EX3301-T0 ZyXEL modem 20MHz'de kalmıyor

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhaba.

Son birkaç gündür, 2.4 GHz için kanal değişimleri yaparak deneme yapıyorum.

Modemim Türk Telekom EX3301-T0 ZyXEL. Ve otomatik olan kanal seçimini manuel yaptıktan sonra; MHz kısmını da 20/40 -20-40 seçenekleri içinden 20 olarak sabitliyorum.

Ama modem menüsüne sonradan baktığımda, buranın 20 görünmesine rağmen; üstte seçili kanal ve hız kısmında 40 MHz olarak değiştiğini gördüm.

Bazı kanallarda bu şekil olmuyor. Belki de denk geldi bilemiyorum.

Acaba neden hepsinde seçtiğimde sabit kalmıyor. Bu bir hata mı?

Fark olmaz. Kanalın etkisi düşüktür. Etrafta çok fazla router/modem varsa o zaman işler biraz değişir.
Çok derken kaç tane mesela? Ben epeydir bakmadım ama baktığımda 5 ağdan bağlanan tek bir kişi vardı.Gerisi hep 2.4tü.Veya belki ben onu görebiliyorum diye öyleydi.

Çok derken kaç tane mesela? Ben epeydir bakmadım ama baktığımda 5 ağdan bağlanan tek bir kişi vardı.Gerisi hep 2.4tü.Veya belki ben onu görebiliyorum diye öyleydi.
Tam olarak sayı bilinemez. Fakat 15-20'den fazla olursa, sinyalde kayıplar meydana gelebilir. 5ghz de kaç kişi, hangi kanala bağlandığı görülebilir, belki de çevrende 5ghz de olan yoktur (düşük ihtimal)

Zaten az kişi varmis, kanalı dert etme. Sana dediğim gibi senin sorunun yüzde 99 router'de.

Zyxel router'leri severim fakat işin içine t.t firmware girince sıkıntılar başlıyor.

Tam olarak sayı bilinemez. Fakat 15-20'den fazla olursa, sinyalde kayıplar meydana gelebilir. 5ghz de kaç kişi, hangi kanala bağlandığı görülebilir, belki de çevrende 5ghz de olan yoktur (düşük ihtimal)

Zaten az kişi varmis, kanalı dert etme. Sana dediğim gibi senin sorunun yüzde 99 router'de.

Zyxel router'leri severim fakat işin içine t.t firmware girince sıkıntılar başlıyor.

Yok 20 falan değildi. Max 10-15ti.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı