Merhabalar, Casper Excalibur G770 Gaming laptop sahibiyim. Uzun süreli oyun oynarken bir şey fark ettim. Laptop şarjda iken ve yüksek gereksinimli oyunlar oynarken normal olarak pil değeri düşüyor. Fakat %55 ve altına indiğinde oyun oynanmaz bir hal alıyor ve sürekli FPS droplar yemeye başlıyorum. FPS değerleri bir oyunu akıcı oynatmaya yeter fakat görüntü sanki 5-10 FPS gibi. BIOS'da "battery Boost" diye bir seçenek var ve bunu kapatırsam böyle bir sorun kalmayacağını söylediler. Kapattığımda ise oyunlar hangi ayarı yaparsam yapayım, şarj değeri fark etmeksizin FPS droplardan dolayı oynanmıyor. Bu özellik açıkken kullanamaz mısın diyeceksiniz fakat ben çok uzun süreler oyun oynayan birisiyim ve şarj değerinin %55'lere düşmesi 2 saat alıyor ve çok can sıkıcı bir durum. Benim düşüncem bilmediğim bir ayar olduğu veya sistemin pili şarj etmek için voltaj değerlerini düşürdüğü. Ben kendimce dikey senkronizasyon ve FPS değeri sabitlemeyle bu sorunu çözdüm fakat bu sefer de sabitlediğim FPS değeri 2-3 arası düşüyor ve drop yiyorum. 10-20-100-200 hangi değer olursa olsun aynı şey oluyor. Format at, yeniden başlat vs. gibi mesajlar atacaksanız konuyu şimdiden kapatın. Çözümü var mıdır bilmiyorum ama yardımcı olursanız çok sevinirim. Tüm driverlar ve sistem güncel. Sistem özelliklerim ve ekran görüntüleri aşağıdaki gibidir:
battery Boost açıkken:
bilgisayar boştayken:
battery Boost kapalıyken:
Boştayken:
Güç seçenekleri:
Turbo Boost kapalı veya açık hiçbir şey değişmiyor. Güç seçeneklerindeki diğer ayarlar da buna dahil.
Yeni gelen BIOS güncellemesiyle Battery Boost saçmalığı kaldırıldı. Artık kapalıyken normal FPS değerleri alabilirsiniz. Uzun süreli yaptığım oyun testlerinde 5-6 adet FPS drop yedim onun dışında herhangi bir sorun yaşamadım. Pilinizin değeri oyun oynadığınız süre boyunca sabit kalıyor. Hala stabil değil ama bir nebze kullanılabilir bir hal almış durumda. Üst FPS sınırlarında düşüş var. Bunun da sebebi güç değerlerini birazcık kısmışlar. BIOS Güncellemesi
Görüşlerinize sonuna kadar katılıyorum. Bizzat deneyimledim bu sorunu. Division 2 oynarken sarj %60 ın üstündeyken mükemmel performans alıyorum ama sarj %55 e vardığında fps 40 50 arası gidiyor geliyor hatta 60 fps aldıgım yerlerde sanki 20 fps gibi hissettiriyor. İşlemci mhz değerleri 1600 1700 lere düşüyor zaten bu işlemcinin min değerleri 2.7 değil mi. İnanılmaz bir voltaj sorunu ve resmen mühendislik sıkıntısı var. Resmen casper bana 2 saat oyun oyna sonra oyundan çık sarj %100 olsun tekrar oyna diyor. Böyle bir saçmalık hiç görmedim duymamıştım. Pc yi alalı 1 hafta olmuştu yarın iade ediyorum lenovo alıcam nasipse iade sürecinde sıkıntı çıkmazsa.
Merhabalar, arkadaşlar yorumlarınızı can kulağıyla dinledim, tam G770 i5 11400 rtx3050ti modelini almak üzereydim. Güncel ekran kartlı ve fiyatı uygun olduğu için tercih edecektim fakat malesef vazgeçtim. Teşekkürler
Merhabalar, arkadaşlar yorumlarınızı can kulağıyla dinledim, tam G770 i5 11400 RTX3050 Ti modelini almak üzereydim. Güncel ekran kartlı ve fiyatı uygun olduğu için tercih edecektim fakat maalesef vazgeçtim. Teşekkürler.
Merhabalar, arkadaşlar yorumlarınızı can kulağıyla dinledim, tam G770 i5 11400 rtx3050ti modelini almak üzereydim. Güncel ekran kartlı ve fiyatı uygun olduğu için tercih edecektim fakat malesef vazgeçtim. Teşekkürler
Monster ve Casper markalarına bulaşma derim. Ha illa bütçem yetmiyor uygun olsun diyorsan da Monster bir nebze daha kabul edilebilir. Fakat Abra serisinden uzak durmanı tavsiye ederim.
Monster ve Casper markalarına bulaşma derim. Ha illa bütçem yetmiyor uygun olsun diyorsan da Monster bir nebze daha kabul edilebilir. Fakat Abra serisinden uzak durmanı tavsiye ederim.
teşekkürler güç ayarından en iyi güç verimliliği yaptım güç seçenekleri kısmındanda office mod veya dengelide sabit 144 fps alıyorum bunu yapınca şarj %55 altına düşmediği için sabit fps almaya başladım parlaklık %80 de kullanıyorum