Excalibur G870 RTX 4060 Max 70 watt çekiyor

Baran166

Femtopat
Katılım
27 Ağustos 2023
Mesajlar
32
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Excalibur G870 kullanıyorum. i5 12450H işlemci 16 GB RAM ve RTX 4060 ekran kartı var. RDR2 benzeri oyunlar oynadım hepsinde de Max 70 watt gördüm, araştırdığımda normalde 105 watt çekebildiğini öğrendim. Nasıl düzelteceğim yardım eder misiniz?
 
Peki bunun bilgisayarıma bir zararı olur mu?

Hayır olmaz sadece şöyle bir durum var GPU'nun yükset wat çekmesi daha fazla performansın yanı sıra daha fazla sıcaklık demek. Fanlar daha çok çalışır.

Casper'ın soğutması berbat olduğu için her zaman olmazda, zaman zaman GPU 100W değerlerindeyken sıcaklık 87 dereceye vurabilir bu genelde oyunun ekran kartını %97 gibi yüksek değerlerde kullandığında grafik ayarları full ve çözünürlük 1080p ise olur (4060'ı çok fazla zorlayacak oyunlar pek yok daha olanlarda pahalı ve büyük yapımlar). Bu tarz durumlarda Nvidia'nın temp limitini yer kullanım %96 değerinden %86 gibi değerlere düşer.

Böylece sıcaklıkta düşüş sağlanır ve kullanım tekrar düzelir ancak yüksek ihtimal ile tekrar 87 dereceye gelir tekrar temperature limit yer 78 derecelere düşer falan aşırı anlık ve garip zaman aralığı ile gerçekleşiyor bunlar ekrandan takip etmezsen fark edemeyebilirsin (msı afterburner sayesinde görüyorum ben). O an hafif takılmalar hissedersin ama dediğim gibi ben değerleri takip etmesem anlamam bile. Power limit var mesela 98W değerlerinde ama Wat'ı sabitliyor çok da düşürmüyor yani pek de limit diyemem ona zira power limit yazısına rağmen MSI afterburnerda Wat değerleri düşeceğine yükseliyor 🤣. Kısaca zarar alacak gibi olduğunda Nvidia'nın güvenlik limitleri giriyor devreye böylece zarar almaktan kurtuluyorsun. Nadirde olsa 88 dereceyi bile gördüm sen düşün, oda hele sıcaksa zaten ona göre giriyorum oyuna ısıtcı gibi cihaz resmen.
 
Son düzenleme:
Hayır olmaz sadece şöyle bir durum var GPU'nun yükset wat çekmesi daha fazla performansın yanı sıra daha fazla sıcaklık demek. Fanlar daha çok çalışır.

Casper'ın soğutması berbat olduğu için her zaman olmazda, zaman zaman GPU 100W değerlerindeyken sıcaklık 87 dereceye vurabilir bu genelde oyunun ekran kartını %97 gibi yüksek değerlerde kullandığında grafik ayarları Full ve çözünürlük 1080p ise olur (4060'ı çok fazla zorlayacak oyunlar pek yok daha olanlarda pahalı ve büyük yapımlar). Bu tarz durumlarda NVIDIA'nın temp limitini yer kullanım %96 değerinden %86 gibi değerlere düşer.

Böylece sıcaklıkta düşüş sağlanır ve kullanım tekrar düzelir ancak yüksek ihtimal ile tekrar 87 dereceye gelir tekrar temperature limit yer 78 derecelere düşer falan aşırı anlık ve garip zaman aralığı ile gerçekleşiyor bunlar ekrandan takip etmezsen fark edemeyebilirsin (MSI Afterburner sayesinde görüyorum ben). O an hafif takılmalar hissedersin ama dediğim gibi ben değerleri takip etmesem anlamam bile. Power limit var mesela 98W değerlerinde ama Wat'ı sabitliyor çok da düşürmüyor yani pek de limit diyemem ona zira Power limit yazısına rağmen MSI Afterburner'da wat değerleri düşeceğine yükseliyor 🤣. Kısaca zarar alacak gibi olduğunda NVIDIA'nın güvenlik limitleri giriyor devreye böylece zarar almaktan kurtuluyorsun. Nadirde olsa 88 dereceyi bile gördüm sen düşün, oda hele sıcaksa zaten ona göre giriyorum oyuna ısıtcı gibi cihaz resmen.

İyi o zaman tamam sağ ol.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı