Çözüldü Excalibur G770 format USB'si boot edilmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ömer Faruk Alev

Centipat
Daha fazla  
Arkadasimin 2020 senesinde aldigi Excalibur G770'e format atmaya çalışıyorum. USB'ye Windows'un kendi sitesinden Windows 10 yukledim ve BIOS'tan bootlamasi icin ilk siraya USB device yazan seçeneği koydum ancak F10a bastigim zaman normal bilgisayar açılıyor. Videolara bakarak yaptim ancak neden olmadi anlayamadım. Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

Boot ekranında exit kısmından default settinglere dön dedikten sonra usb'yi görmeye başladı.

BIOS'tan exit kısmından default settinglere dön dediğimde usb'yi görmeye başladı.

Son düzenleme:
Çözüm
USB'deki Windows UEFI mi yoksa Legacy mi? Legacy ise CSM açman gerekir. Cihazın BIOS'unda farklı isimlendirilmiş olabilir. Ancak UEFI olarak kurman daha iyi olur.

Boot sırasını değiştirmek yerine birincil boot diskini dahili depolama seçip boot menüsünden USB'yi çalıştırmanda fayda var.
USB'deki Windows UEFI mi yoksa Legacy mi? Legacy ise CSM açman gerekir. Cihazın BIOS'unda farklı isimlendirilmiş olabilir. Ancak UEFI olarak kurman daha iyi olur.

Boot sırasını değiştirmek yerine birincil boot diskini dahili depolama seçip boot menüsünden USB'yi çalıştırmanda fayda var.

Çözüm

Son dediğin gibi yaptım ve oldu teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı