Excalibur G770.1030 için 420 TL'ye SSD önerisi

egednc

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, kafam gerçekten çok karışık ve sizden yardım istiyorum. Olay şu:

Ben Excalibur G770.1030 kullanıyorum. Olay şu: Laptopta 250 GB SSD var sadece ve çok dar, yani bir şey indiremiyorum. Bazı Excalibur G770.1030'larda 2 tane SSD yeri, bazılarında 1 varmış. Benimki 1 :(. Sonuçta laptop vs. derken M.2 yeri varmış, onu öğrendim araştırıp. Bu konularda çok bilgim yok, 420 TL bütçem var. Sizce 4 ay kullanılmış 240 GB SSD - 420 TL ile ne yapmalıyım? Düşüncem şöyle: 250 GB M.2 SSD alıp 500 GB HDD almak fakat şimdi bu M.2'lere BIOS falan yükleniyormuş. Adam onun için falan para da istiyor. Kısaca yani sizce 1 normal giriş, 1 M.2 girişiyle ne yapmalıyım?

(240 GB'lik SSD'yi galiba teknik servisteki bazı arkadaşlara satabilirim normal fiyatına. Öyle demişlerdi.)

(SSD markası: Kioxia-Exceria SATA SSD 240GB.)

Sisteminizde 1 NVMe bir de SATA portu var ama ne yapmak istediğinizi anlayamadım. Boş SATA portuna SSD takmak isterseniz 450 TL'ye 480 GB Patriot Burst var.

Yani kanka işte bak 2 tane böyle bir boş alan var dediğin gibi :D bende ne alıcağımı hiç bilmiyorum. O yüzden işte danıştım şöyle düşün 250GB SATA bir SSD parası (belki) ve 420 TL var. Tahminim 1TB HDD alıp SATA'ya takmak. Ve 250GB M.2 almak, fakat bu BIOS olayı nedir kendim yükleyemem mi? Adam çok para söyledi de çünkü. Yok kendin yapamazsın falan.

Evet, aynen. Fakat tam olarak net sorum şu, M.2'ye BIOS yüklemek nedir? Mantığı nedir? Ve 150TL'lik bir işlem mi? Kendim yapsam bir şey bozar mıyım yani çok zor bir şey mi?
Bir depolama birimine BIOS yüklemek mi? Böyle bir şey olduğunu sanmıyorum, sadece takacaksınız ve kullanacaksınız. Bunu size kim söyledi?

Reis istersen Discord'dan sana uzunca anlatayim. Yani yok dersen buradanda yazayim fakat biraz uzun. O yüzden dedim.

(cnidege 'C2#2162)
M.2 SSD için bios yüklemek dediği sistemin bios ayarlarını M.2 için uygun hale getirmektir herhalde. O da AHCI/IDE ayarlamadan ileri gidemez herhalde.
Veya RAID ayarı yapabilir.
Yani bios yükleme yok.

M.2 SSD için BIOS yüklemek dediği sistemin BIOS ayarlarını M.2 için uygun hale getirmektir herhalde. O da AHCI/IDE ayarlamadan ileri gidemez herhalde.
Yani BIOS yükleme yok.

Kanka yani ben gidip şu an M.2 SSD alsam 250GB sonra bir de 500GB HDD taksam bildiğin PC'ye taktığı gibi çalışcak mı yani hiçbir şey kurulmayacak mı? Emin misiniz? Kadın yani bir şeyler kurulur diyor şimdi ona nasıl diyeyim bazı arkadaşlara sordum hiç kurulma yok dediler falan diyeceğim bakalım arkadaşlar.
M.2 SSD için BIOS yüklemek dediği sistemin BIOS ayarlarını M.2 için uygun hale getirmektir herhalde. O da AHCI/IDE ayarlamadan ileri gidemez herhalde.
Yani BIOS yükleme yok.

Yani galiba onu diyor abla. Fakat bu da zor mu videosunu atar mısın?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı