Merhabalar, Bende bir G770 kullanıcısıyım ve BIOS güncellemesini bu post sayesinde öğrendim. Kendim için RDR 2'de test yaptım ve size de bu sonuçları paylaşmak istiyorum. Öncelikle bir önceki BIOS sürümünde windows pil seçeneklerinde "En İyi Batarya Sağlığı" seçmediğim sürece çok fazla fps drop yiyordum. Yeni güncelleme ile bu sorunu çözmüşler. O yüzden testleri yaparken bu ayarı "En İyi Performans" seçeneğine çektim:
Benchmark İçin Kullandığım Grafik Ayarları:
Eki Görüntüle 1349651Eki Görüntüle 1349652
Excalibur Control Center: Maximum Performance
Battery Boost : Kapalı
Eki Görüntüle 1349655
Excalibur Control Center: Gaming
Battery Boost : Kapalı
Eki Görüntüle 1349656
Excalibur Control Center : Maximum Performance
Battery Boost : Açık
Eki Görüntüle 1349657
Eki Görüntüle 1349658
Şarj seviyesi : %50 (Dolmaya başlıyor)
Eki Görüntüle 1349660
Dipnot: Battery boost özelliği açıkken fps artışı sağlanıyor fakat şarj %50'ye düştüğü zaman 2-3 dakika fps drop yiyorsunuz. Bir önceki BIOS sürümünde %50 şarj durumunda oyun oynanmaz halde oluyordu. Bu sorunda ortadan kalkmış. Şahsen ben artık battery boost kullanmıyorum çünkü uzun süreli oyun oynadığınızda akıcılık hiç bozulmuyor. Ayrıca G770 sahipleri bilir battery boost özelliği %50'de bataryayı doldurmaya başlar fakat %60'da tekrar %50'ye kadar düşer ve bu döngüye girer. RDR gibi bir oyunda bu döngü çok sık tekrarlanıyor ve her geçişte fps drop yiyorsunuz. Son olarak sıcaklık değerlerim:
Eki Görüntüle 1349663