Excalibur G870 çok ısınıyor

karahindiba79

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar yakın zamanda RTX4050 i5 12450H 32 GB RAM 1TB SSD Excalibur G870 aldım. MC, LoL gibi oyunlarda 15, 20 saat aralıksız oynasam bile ısınma neredeyse hiç olmuyor fakat örneğin ARK'a girdiğimde orta düşük grafiklerde 15-20 dk oynasam işlemci 85-90 dereceleri görüyor ellerim yandığı için oyunu kapatıp 10 dk beklemem gerekiyor. Laptop sehpası almayı düşünüyorum şimdilik elimde 1.5 2 cm kalınlığında 2tane çubuk var az da olsa hava alması için bilgisayarı onların üstüne koydum ama ısınma sorununa en kısa sürede bir çözüm bulmam lazım ellerim yanmadan Ark, Valheim, War Thunder gibi oyunları maksimum grafiklerde oynamak istiyorum. :)

Arkadaşlar yakın zamanda RTX4050 i5 12450H 32 GB RAM 1TB SSD Excalibur G870 aldım. MC, LoL gibi oyunlarda 15, 20 saat aralıksız oynasam bile ısınma neredeyse hiç olmuyor fakat örneğin ARK'a girdiğimde orta düşük grafiklerde 15-20 dk oynasam işlemci 85-90 dereceleri görüyor ellerim yandığı için oyunu kapatıp 10 dk beklemem gerekiyor. Laptop sehpası almayı düşünüyorum şimdilik elimde 1.5 2 cm kalınlığında 2tane çubuk var az da olsa hava alması için bilgisayarı onların üstüne koydum ama ısınma sorununa en kısa sürede bir çözüm bulmam lazım ellerim yanmadan Ark, Valheim, War Thunder gibi oyunları maksimum grafiklerde oynamak istiyorum. :)
Ellerin nasıl yanıyor ? Elime termometre aldım ölçtüm solda kasa 20 derecelerde soğuk oda sıcaklığındayken sağ üst kısım 30 ile 40 derece arası oluyor evet bu sıcak anlamına geliyorda el yakmak 40 derece 30 derece ile el yanmaz merak etmeyin termometre ile ölçtüm.

Ellerin nasıl yanıyor? Elime termometre aldım ölçtüm solda kasa 20 derecelerde soğuk oda sıcaklığındayken sağ üst kısım 30 ile 40 derece arası oluyor evet bu sıcak anlamına geliyorda el yakmak 40 derece 30 derece ile el yanmaz merak etmeyin termometre ile ölçtüm.

El yanması derken mecaz yapıyordum fakat gerçekten rahatsız edici bir sıcaklığı var.

Saydığınız oyunlar daha çok cpu mu gpu mu zorlar bilmiyorum ama Excalibur işlemciden çok patlıyor.

Monster, Victus, ASUS TUF, Lenovo kullanan çok arkadaşım var ve hepsi Excalibur'un daha iyi olduğunu düşünüyor.
Sende benim gibi kurban gitmişsin G870'e o zaman. Senin arkadaşların önermiş ben başka bir foruma kurban gittim. Hatta sonra gidip foruma yazdım ya bu laptopu önermeyin diye sıcak çalışıyor baktım yazdım önerenler vardı adamlar iplemedi bile kullanmama rağmen. Asus TUF'ta da ısınan çok laptop var Victus ve Acer Nitro en iyilerinden şu an bir de Lenovo. MS bench yaptım işlemci sıcaklığı 97 dereceye dayandı bu yüzden önermiyorum limit yiyerek çalışıyor ama soğuk çalışıyor böylece bende.

G770'den sonra birçok kişi özür için bu kasayı sağlam yaptıklarını söyledi ama anlaşılan bu da farksız.
İşte o söyleyenler yüzünden aldım bende. Lakin değil soğutma çöp sadece Gpu sıcaklığını biraz koruyor o da 80 derecelerde yine de pek fazla limit yemeden çalışıyor cpu ise ondan berbat Turbo frekansta çalışırken throttle yiyor ama normal TDP'lerde fena değil sıcaklık değerleri. Aksine hala öneren var G870 güzel diye forumda görüyorum.

Gpu Furmark testinden başarıyla geçiyor ama MS bench testiden cpu kalıyor. Belki kaliteli bir macun ile halledilebilir ama soğutmada durum bu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı