Çözüldü Excalibur G770 laptopa SSD nereden takılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kompanzasyontuk

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GTX 1650
İ5-12450
Ram 16gb
Ssd 1tb
Laptopumdaki 512 GB SSD yetmiyordu. Ben de bir tane daha aynisindan NVMe SSD aldım. Slotlarini Excalibur sitesinden kontrol ettiğimde 12 nesil ise 2 NVMe 11 nesil ise 1NVMe 1 SATA olduğunu gördüm. En son açtığım konuda SATA mi olacak NVMe mi diye sorduğumda işlemcinin nesline göre alacaksın dediler. Bende siteden baktım (işlemci: i5-12450H) yani 12 nesil olduğunu anladım. Bugün SSD'im geldi açtığımda takacak yer 1 tane vardı. Geçen ay RAM alıp taktığımda slotları yan yanaydı ancak SSD öyle değildi. Yani başka yere baktığımda da göremedim yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bende de aynı cihaz var. Dün SSD taktım bende. Fotoğrafını atayım hemen. Siz yine de kendi laptopunuzun içinin fotoğrafını atarsanız daha iyi olabilir.

Hocam bu genel bakış. Yeşil ile işaretlediğim yer boş SSD yuvası.
WhatsApp Görsel 2024-12-27 saat 19.50.57_83ceaa98.jpg

Aldığım SSD'yi bu şekilde taktım ve laptopu kapattım.
WhatsApp Görsel 2024-12-27 saat 19.50.56_995ede87.jpg
Teşekkürler hocam. Hayırlı olsun iyi akşamlar.
İki ay sonra mesaj yazıyorum. Benimde sorum var soket kısımları birbirimizinkine çok benziyor. Ama hâlâ emin değilim çünkü M2 için herhangi bir vida girişi bulunmamakta
Teşekkürler hocam. Hayırlı olsun iyi akşamlar.
Çözümü yazmışsınız fakat bir soru soracağım. Bu olay umarım düşündüğüm gibi değildir.
kopyası.jpg

bu benim kasam ve göründüğü gibi bir adet m2 slotu var ama mavi ile çizdiğim yerden emin olamıyorum emin olamama sebebim
sata olma ihtimali olan kopyası.jpg
m2 kopyası.jpg

m2 slotuna çok benziyor ve de sonunda bulunan 1k dışında ikisinin de slot giriş ismi aynı
korktuğum şeyse işaretlediğim yerin bir adet m2 slotu olması ve vida girişinin herhangi bir şekilde olmaması bu durumda ne yapacağımı bilmiyorum.

vida.jpg

cihazım:
12.nesil g770
2023'te aldım.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-03-16 saat 22.46.11_63b93d2d.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-03-16 saat 22.46.11_63b93d2d.jpg
    194,2 KB · Görüntüleme: 21

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı