Çözüldü Excalibur G770 FPS düşüşü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Jumrow

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Elektrik-Elektronik Mühendisi
Merhabalar, Casper Excalibur G770 Gaming laptop sahibiyim. Uzun süreli oyun oynarken bir şey fark ettim. Laptop şarjda iken ve yüksek gereksinimli oyunlar oynarken normal olarak pil değeri düşüyor. Fakat %55 ve altına indiğinde oyun oynanmaz bir hal alıyor ve sürekli FPS droplar yemeye başlıyorum. FPS değerleri bir oyunu akıcı oynatmaya yeter fakat görüntü sanki 5-10 FPS gibi. BIOS'da "battery Boost" diye bir seçenek var ve bunu kapatırsam böyle bir sorun kalmayacağını söylediler. Kapattığımda ise oyunlar hangi ayarı yaparsam yapayım, şarj değeri fark etmeksizin FPS droplardan dolayı oynanmıyor. Bu özellik açıkken kullanamaz mısın diyeceksiniz fakat ben çok uzun süreler oyun oynayan birisiyim ve şarj değerinin %55'lere düşmesi 2 saat alıyor ve çok can sıkıcı bir durum. Benim düşüncem bilmediğim bir ayar olduğu veya sistemin pili şarj etmek için voltaj değerlerini düşürdüğü. Ben kendimce dikey senkronizasyon ve FPS değeri sabitlemeyle bu sorunu çözdüm fakat bu sefer de sabitlediğim FPS değeri 2-3 arası düşüyor ve drop yiyorum. 10-20-100-200 hangi değer olursa olsun aynı şey oluyor. Format at, yeniden başlat vs. gibi mesajlar atacaksanız konuyu şimdiden kapatın. Çözümü var mıdır bilmiyorum ama yardımcı olursanız çok sevinirim. Tüm driverlar ve sistem güncel. Sistem özelliklerim ve ekran görüntüleri aşağıdaki gibidir:

battery Boost açıkken:

bilgisayar boştayken:

battery Boost kapalıyken:

Boştayken:

Güç seçenekleri:

Turbo Boost kapalı veya açık hiçbir şey değişmiyor. Güç seçeneklerindeki diğer ayarlar da buna dahil.

• Intel i5-11400h
  • NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti.
  • Crucial DDR4 Dual 16 GB 3200 MHz.
  • Crucial M.2 500 GB SSD.
  • ekran: FHD IPS 144Hz 15.6"
  • BIOS: Casper CP171.
  • ekran kartı driver sürümü: 511.65

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yeni gelen BIOS güncellemesiyle Battery Boost saçmalığı kaldırıldı. Artık kapalıyken normal FPS değerleri alabilirsiniz. Uzun süreli yaptığım oyun testlerinde 5-6 adet FPS drop yedim onun dışında herhangi bir sorun yaşamadım. Pilinizin değeri oyun oynadığınız süre boyunca sabit kalıyor. Hala stabil değil ama bir nebze kullanılabilir bir hal almış durumda. Üst FPS sınırlarında düşüş var. Bunun da sebebi güç değerlerini birazcık kısmışlar.
BIOS Güncellemesi
Hangi oyunda siz sorun yaşıyorsunuz. Ben Forza 4 oyununda PUBG Valorantta oynadım da bir sorun yaşamadım.

Yeni gelen BIOS güncellemesiyle Battery Boost saçmalığı kaldırıldı. Artık kapalıyken normal FPS değerleri alabilirsiniz. Uzun süreli yaptığım oyun testlerinde 5-6 adet FPS drop yedim onun dışında herhangi bir sorun yaşamadım. Pilinizin değeri oyun oynadığınız süre boyunca sabit kalıyor. Hala stabil değil ama bir nebze kullanılabilir bir hal almış durumda. Üst FPS sınırlarında düşüş var. Bunun da sebebi güç değerlerini birazcık kısmışlar.
BIOS Güncellemesi

Son düzenleme:
Çözüm
Hayırlı olsun ben güncelleme bekleme riskine giremedim iade ettim excaliburu. Dell g15 5515 aldım. division 2 de excaliburla aynı fps i alıyorum 3050 ile memnunum

Önceden yüzde 50 bandında gidiyordu cihaz şimdi Battery boost açık olsada kapalı olsada oyunda stabil uzun süreli performans alabiliyorum. God of war,Forza 4,PUBG,Valorant, ama cs-goda drop göremedim ben aynı sistemi kullanıyoruz sizinle ekran kartı driverlarınızı bir güncelleyin. Birde fps dropu nasıl yaşıyorsunuz siz

Hayırlı olsun ben güncelleme bekleme riskine giremedim iade ettim excaliburu. Dell g15 5515 aldım. division 2 de excaliburla aynı fps i alıyorum 3050 ile memnunum
En iyisini yapmışsın. Her ne kadar güncellenmiş olsa da pek uzun ömürlü bir bilgisayar değil. 1.0 motordan turboyla beygir çıkarmak gibi bir örnek verebiliriz.
Her şeyim güncel. Bütün sistem testlerini yaptım, herhangi bir arıza yok. FPS dropu 2-3 FPS aşağısına düşüp inmesiyle yaşıyorum. Gözle görülebiliyor anlık takılma. Sanırım SSD kaynaklı zira P2 SSDler firmware güncellemesi aldı. Fakat şuan güncellemeye çalışınca hata veriyor. Onun için de ayrı bir konu açacağım.

Arkadaşlar bana öneri veren dostlar vardı bu yüzden yazma gereği duydum, Excalibur ve Abra'dan vazgeçtim, ASUS zenbook Duo14 aldım indirimden.

Merhabalar, Bende bir G770 kullanıcısıyım ve BIOS güncellemesini bu post sayesinde öğrendim. Kendim için RDR 2'de test yaptım ve size de bu sonuçları paylaşmak istiyorum. Öncelikle bir önceki BIOS sürümünde windows pil seçeneklerinde "En İyi Batarya Sağlığı" seçmediğim sürece çok fazla fps drop yiyordum. Yeni güncelleme ile bu sorunu çözmüşler. O yüzden testleri yaparken bu ayarı "En İyi Performans" seçeneğine çektim:

Benchmark İçin Kullandığım Grafik Ayarları:

Excalibur Control Center: Maximum Performance
Battery Boost : Kapalı

Excalibur Control Center: Gaming
Battery Boost : Kapalı

Excalibur Control Center : Maximum Performance
Battery Boost : Açık

Şarj seviyesi : %50 (Dolmaya başlıyor)

Dipnot: Battery boost özelliği açıkken fps artışı sağlanıyor fakat şarj %50'ye düştüğü zaman 2-3 dakika fps drop yiyorsunuz. Bir önceki BIOS sürümünde %50 şarj durumunda oyun oynanmaz halde oluyordu. Bu sorunda ortadan kalkmış. Şahsen ben artık battery boost kullanmıyorum çünkü uzun süreli oyun oynadığınızda akıcılık hiç bozulmuyor. Ayrıca G770 sahipleri bilir battery boost özelliği %50'de bataryayı doldurmaya başlar fakat %60'da tekrar %50'ye kadar düşer ve bu döngüye girer. RDR gibi bir oyunda bu döngü çok sık tekrarlanıyor ve her geçişte fps drop yiyorsunuz. Son olarak sıcaklık değerlerim:

Son düzenleme:
Ben Bf3 oynarken işlemci sıcaklığı 101 derece . Uğraşmayın arkadaşlar yeni aldıysanız iadeye verin. Çünkü batarya maks 1.5 saat video izlemeye izin veriyor Dell alabilirsiniz mesela 7-8 saat gidiyor bataryası.

Artı -2 Eksi
Dostum merhaba, kısa zaman önce g770 aldım i7 11. Nesil 3050ti 16gb ram sistemli ancak oyunlar esnasında ciddi anlamda takılma yaşıyor. Forumda sen de dahil baya bir kişi sorun yaşamış belli ki, sorunun çözümü hakkında bilgin var mı. Bıos içeriğinden battery boost u kapatmama rağmen devam ediyor

BIOS güncellemesini yaptınız mı? v191 olması gerekiyor. Yaptıysanız ama hâlâ devam ediyorsa sizin ilacınız ThrottleStop. Duruma göre ayarları paylaşayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…