Excalibur G770 RTX 3050 laptopta oyunlar akıcı oynanır mı?

Rmastered

Femtopat
Katılım
7 Kasım 2023
Mesajlar
17
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam, birkaç gün önce RTX 3050 ekran kartına, 16 GB RAM ve i5 12450H işlemcisine sahip olan Excalibur G770 laptopu satın aldım. Daha öncesinde HP model laptop kullanıyordum, beni 8-10 sene rahat götürdü ancak şimdi değiştirme zamanı geldi. Sizce bu yeni aldığım Excalibur bilgisayar beni uzun süre götürür mü? Malzemesinin kalitesiz olduğunun farkındayım ve bazı ısınma sorunlarının olduğunu da duydum ancak altına sağlam, güçlü bir soğutucu koymayı planlıyorum. Bu bilgisayarı almamın en büyük nedeni, bu sisteme bu fiyat daha cazip geldiği için almak zorunda kaldım gibi bir şey ve gayet de ucuza aldığımı düşünüyorum. Ürün 2 yıl garantili ve sıfır. 21 bin TL gibi bir fiyata aldım. Kullanıcılar bu bilgisayardaki oyun vs. deneyimlerini benimle paylaşabilir mi? İstediğim oyunu rahatlıkla en yüksek grafiklerde olmasa bile rahat/akıcı bir şekilde oynayabilir miyim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
RTX 3050 ekran kartının VRAM'i 4 GB olduğu için yeni nesil oyunlarda 2024 senesinden sonra ufak ufak zorlanmalar yaşayabilir. Ama performans optimizasyonu berbat olmadığı sürece oyunları akıcı oynayabilirsin ayarları kısıp çeşitli düzenlemeler yaparak. Ama cp 2077 de rtx açıp ultraya alıp 60 fps falan almak hayal
 
Oynamak istediğin oyunlar nedir tam olarak? Valorant, CS 2, LoL gibi oyunları çok rahat oynarsın da AAA oyunlarda grafiği kısman gerekebilir.
 
RTX 3050 ekran kartının VRAM'i 4 GB olduğu için yeni nesil oyunlarda 2024 senesinden sonra ufak ufak zorlanmalar yaşayabilir. Ama performans optimizasyonu berbat olmadığı sürece oyunları akıcı oynayabilirsin ayarları kısıp çeşitli düzenlemeler yaparak. Ama cp 2077 de rtx açıp ultraya alıp 60 fps falan almak hayal
Öyle cyberpunk falan değilde aslında daha çok gta v de fivem ve ragemp gibi platformlarda takılmayı, rdr 2, god of war, forza horizon 5 gibi oyunlar oynamayı düşünüyorum. Diğer oynayacağım oyunların hepsi düşük/orta seviye sistem isteyen oyunlar. Bu saydığım oyunların zaten optimizasyon sorunları yok diye biliyorum. Bu oyunlarda takılma kasma vesaire yaşar mıyım?

Hocam ultra/high takıntınız yoksa bence 5 yıl sizi götürür. Yukarıdaki hocamın yazdığı gibi 4GB VRAM sistemin en büyük sıkıntısı.
Evet farkındayım ancak şüphesiz ki 21 bini bırakın, 24-25 e bile daha iyisini bulabileceğimi hiç sanmıyorum. Bu yüzden pek bir seçeneğim yok gibi görünüyor. Zaten belirttiğim oyunlarda beni idare etsin benim için yeterli olur, fazlasında gözüm yok. Teşekkür ediyorum yanıtınız için 🙂
 
Öyle Cyberpunk falan değil de aslında daha çok GTA V de FiveM ve Rage:MP gibi platformlarda takılmayı, RDR 2, God of War, Forza Horizon 5 gibi oyunlar oynamayı düşünüyorum. Diğer oynayacağım oyunların hepsi düşük/orta seviye sistem isteyen oyunlar. Bu saydığım oyunların zaten optimizasyon sorunları yok diye biliyorum. Bu oyunlarda takılma kasma vesaire yaşar mıyım?

Çok yüksek ayar takıntınız yoksa eğer ortalama ayarlarda akıcı deneyim yaşarsınız. Ama üstünü kurtarmaz.
 
Tekrardan merhaba, bilgisayar dün elime geldi ve dünden beri bir çok oyun denedim. Oyunların hepsini rahatlıkla oynadım, gta v de online modunda en yüksek grafiklerde (advanced graphics) dahil olmak üzere tümünü sona çektim ve buna rağmen kasmadan ve bilgisayar ısınmadan oynadım. Şuana kadar memnunum, umarım ilerideki zamanlar içinde aynı şeyi söyleyebilirim.
 

Geri
Yukarı