Excalibur G870 sistem Valorant'ta düşük FPS veriyor

LoxiTR

Decapat
Daha fazla  
RTX 4060, i5 12450G, 32 GB RAM, 1 TB M.2 SSD olan modele sahibim. Valorant Poligon'da 300 FPS alıyor oyuna girince 70 FPS'e kadar düşüyor. Servise götürdüm ama onlar da sadece Poligon'da denemişler, ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
oyun size yüksek grafik ayarları vermiş olabilir yine de youtubedan bakmakta fayda var

Oyun açıkken msi afterburner dan şu değerlerin göründüğü SS atın yardımcı olayım.

Gpu sıcaklığı
Gpu watt değeri
Cpu Sıcaklığı
Cpu watt değeri

Oyun açıkken msi afterburner dan şu değerlerin göründüğü SS atın yardımcı olayım.

Gpu sıcaklığı
Gpu watt değeri
Cpu Sıcaklığı
Cpu
Hocam

Oyun açıkken MSI Afterburner'dan şu değerlerin göründüğü SS atın yardımcı olayım.

GPU sıcaklığı.
GPU watt değeri.
CPU sıcaklığı.
CPU watt değeri.

MSI Afterburner kullanamadığım için hocam.

Gpu sıcaklığı
Gpu watt değeri
Cpu Sıcaklığı
Cpu watt değeri

Oyun açıkken MSI Afterburner'dan şu değerlerin göründüğü SS atın yardımcı olayım.

GPU sıcaklığı.
GPU watt değeri.
CPU sıcaklığı.
CPU watt değeri.

Hocam forumda Quick CPU ile ayar yapıp Control Center'i silince frekans düzeliyormuş.

Gpu sıcaklığı
Gpu watt değeri
Cpu Sıcaklığı
Cpu watt değeri
Buda beamng drivedan bakımları yapılalı 1 hafta olmadı

Oyun size yüksek grafik ayarları vermiş olabilir yine de YouTube'dan bakmakta fayda var.

Olay direkt CPU sıcaklığındanmış quikcpu ile voltaj kısacağım Control Center'i sildim GPU'ya yük binmeye başladı.

Oyun size yüksek grafik ayarları vermiş olabilir yine de YouTube'dan bakmakta fayda var.

Olay direkt CPU sıcaklığındanmış quikcpu ile voltaj kısacağım Control Center'i sildim GPU'ya yük binmeye başladı.

Dosya Ekleri

• 17512201758484374892550697179682.jpg
    113,9 KB · Görüntüleme: 28
  • 17512207553365432001122273038683.jpg
    132,7 KB · Görüntüleme: 27
  • 1751222056128810171412198348737.jpg
    176 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
CPU güzel çalışıyor ama gpu düşük watt kullaniyor olarak görünmekte. En azindan sebebin termal boğulma olmadığını söyleyebilirim çünkü dereceler çok güzel görünüyor. başka bir oyunda da deneyebilir mısın ? O oyunla alakalı bir sorun yaşıyorsun gibi görünüyor ama kesinleştirmek için witcher, rdr tarzı oyunlarla da bir dene. Ekran kartın en düşük wattlarda çalışıyor. Bu laptop 85-105 wattlarda gpu gücü kullanabilen bir model diye biliyorum. Bu oyuna has mi gene bir sorun mu anlamanin net bir yolu bu

BU attigin görseller control centeri sildikten sonra o halde doğru mu anladım hocam

Valorant'ta bir şey değişmedi ama BeamNG.drive'da GPU kullanımı arttı hocam. Bu arada Valorant görseli silmeden önce ama yine ekran kartım 60W falan çalışıyir.

Bu da ETS 2 hocam.

Dosya Ekleri

• 17512281576032831744741930145268.jpg
    131,1 KB · Görüntüleme: 26
Valorant'ta bir şey değişmedi ama BeamNG.drive'da GPU kullanımı arttı hocam. Bu arada Valorant görseli silmeden önce ama yine ekran kartım 60W falan çalışıyir.

Bu da ETS 2 hocam.
Anladım bu oyunlar için 60watt normal çünkü grafik gücü isteyen oyunlar değil. Güç kısıtlamasını bu oyunlardan anlamak zor. Gpu ve cpu yu birlikte zorlayan oyun denemen daha doğru olur

Anladım bu oyunlar için 60watt normal çünkü grafik gücü isteyen oyunlar değil. Güç kısıtlamasını bu oyunlardan anlamak zor. GPU ve CPU'yu birlikte zorlayan oyun denemen daha doğru olur.

Hocam biraz hareket ettim GPU kullanımı düştü drop girmeye başladıda hangi oyunları önerebilirsiniz.

Anladım bu oyunlar için 60watt normal çünkü grafik gücü isteyen oyunlar değil. Güç kısıtlamasını bu oyunlardan anlamak zor. GPU ve CPU'yu birlikte zorlayan oyun denemen daha doğru olur.

Hocam tgp ile sınırlandırılmış olabilir mi?

Anladım bu oyunlar için 60watt normal çünkü grafik gücü isteyen oyunlar değil. Güç kısıtlamasını bu oyunlardan anlamak zor. GPU ve CPU'yu birlikte zorlayan oyun denemen daha doğru.

Hocam bir şey fark ettim çok dalgalı geliyor bir ara 90W gördüm ama GPU kullanımi bir anda 30'lara düştü.

Son düzenleme:

Şu konudan baktım da hocam laptop ın güç limiti 105 watt. Control center dan güç modunu performans olarak seçin demiş bir arkadaş ve çözülmüş. O şekilde dener misin bir de sen de.

Yüksek performans da zaten hocamda şimdi Uncharted 4 açtım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…