Excalibur G770'de adaptör değişimi FPS arttırır mı?

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba. Excalibur G770 kullanıyorum. Ekran kartım RTX 3050 Ti 75W, işlemcim ise i5 11400H 45W. Adaptörüm ise 120W. Zaten işlemci ve ekran kartının toplamı 120W ediyor. Diğer parçalar için adaptörün yetersiz kaldığını düşünüyorum ki zaten öyle. Çünkü oyun oynarken pil %50 seviyelerine geriliyor. Bu gerileme yaşanınca sanki performansım düşüyor gibi hissediyorum. Piyasada G770 için 150W adaptörler var. 150W bir adaptör alsam oyun oynarken pilim düşer mi? Düşmezse de performans kaybım çözülür mü? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ucu ucuna yetebilir. Oyun içi watt kullanımlarına bakın. Performans az da olsa yükselir.
Tam hatırlamıyorum fakat ekran kartım 75 Watt olmasına rağmen hiçbir zaman 65 Watt'ın üstüne çıktığını görmedim mesela. Bence adaptör yetmiyor. Arkadaşımda Acer Nitro 5 var. Ekran kartı 140 Watt ama adaptörü yanlış hatırlamıyorsam en az 240 Watt'dı. Oyun oynarken hiçbir türlü şarjı vs. düşmüyordu.

Tam hatırlamıyorum fakat ekran kartım 75 Watt olmasına rağmen hiçbir zaman 65 Watt'ın üstüne çıktığını görmedim mesela. Bence adaptör yetmiyor. Arkadaşımda Acer Nitro 5 var. Ekran kartı 140 Watt ama adaptörü yanlış hatırlamıyorsam en az 240 Watt'dı. Oyun oynarken hiçbir türlü şarjı vs. düşmüyordu.

Adaptör yetersiz zaten o belli. 150W adaptörde kurtarır diye düşünüyorum.

Adaptör yetersiz zaten o belli. 150W adaptörde kurtarır diye düşünüyorum.
Hocam benim adaptörün voltaj değeri 19.5. Bildiğim kadarıyla farklı bir adaptör kullanırken voltajın aynı olması kaydıyla watt değerinin yüksek olması bir sıkıntı yaratmıyor. Şimdi ben ucu laptopuma uyacak şekilde yüksek watt harhangi bir adaptör alsam bir sıkıntı çıkartmaz değil mi? Ayrıca laptop yazılım ile 120 watt'a sınırlandırılmış olabilir gibi şeyler de gördüm. Kimisi böyle diyor ve adaptör değişiminin fayda etmeyeceğini söylüyor. Böyle bir sınırın olup olmadığını nasıl anlarım?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı