Çözüldü Excalibur G770 BIOS'tan Battery Boost kapatmak FPS arttırır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar. Başlıkta da söylediğim gibi, BIOS'tan Battery Boost kapatmak FPS arttırır mı?

Çözüm
Bu ayarı açmak FPS arttırıyordu çünkü adaptörün yetersiz kaldığı yerde bataryadan ekstra güç alıyor, güç demek performans demek. Aman aman bir şey beklemeyin ama yük altında biraz fark ediyor. Adaptör tamamen karşılayamıyor her modelde, en sık rastladığımız model G770. Bu ayarın tek eksisi denilebilecek yeri şarjdayken bile batarya azalabiliyor. Yani kapatmak FPS artmasından ziyade düşüşe sebep oluyor.
Prize takılı olmadan kullanmıyorum zaten. Full prize takılı. Bu senaryoda FPS artar mı hocam? Özellikle de CS: 2'de?

Prize takılı iken daha fazla FPS verir evet çıkardığınız zaman FPS düşer.

Prize takılı olmadan kullanmıyorum zaten. Full prize takılı. Bu senaryoda FPS artar mı hocam? Özellikle de CS: 2'de?

Battary Boost yapmanız bir işe yaramaz o zaman zaten en yüksek gücü çekiyor prizden batarya ömrünü kısaltır.

Prize takılı iken daha fazla FPS verir evet çıkardığınız zaman FPS düşer.

Battary Boost yapmanız bir işe yaramaz o zaman zaten en tiksek gücü çekiyor prizden batarya ömrünü kısaltır.
Çıkarttığımda FPS düşeceğini zaten biliyorum hocam. Mantıken ise full prize takılı kullandığım senaryoda Battery Boost kapanınca FPS artması lazım gibi geliyor.

Bu ayarı açmak FPS arttırıyordu çünkü adaptörün yetersiz kaldığı yerde bataryadan ekstra güç alıyor, güç demek performans demek. Aman aman bir şey beklemeyin ama yük altında biraz fark ediyor. Adaptör tamamen karşılayamıyor her modelde, en sık rastladığımız model G770. Bu ayarın tek eksisi denilebilecek yeri şarjdayken bile batarya azalabiliyor. Yani kapatmak FPS artmasından ziyade düşüşe sebep oluyor.

Çözüm
O zaman kapatmamak daha mantıklı eğer çalışma mantığı gerçekten böyle ise.

Evet, kapatmamak daha iyi olur pil bir problem değilse.
Yok hocam değil. Pildeyken evet şarj biraz azalıyor fakat hiç %60'ın altına düştüğünü görmedim. Zaten full prizde kullandığım için sorun değil pek. O zaman kapatmıyorum battery boost ayarını. Teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…