Çözüldü Excalibur G770 FPS düşüşü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Jumrow

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Elektrik-Elektronik Mühendisi
Merhabalar, Casper Excalibur G770 Gaming laptop sahibiyim. Uzun süreli oyun oynarken bir şey fark ettim. Laptop şarjda iken ve yüksek gereksinimli oyunlar oynarken normal olarak pil değeri düşüyor. Fakat %55 ve altına indiğinde oyun oynanmaz bir hal alıyor ve sürekli FPS droplar yemeye başlıyorum. FPS değerleri bir oyunu akıcı oynatmaya yeter fakat görüntü sanki 5-10 FPS gibi. BIOS'da "battery Boost" diye bir seçenek var ve bunu kapatırsam böyle bir sorun kalmayacağını söylediler. Kapattığımda ise oyunlar hangi ayarı yaparsam yapayım, şarj değeri fark etmeksizin FPS droplardan dolayı oynanmıyor. Bu özellik açıkken kullanamaz mısın diyeceksiniz fakat ben çok uzun süreler oyun oynayan birisiyim ve şarj değerinin %55'lere düşmesi 2 saat alıyor ve çok can sıkıcı bir durum. Benim düşüncem bilmediğim bir ayar olduğu veya sistemin pili şarj etmek için voltaj değerlerini düşürdüğü. Ben kendimce dikey senkronizasyon ve FPS değeri sabitlemeyle bu sorunu çözdüm fakat bu sefer de sabitlediğim FPS değeri 2-3 arası düşüyor ve drop yiyorum. 10-20-100-200 hangi değer olursa olsun aynı şey oluyor. Format at, yeniden başlat vs. gibi mesajlar atacaksanız konuyu şimdiden kapatın. Çözümü var mıdır bilmiyorum ama yardımcı olursanız çok sevinirim. Tüm driverlar ve sistem güncel. Sistem özelliklerim ve ekran görüntüleri aşağıdaki gibidir:

battery Boost açıkken:

bilgisayar boştayken:

battery Boost kapalıyken:

Boştayken:

Güç seçenekleri:

Turbo Boost kapalı veya açık hiçbir şey değişmiyor. Güç seçeneklerindeki diğer ayarlar da buna dahil.

• Intel i5-11400h
  • NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti.
  • Crucial DDR4 Dual 16 GB 3200 MHz.
  • Crucial M.2 500 GB SSD.
  • ekran: FHD IPS 144Hz 15.6"
  • BIOS: Casper CP171.
  • ekran kartı driver sürümü: 511.65

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yeni gelen BIOS güncellemesiyle Battery Boost saçmalığı kaldırıldı. Artık kapalıyken normal FPS değerleri alabilirsiniz. Uzun süreli yaptığım oyun testlerinde 5-6 adet FPS drop yedim onun dışında herhangi bir sorun yaşamadım. Pilinizin değeri oyun oynadığınız süre boyunca sabit kalıyor. Hala stabil değil ama bir nebze kullanılabilir bir hal almış durumda. Üst FPS sınırlarında düşüş var. Bunun da sebebi güç değerlerini birazcık kısmışlar.
BIOS Güncellemesi
FPS sabitlemeyi ben de denedim tamam stabil oluyor çünkü bilgisayar zorlanmıyor fazla ama kaça sabitlersem sabitleyeyim yine 2 FPS aşağısına düşüp yükseliyor. Bazı oyunlarda anakart haddinden fazla ısınıyor. Aynı şekilde SSD de. İşin garibi anakart modelini sır gibi saklamaları. Bilgisayarı satın aldığınızda öğrenebiliyorsunuz.

Arkadaşlar, bütçem başkasına pek yetmiyor.. 3050ti kulağa hoş geliyor fakat ger konuda bizi mağdur edecekse bi anlamı yok, ki anladığım kadarıyla 3050ti görünümlü 1650 aslında. Aralarında uçurum yok benim için 5-10 fpa mühim değil donmasın yeter. Abra serisine baktım 11400h i5 1650 olan model 12 bin.. En azından monster servis desteği casper dan daha sorumlu ve tatminkar yorumlardan gördüğüm kadarıyla. Başka bilgisayar da düşünmedim diğerleri bütçeyi aşıyor 1650 bile 13-14 bin den başlıyor.. Ne yapsam bilemiyorum dostlar...
Nedense çok fazla Casper Monster şikayeti görüyorum güncel laptoplar için ama hiç Acer Nitro şikayeti görmedim ona bakabilirsin.

Monster ve Casper markalarına bulaşma derim. Ha illa bütçem yetmiyor uygun olsun diyorsan da Monster bir nebze daha kabul edilebilir. Fakat Abra serisinden uzak durmanı tavsiye ederim.

Dostum okul veya iş için alacaksan şunu gördüm ki fazla güçlü olmasının pek önemi yok. Şahsen bu bilgisayara verdiğim parayı bölüp bir masaüstü bir de basit işleri görecek bir laptop alacağım. Yanımda götürürüm lazım olur falan diye düşünüyorsan pek öyle olmuyor. Zaten çoğu projemi evde hazırlıyorum o yüzden taşınabilir güçlü bilgisayar mantığını biraz düşün derim çok gerekmiyorsa. Laptopta oyun oynama işi maalesef her yerden sorun çıkarıyor.

Dell g15 bakabilirsiniz ben excaliburu iade edip aldım. 90watt 3050 var laptopta. 75watt 3050ti ile arasında fark yok varsada 2-3 fps dir.

Dostum benim bilgisayar ihtiyacım yok, bütün oyunları ps 4te oynuyorum hepsi mevcut, fakat bilgisayarım vardı hep iki seneye kadar şuan yok ve eksikliğini hissediyorum sürekli açıp oyun oynamıcam ama istediğimde açıp oynamalıyım elimin altında o güç olmalı, aynı zamanda fiyatlar hep yukarı yönlü hareket ediyor.. Şuan taksitle bi tane alsam iyi olacak, oyuncu değil de normal laptop alsam ona da en az 8-10 bin vermem gerek çünkü u veya g işlemcili basit bi laptop almak istemiyorum iki sene sonra çöp olmasın, güncelliğini pek kaybetmeden satmak istediğimde satabileyim..
Dell g15 bakabilirsiniz ben excaliburu iade edip aldım. 90watt 3050 var laptopta. 75watt 3050ti ile arasında fark yok varsada 2-3 fps dir.
hocam bahsettiğin cihaz 5515 model ise 3050 olan 75w ekran kartı mevcut

@Emre1552 Ben mi yanlış araştırdım acaba kullananlar ve satıcıya sordugum sorular sonucunda 90watt cevabını aldım hep ama. Akşam iş çıkışı kontrol edicem nasipse

ben müşteri hizmetlerine sormuştum, sitedeki v191 BIOS'u güncellememi söylediler 2gündür deniyorum sorun çözüldü şu an anlık düşüşler olmuyor.

Bilgilendirme için teşekkürler. Birazdan deneyeceğim. Sanırım yeni çıkarmışlar iki gün önce yoktu. Bakalım maksimum FPS değerleri nasıl değişti. İlla ki voltaj değerlerini kısmışlardır.

Değişiklik var mı ?
FPS droplarda hala bir değişiklik yok. Turbo boost üst değer frekansını kısmışlar. İşlemci maksimum 3.8 GHzlere çıkıyor. (önceden 4.12 GHz civarı dolanıyordu. Hala nadir olarak 4 oluyor ama eskisi gibi sabit değil.) Şuan pili %50 altına düşürmeyi bekliyorum. Detaylı olarak incelememi yazarım. Battery Boost kapalı olarakta deneyeceğim.
Değişiklik var mı ?
FPS droplarda hala bir değişiklik yok. Turbo boost üst değer frekansını kısmışlar. İşlemci maksimum 3.8 GHzlere çıkıyor. (önceden 4.12 GHz civarı dolanıyordu. Hala nadir olarak 4 oluyor ama eskisi gibi sabit değil.) Şuan pili %50 altına düşürmeyi bekliyorum. Detaylı olarak incelememi yazarım. Battery Boost kapalı olarakta deneyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…