Evrimsel süreçte canlılık nasıl oluşmuştur?

Ingilizcesinden ribonukleotitlerin spontane sekilde polimerize olmasi seklinden aciklayabilirim, abiyogenezi arastirarak daha kapsamli bilgiye ulasabilirsin.

"Spontaneous polymerization of ribonucleotides" -> https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4848480/

Afili ismine aldanma, ortamda dolanan elementlerin kompleks 3D RNA materyallerini spontane sekilde olusturulmasi seklinde hipotezleniyor. Yani kabaca suyu calkaladik ve milyonlarca yil icinde primitif RNA yapitaslari olustu diyorlar.

Evrim kadar kafama yatmasa da elimizdeki en gecerli aciklama bu.

Kafama yatmama sebebi de, bilgi eksikligimden muhtemelen, neden devam eden surecte farkli canli agaclarina hayat verecek RNA olusumlari gozlemlemiyoruz sorusunun cevabi.

Yani madem rastlantisal sekilde ribonukleotit polimerize olabiliyor, neden elimizde sadece 1 tane canli agaci var?

Soruna soruyla geldim ama ben de bu konuda tatmin olmus degilim açıkçası :)

Buradan allahcilar kendine hemen pay bicip "iste bu yuzden Allah yaratti" diyeceklerdir ama diger her konuda oldugu gibi bunun da rasyonel bir aciklamasi oldugunu ama henuz bizim tam bilmedigimizi dusunuyorum.

Teşekkür ediyorum. Dediğinize katılıyorum, farklı canlı ağaçlarının da oluşması gerekirdi. Belkide oluşan canlı ağacı diğer başlangıçları besin olarak tüketiyordu.

Çok bilgim olmadığı için fikir yürütemiyorum. Attığınız benim için ve tartıştığım arkadaşlar için yeterli olacaktır.

Teşekkür ediyorum. Dediğinize katılıyorum, farklı canlı ağaçlarının da oluşması gerekirdi. Belkide oluşan canlı ağacı diğer başlangıçları besin olarak tüketiyordu.

Çok bilgim olmadığı için fikir yürütemiyorum. Attığınız benim için ve tartıştığım arkadaşlar için yeterli olacaktır.
Bu bilgi tartıştığınız arkadaşlar içinmi gerekliydi? peki onlar için neden gerekliymiş?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı