Excalibur G770 RTX3050 laptop düşük FPS veriyor

Eyüpfener00

Picopat
Daha fazla  
Bilgisayar RTX3050 ve Intel 12450H islemcisine sahip. Bilgisayarın adı Excalibur G770 ve oyuncu bilgisayarı. Bu özellikler çok iyi olmadığını biliyorum. Ama GTA 5'in sitem gereksinimlerini karşılıyor. Ama ona rağmen hatta ve hatta grafikleri en düşüğe çekmeme rağmen piksel dalglanmları ve takılmalar oluyordu. Zaten oyunu bitirdim daha da oynamayağım ama GTA 5 gibi eski bir oyunda piksel dalgalanması ve takılma olmasını çok saçma buluyorum YouTube'da dizi izlerken bile ufak takılmalar oluyor videodan kaynaklı olduğunu zannedip geri sarıyorum ama aynı yer gelince bu sefer takılma olmuyor. Bunu böyle 40-50 kez yaşadım. Ancak bir bilgisayara 28 bin lira verip basit bir YouTube videosunda bile donmasını mantıklı bulmuyorum. Technopat Sosyal kullanıcılarından istirhamım ise bundan sonraki zamanlarda bilgisayarda hangi ayarları yaparsam böyle kasma, donma, takılma, kare dalgalanması ve performans düşüklüğü gibi sorunlarla karşılaşmam. Şunu da ekleyeyim bilgisayarı servise gönderemiyorum servis uzakta ve gidip kendimde vereme yanımda birisi olması lazım ilk başta alırken ailem iyi bir şey al sonrasında sorun çıkmasın demişti bende işte oradaki elemanlar o kadar övdüler falan baskı altında kaldım ayak üstü aldık. Daha önce adını bile duymamıştım. O yüzden servise veremem olan oldu artık yapacak bir şey yok. Sizden isteğim ise dediğim gibi hangi ayarları yaparsam hangi programları yüklersem bilgisayardan daha iyi performans alırım ve donma, takılma, kasma ve kare dalgalanması gibi olaylar yaşamam. Şimdiden cevap verenlere teşekkür ediyorum.

Öncelikle merhaba soğutucu kullanıyor musun?
Oyun oynarken laptop şarja takılı halde kullanman gerektiğini biliyorsundur herhalde.

Öncelikle merhaba soğutucu kullanıyor musun?
Oyun oynarken laptop şarja takılı halde kullanman gerektiğini biliyorsundur herhalde.

Evet şarja takılı kullanıyorum. Fan Max şekilde açıyormuş ona rağmen işlemcisi 99 dereceyi görüyor. Müşteti hizmetlerini aradım normal diyor. İnternette 85 derecenin üstünde olması anormal olarak yazıyor.

Değil zaten ama müşteri hizmetleri normal diyor. Çok saçma. Başka bir öneriniz var mı performansı arttırmak ile ilgili bir ayar falan.

Değil zaten ama müşteri hizmetleri normal diyor. Çok saçma. Başka bir öneriniz var mı performansı arttırmak ile ilgili bir ayar falan.

Performans arttırmayla ilgili yapacağın hiçbir şey etkili çözüm olmaz laptop soğutucunuz var mı yok mu lütfen söyler misiniz eğer yoksa kaliteli bir soğutucu aldığınız zaman sorununuz kesinlikle çözülecektir…

Fan bakımı ne durumda içi kötü mü? termal macun en önemlileri durumu nedir??

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı