Excalibur G870 i5 12450H oyunlarda %100 CPU kullanıyor

Ardawai

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
💻 Excalibur G870.1245 | i5 12450H | RTX 4050 6GB | 24GB (16+8) DDR4
Casper Excalibur g870.
RTX 4050 6 GB 105W sistemde The Last of Us oyununda CPU kullanımı %100 ekran kartı kullanımı %30-%40.
FPS 40-60 arası orta-düşük-yüksek grafiklerde DLSS açık veya kapalı aynı.
CPU sıcaklığı 100 kullanımı 100.

Ekran kartı kullanmıyor ve bu GTA 5 de de neredeyse aynı şekilde CPU kullanımı GTA 5 de %80.

7 aydır termal macun bakımı yapılmadı, sorun nedir?

Hocam bence normal değil işlemci de ekran kartını rahat besler diye diye düşünüyorum. Cihazı alalı 7 ay olmuş sanırım yeni yeni mi böyle yapmaya başladı.
evet hocam yeni yeni.

Hocam bence normal değil işlemci de ekran kartını rahat besler diye diye düşünüyorum. Cihazı alalı 7 ay olmuş sanırım yeni yeni mi böyle yapmaya başladı.

Çünkü şöyle söyleyeyim Last of Us 1 de en düşük grafiğe alsam da yükseğe alsam da FPS de değişiklik yok çok düşük alıyorum cihaz her zaman yüksek performans ve prize takılı durumda işlemci 4.1GHz da kendini çalıştırmıyor 3.0'a 2'lere bile düştüğü oluyor.

Fanları kontrol ettin mi belki biri dönmüyordur?

Laptopun altını şimdi kendim açıp bir bakmayı deneyeceğim elimde termal macun da yok termal macun değişimi yapmak istiyorum pumpout yapmayacak düşüşde etkisi olup FPS'i düzeltecek bir termal macun önerisi var mıdır?

Fanları kontrol ettin mi belki biri dönmüyordur?

Minecraft Online sunucusunda değerler de bu şekilde şu an ama FPS 2000-3000 arası yer yer tabii 1000'lere düştüğü de oluyor.

1730277934101.png

Laptopun altını şimdi kendim açıp bir bakmayı deneyeceğim elimde termal macun da yok termal macun değişimi yapmak istiyorum pumpout yapmayacak düşüşde etkisi olup FPS'i düzeltecek bir termal macun önerisi var mıdır?

Hocam ben bizzat termal macun ile uğraşmadım ancak YouTube'da takip ettiğim alper karadağ kanalında genelde MX-4 kullanıyor onu da öneriyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam ben bizzat termal macun ile uğraşmadım ancak YouTube'da takip ettiğim alper karadağ kanalında genelde MX-4 kullanıyor onu da öneriyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

mx6 önerilmişti benim önce ki konu açışımda ama mx4 mx6 ne farkı var bilmiyorum.

MX6 önerilmişti benim önce ki konu açışımda ama MX4 MX6 ne farkı var bilmiyorum.

Biraz araştırıp hangisi sana daha cazip gelirse onu alabilirsin ancak ben 7 ayda bu derecede termal macunla ilgili bir sorun olacağını sanmıyorum yine de değişmeniz iyi olur. Casper teknik servisle bir konuş bence.

Biraz araştırıp hangisi sana daha cazip gelirse onu alabilirsin ancak ben 7 ayda bu derecede termal macunla ilgili bir sorun olacağını sanmıyorum yine de değişmeniz iyi olur. Casper teknik servisle bir konuş bence.

Casper teknik Servis'e "a" bile diyesim gelmiyor tüm şikayetleri biliyorum :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı