Excalibur G870 model laptopun işlemcisi fazla ısınıyor

wherwismymnd

Centipat
Selamlar, Excalibur G870 RTX 4050 model bir laptopa sahibim. Yaklaşık 1-2 ay oldu satın alalı. Keşke almasaydım dedirtecek duruma geldi ama mağazadan aldığım için alabileceğim en mantıklısı bu idi diye düşününüyorum. CPU değerleri pek normal değil. Excalibur ısınma sorunlarıyla bilinen bir model fakat bu kadarı bence normal değil. The Forest da CPU hep 92-100 arası. Hatta çoğu zaman 100'e sabitleniyor. Termal macunu kurudu desem alalı 1-2 ay oldu zaten aldığım günden beri sıcaklık değerleri aynıydı. Valorant'ta da durum aynı. Sorun çözülür diye soğutucu stant aldım ama ne fayda. Hiçbir işe yaramadı diyebilirim. Laptopu değiştirme veya iade etme şansım yok. Tüm sürücülerim güncel. Sizce bu sorunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Excalibur pişmanlıktır monitörleri bile kötü adamların 200hz monitör almıştım bildiğin siyah ekranda imleci oynatınca yeşil birşey geçiyodu imlecin arkasından 3 ay boyunca tüketici mahkemesinde aradım hakkımı bu geçen gün aldım paramı tüketici heyetine başvurun isterseniz 2 ay olmuş çünkü baya az bi süre

Selamlar, Excalibur G870 RTX 4050 model bir laptopa sahibim. Yaklaşık 1-2 ay oldu satın alalı. Keşke almasaydım dedirtecek duruma geldi ama mağazadan aldığım için alabileceğim en mantıklısı bu idi diye düşününüyorum. CPU değerleri pek normal değil. Excalibur ısınma sorunlarıyla bilinen bir model fakat bu kadarı bence normal değil. The Forest da CPU hep 92-100 arası. Hatta çoğu zaman 100'e sabitleniyor. Termal macunu kurudu desem alalı 1-2 ay oldu zaten aldığım günden beri sıcaklık değerleri aynıydı. Valorant'ta da durum aynı. Sorun çözülür diye soğutucu stant aldım ama ne fayda. Hiçbir işe yaramadı diyebilirim. Laptopu değiştirme veya iade etme şansım yok. Tüm sürücülerim güncel. Sizce bu sorunu nasıl çözebilirim?

Casper'in selamı bile alınmaz hata yapmışsınız.

1) Oyunlarda gözünüze batmayacak şekilde fps kilitleyin. (Şahsi fikrim Forest için 90 valorant için 140)
2) Turbo Boost kapatıp performans düşüşünü gözlemleyin, hala akıcıysa turbo boost kapalı şekilde kullanın.
3) Mümkün olan tüm alakalı ayarları yüksek performans yerine dengeli tarzı seçeneklere çekin.(Ekran kartı dahil)
Bahsettiğim işlemler basit işlemler internetten aratarak kolayca yapabilirsiniz. Ancak size önerim servise göndermeniz ve iade için şansınızı zorlamanız. Olmasa da en azından sorun çözülür muhtemelen bir sorun var.

Bu arada undervolt yap diyen olursa dikkate almayın, iş oraya kadar gelirse direkt servise yollayın.

Kullanılan macun kalitesi ve soğutma mühendisliğine bakar olay, mühendislik hakkında kesin yorum yapmayacağım çünü laptop hakkında pek bilgim yok ama herhalde kötü, fabrikasyon macun kalitesiz çünkü 1-2 ay çok kısa bir süre (Aklıma 80 derece üzerinde kuruyan Kryonaut geldi 😀 pahalı ve performanslı macundur ama kısa ömürlüdür tabii 80 derece üzeri olursa) önerim yapabiliyorsanız sıvı metal uygulamanızdır. Sıvı metal olarak Thermal Grizzly Conductonaut almanızı öneririm. (Alüminyum yüzeylerde sakın kullanmayın çünkü sıvı metalin içinde galyum vardır ve galyum alüminyumla amalgam oluşturur, Alüminyumun atomik kristal yapısına sızarak onu çözer sonucunda Alüminyum parçalanmaya açık hale gelir) Eğer ki sıvı metal uygulayamam dersen Arctic MX6 öneririm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Geçmişte yaşadığım bir sorunu hatırlattı bana, bilmeden Excalibur aldığım dönem de internetten veya elden fark etmezsizin arka depoda bazı laptopların (marka da fark etmiyor) macunu uzun süre sonra kuruduğunu gördüm bizzat hem çalıştım hem de söylediğim laptop 1 haftalıktı ama macunu kurumuştu belki aynı durum olmuştur.
Bu arada tavsiyem hiç uğraşmak istiyorsanız satın ama satmadan önce macunu yenileyin.

Son düzenleme:
Geçmişte yaşadığım bir soruu hatırlattı bana, bilmeden Excalibur aldığım dönem de internetten veya elden fark etmezsizin arka depoda bazı laptopların (marka da fark etmiyor) macunu uzun süre sonra kuruduğunu gördüm bizzat hem çalıştım hem de söylediğim laptop 1 haftalıktı ama macunu kurumuştu belki aynı durum olmuştur.
Bu arada tavsiyem hiç uğraşmak istiyorsanız satın ama satmadan önce macunu yenileyin.

Mesela Intel Arc B580 ekran kartı, macun kıvamı ve pedler kötü durumda, macun kurumuş halde ve pedler sert ve hızlı dağılıyor belki üretimle alakalı sorun olabilir ama değilse de bu laptopta ki olan olaya bir örnektir yazdığım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Mesela Intel Arc B580 ekran kartı, macun kıvamı ve pedler kötü durumda, macun kurumuş halde ve pedler sert ve hızlı dağılıyor belki üretimle alakalı sorun olabilir ama değilse de bu laptopta ki olan olaya bir örnektir yazdığım.

Olabilir, marka karalamak olmasın MSI servisinde biraz çalışma imkanım oldu gayet iyi yapılıyor ama depolarda uzun süre duran çok laptop var bence alındıktan sonra bakımları yapılması gerek.

Olabilir, marka karalamak olmasın MSI servisinde biraz çalışma imkanım oldu gayet iyi yapılıyor ama depolarda uzun süre duran çok laptop var bence alındıktan sonra bakımları yapılması gerek.
MSI, ASUS, Gigabyte gibi markalar kaliteli ürün üretir tabii seriden seriye değişir mesela MSI kısmında Gaming X mi Ventus mu? Tabii Gaming X ama daha pahalı bir seri, Ventus daha düşük bütçe için, ama Monster ve Casper'a yaklaşmamak gerek.

MSI, ASUS, Gigabyte gibi markalar kaliteli ürün üretir tabii seriden seriye değişir mesela MSI kısmında Gaming X mi Ventus mu? Tabii Gaming X ama daha pahalı bir seri, Ventus daha düşük bütçe için, ama Monster ve Casper'a yaklaşmamak gerek.
Haklısınız ki dürüst olalım bende o şekilde düşünüyorum. Benim Lenovo 2 yıldır sorun çıkmadı aldığımda özellikler düşüktür. Ama işlemci iyi sayılır i5 1135G7 2.40GHz /4.2GHz 8 CPU ekran kartı GeForce MX450 yani GTX 1050 Mobil yakındır. Zamanında alırken dikkat edemedim ama ben yine de MX450 KÖTÜ DEĞIL sadece bir alt düşük kaldı GTX 1650 ti veya RTX 2060 bir üstü de RTX 3050 alamadım zamanında. Bende yenisi geçmek için MSi Thin 15 modeli 36.000 ₺ RTX 4050 tavsiye edermisin. Lenovo LOQ 42.000 ₺ RTX 4050 aynı işlemci aynı ekran kartı fakat fiyat farkı var. Hangisi mantık olur. Yada o kadar para vermeyip de temiz ikinci el Asus, Lenovo, Msi ve Dell tavsiyede bulurmusunuz? Acer, Casper, Monster gibi bunları saymayacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı