Evrim'in tanımı

Selamlar, uzun bir süredir evrimi araştırmaya çalışıyorum, şimdi ise kendi bilgimi denemek için kendimce Evrim'in tanımını yapmaya çalıştım. Yanlış mı, doğru mu söyler misiniz?

Evrim: Bir neslin çeşitli mutasyonlar geçirerek bazı değişimlere uğramasıdır.

Efendim bu arada size Çağrı Mert Bakırcı’dan evrenin karanlığında evrimin ışığı ve tabii ki de Charles Darwin’in türlerin kökeni’ni okumanızı tavsiye ederim sizi çok geliştiricektir.

Bir örnek daha vermek istedim, belki sizinde çevrenizde vardır, bazı insanlar kulaklarını oynatabiliyor. Bunun nedeni ise tavşanların ve kedilerin kulaklarını sesin geldiği yöne çevirmesidir.

Darwin simdi insanların ortak atadan geldiğini belirtiyor değil mi hatta tum canlıların?

İnsanların maymunlar ile ortak atadan geldiğini söylüyor. Yanlışım varsa düzeltin.

İnsan şu an hala simiyen halindedir. Yani insan şu an taksonomik olarak hala maymundur. Şu an bildiğimiz bonobo şempanze gibi türlerle ortak ataya sahiptir, ama hala maymun olarak kabul edilir. Özelikle kuyruksuz maymun özelliklerinin tamamını karşılar.
O fosil eskiden ne kadar önemliydi değil mi?
Yahu kendi gözünüzle bile görebileceğiniz milyonlarca öğreğin milyarlarca fosilin yanında dediğiniz şey ne kadar küçük farkında mısınız siz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı