Almanca nasıl öğrenilir?

Daha fazla  
Selamlar, Almanya'ya taşınalı 2 ay kadar oluyor fakat hala hiçbir şey öğrenemedim. Klasik değil de günlük Almanca öğrenmek istiyorum. Nasıl öğrenebilirim?

Nasıl taşındınız süreci anlatır mısınız çok kısa şekilde size sorun olmayacaksa?

Sürekli sözlük ile dolaş. Önüne gelen kelimeyi araştır. Almanca rehberler, reddit forumları oku, İnternette Almanca kaynaklarda gez, basit Almanca öğrenme rehberlerini izle.

Biraz üstüne yoğunlaş hemen alışmaya başlayacaksın o şehirde yaşaman büyük avantaj.

Duolingo ile günlük temel cümleleri çok rahat öğrenirsin. Markete gittiğinde kasiyerle diyaloğa gir. Yerini bilsen bile o ürünün yerini sor vb. cevabını bildiğin için daha rahat anlarsın. İngilizce kadar kelimeleri yutarak konuşmadıkları için daha rahat çözersin. 3 Ay Almanya'daydım öğrenmeye çalışmadığım halde duya duya illaki kalıp cümleleri çözüyorsun. En çok beni bıktıran İngilizce anladıkları halde bazı Almanların ısrarla Almanca konuşmaya çalışması.

Dil sertifikan olmadan nasıl taşındın? Nicos weg, çocuk çizgi filmleri izle. A2'yi biraz bile tamamlarsan insanlarla konuşmaya başla çekingen olmadan her fırsatta konuşmaya çalış. Akkusativ ve dativ'e yoğunlaşmayı unutma. Şimdiden artikelleriyle az buz kelime öğrenmeye başla.

Yani dil bilmeden nasıl taşındın aklım almıyor doğrusu. Öğrenip sonra gitseydin.

Duolingo ile günlük temel cümleleri çok rahat öğrenirsin. Markete gittiğinde kasiyerle diyaloğa gir. Yerini bilsen bile o ürünün yerini sor vb. cevabını bildiğin için daha rahat anlarsın. İngilizce kadar kelimeleri yutarak konuşmadıkları için daha rahat çözersin. 3 Ay Almanya'daydım öğrenmeye çalışmadığım halde duya duya illaki kalıp cümleleri çözüyorsun. En çok beni bıktıran İngilizce anladıkları halde bazı Almanların ısrarla Almanca konuşmaya çalışması.
Dualingoyu denedim de pek işe yaramadı.

Yani dil bilmeden nasıl taşındın aklım almıyor doğrusu. Öğrenip sonra gitseydin.
Acil gitmem gerekti

Dil sertifikan olmadan nasıl taşındın?
Dil sertifikası istenmedi

Nasıl taşındınız süreci anlatır mısınız çok kısa şekilde size sorun olmayacaksa?
Sanırım ban yerim anlatırsam hocam.😀

Selamlar, Almanya'ya taşınalı 2 ay kadar oluyor fakat hala hiçbir şey öğrenemedim. Klasik değil de günlük Almanca öğrenmek istiyorum. Nasıl öğrenebilirim?

Almanca kolay in a1/a2 playlisti var
Bunu tavsiye ederim yarisindayim az da olsa ise yariyor

A1 pratik eksigi hissederseniz bunu da izleyin

Technopat Haberler

Geri
Yukarı