Excalibur G770 SSD değişimi nasıl yapılmalı?

kaanbaris

Decapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben 2 yıl önce Excalibur G770 laptop almıştım dün RAM takviyesi yaptım, SSD'si 500 GB ama ben 1 TB'lik SSD alacağım, bilen biri varsa yardımcı olsun, nasıl takılır? Değişimde önceki SSD'ye ne olur, yeni SSD takınca PC içindeki yüklü olanlar gider mi yoksa direkt eskisini çıkartıp yenisini takmam yeterli olur mu?

Laptop ta yüklü olanlar tabikide gider. Laptopta çift ssd girişi varmı kontrol et varsa yeni aldığını boş yere tak normal kullanmaya başla oyunları ona kurarsın onun dışında tek ise eskisindekileri yedek alman gerek yedek alıp yeni ssd takıp windows kurup yedekleri geri yüklemen lazım eskisini de satman lazım 1tb için değilcek iş değil bence ekstra ssd kullanabilirsin 500gb lik onun dışında 2tb yapacaksan değebilir

Yukarıdaki linke göre laptopunuzda 2 adet disk slotu var.
NVMe*1 + SATA*1(11.nesil), NVMe*2(12.nesil)
1TB da olur ama mümkün ise 2TB M2 disk alıp takın.

@kaanbaris Mesaj düzeltildi.

Son düzenleme:
Yukarıdaki linke göre laptopunuzda 2 adet disk slotu var.
Nvme*1 + sata*1(11.nesil), nvme*2(12.nesil)
1TB da olur ama mümkün ise 2TB M.2 disk alıp takın.

@kaanbaris mesaj düzeltildi.

Hayır 1 tane M.2 SSD girişi var.

Laptop ta yüklü olanlar tabii ki de gider. Laptopta çift SSD girişi var mı kontrol et varsa yeni aldığını boş yere tak normal kullanmaya başla oyunları ona kurarsın onun dışında tek ise eskisindekileri yedek alman gerek yedek alıp yeni SSD takıp Windows kurup yedekleri geri yüklemen lazım eskisini de satman lazım 1TB için değilecek iş değil bence ekstra SSD kullanabilirsin 500GB'lik onun dışında 2TB yapacaksan değebilir.

Hocam emin misiniz YouTube videolarında bu konudan bahsedilmiyor.

Hocam emin misiniz YouTube videolarında bu konudan bahsedilmiyor.
İşlemciniz nedir?
Ürün linkinde bulunan teknik özellikler biraz kafa karıştırıcı.
Bu yüzden mesajımın ilk halinde Casper'ı arayıp ek kontrol yapın yazmıştım.
Hem M2 hem SATA slotunuz var gibi bir algıya sebep olsa da;
Sanırım işlemciniz 12. nesil ise M2 slotunuz var, işlemciniz 11. nesil ise SATA slotunuz var anlamına geliyor olabilir.

İşlemciniz nedir?
Ürün linkinde bulunan teknik özellikler biraz kafa karıştırıcı.
Bu yüzden mesajımın ilk halinde Casper'ı arayıp ek kontrol yapın yazmıştım.
Hem M.2 hem SATA slotunuz var gibi bir algıya sebep olsa da;
Sanırım işlemciniz 12. nesil ise M.2 slotunuz var, işlemciniz 11. nesil ise SATA slotunuz var anlamına geliyor olabilir.

İsterseniz cihazın içini tam haliylr atabilirim buradan.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı