabul ediyorsan, Korona Virusunu de 6-7 ay once Cin'de yine Allah'in yarattigini mi saniyorsun? Evrim ile Islam'a ayni anda inanan birisine gore, h1n2 evrim gecirmiyor, surekli Allah yeni h1n2 prototipleri mi yaratiyor? Nedir olay>?

2 ihtimal sunuyosun, ben 3 e çıkartıyorum ve diyorum ki bu evrimi reddeden insanların çoğu ne evrimi bilirler ne İslam'ı. 3. ihtimali de bi düşün derim.

Son soruyu neden sorduğunu anlamadım. Evrim bir mekanizmadır. Tanrı bu mekanizmayı kullanarak canlıları yaratır. Belki şurda bir itiraz gelebilir, evrim kör bir süreçtir ve hangi yöne gideceği kestirelemez, biz insanlar için kestirilemiyor olması Tanrı içinde anlaşılmaz olduğu anlamına gelmez. Onun gücü her şeye yeter.

Arkadaşlar bana müslümanların ne düşündüklerini değil, sunduğum fikri çürütebilecek şeylerle gelin. Zira onların ne düşündüğü benim fikrimi henüz çürütmüyor.

2 ihtimal sunuyosun, ben 3 e çıkartıyorum ve diyorum ki bu evrimi reddeden insanların çoğu ne evrimi bilirler ne İslam'ı. 3. ihtimali de bi düşün derim.

Son soruyu neden sorduğunu anlamadım. Evrim bir mekanizmadır. Tanrı bu mekanizmayı kullanarak canlıları yaratır. Belki şurda bir itiraz gelebilir, evrim kör bir süreçtir ve hangi yöne gideceği kestirelemez, biz insanlar için kestirilemiyor olması Tanrı içinde anlaşılmaz olduğu anlamına gelmez. Onun gücü her şeye yeter.

Evet, son soyledigin ihtimal dahilinde. Ama Zeus da canlilari yaratmak icin once Allah'i yaratmis, sonrasinda da onun araciligiyla evrim mekanizmasini devreye sokmus olabilir. Bu dedigim cok sacma geliyordur belki okuyanlara ama biz kisitli kapasitemizle cozemeyiz bu isleri. O da ayni sekilde ihtimal dahilinde.

Demem o ki, "gorunen gucun arkasindaki kudret" kafasiyla Tanri'yi isaret edersen o halde bu sadece onu daha flu kiliyor ama inananlarin problemi. Zaten onlara gore cok bariz olsa herkes inanir, sinavin anlami kalmazdi.
Arkadaşlar bana müslümanların ne düşündüklerini değil, sunduğum fikri çürütebilecek şeylerle gelin. Zira onların ne düşündüğü benim fikrimi henüz çürütmüyor.
Sen curutulebilir bir fikir ortaya koymuyorsun ki. Evrim, Allah'in canli uretmek icin kullandigi bir mekanizma olabilir diyorsun. Ben de ayni sekilde Evrim; Zeus'un canli uretmek icin Allah'i araci kildigi bir mekanizma olabilir derim, sen de bunu curutemezsin.

Evrim İslam ile çelişmiyor diyen sensin. Bana kanıtlar mısın rica etsem? Evrim hakkında bilgi sahibi olsan ilk insan diye bir şey olmadığını bilmen gerekirdi. Evrim Adem ve Havva ile çelişir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı