RTX 4060, i5 12450G, 32 GB RAM, 1 TB M.2 SSD olan modele sahibim. Valorant Poligon'da 300 FPS alıyor oyuna girince 70 FPS'e kadar düşüyor. Servise götürdüm ama onlar da sadece Poligon'da denemişler, ne yapabilirim?
CPU güzel çalışıyor ama gpu düşük watt kullaniyor olarak görünmekte. En azindan sebebin termal boğulma olmadığını söyleyebilirim çünkü dereceler çok güzel görünüyor. başka bir oyunda da deneyebilir mısın ? O oyunla alakalı bir sorun yaşıyorsun gibi görünüyor ama kesinleştirmek için witcher, rdr tarzı oyunlarla da bir dene. Ekran kartın en düşük wattlarda çalışıyor. Bu laptop 85-105 wattlarda gpu gücü kullanabilen bir model diye biliyorum. Bu oyuna has mi gene bir sorun mu anlamanin net bir yolu bu
CPU güzel çalışıyor ama GPU düşük watt kullaniyor olarak görünmekte. En azindan sebebin termal boğulma olmadığını söyleyebilirim çünkü dereceler çok güzel görünüyor. Başka bir oyunda da deneyebilir mısın? O oyunla alakalı bir sorun yaşıyorsun gibi görünüyor ama kesinleştirmek için Witcher, RDR tarzı oyunlarla da bir dene. Ekran kartın en düşük wattlarda çalışıyor. Bu laptop 85-105 wattlarda GPU gücü kullanabilen bir model diye biliyorum. Bu oyuna has mi gene bir sorun mu anlamanin net bir yolu bu.
Bu attigin görseller Control Center'i sildikten sonra o halde doğru mu anladım hocam.
Valorant'ta bir şey değişmedi ama BeamNG.drive'da GPU kullanımı arttı hocam. Bu arada Valorant görseli silmeden önce ama yine ekran kartım 60W falan çalışıyir.
CPU güzel çalışıyor ama GPU düşük watt kullaniyor olarak görünmekte. En azindan sebebin termal boğulma olmadığını söyleyebilirim çünkü dereceler çok güzel görünüyor. Başka bir oyunda da deneyebilir mısın? O oyunla alakalı bir sorun yaşıyorsun gibi görünüyor ama kesinleştirmek için Witcher, RDR tarzı oyunlarla da bir dene. Ekran kartın en düşük wattlarda çalışıyor. Bu laptop 85-105 wattlarda GPU gücü kullanabilen bir model diye biliyorum. Bu oyuna has mi gene bir sorun mu anlamanin net bir yolu bu.
Bu attigin görseller Control Center'i sildikten sonra o halde doğru mu anladım hocam.
Valorant'ta bir şey değişmedi ama BeamNG.drive'da GPU kullanımı arttı hocam. Bu arada Valorant görseli silmeden önce ama yine ekran kartım 60W falan çalışıyir.
Anladım bu oyunlar için 60watt normal çünkü grafik gücü isteyen oyunlar değil. Güç kısıtlamasını bu oyunlardan anlamak zor. Gpu ve cpu yu birlikte zorlayan oyun denemen daha doğru olur
Anladım bu oyunlar için 60watt normal çünkü grafik gücü isteyen oyunlar değil. Güç kısıtlamasını bu oyunlardan anlamak zor. GPU ve CPU'yu birlikte zorlayan oyun denemen daha doğru olur.
Anladım bu oyunlar için 60watt normal çünkü grafik gücü isteyen oyunlar değil. Güç kısıtlamasını bu oyunlardan anlamak zor. GPU ve CPU'yu birlikte zorlayan oyun denemen daha doğru olur.
Anladım bu oyunlar için 60watt normal çünkü grafik gücü isteyen oyunlar değil. Güç kısıtlamasını bu oyunlardan anlamak zor. GPU ve CPU'yu birlikte zorlayan oyun denemen daha doğru.
Excalibur G870 kullanıyorum. i5 12450H işlemci 16 GB RAM ve RTX 4060 ekran kartı var. RDR2 benzeri oyunlar oynadım hepsinde de Max 70 watt gördüm, araştırdığımda normalde 105 watt çekebildiğini öğrendim. Nasıl düzelteceğim yardım eder misiniz?
www.technopat.net
Şu konudan baktım da hocam laptop ın güç limiti 105 watt. Control center dan güç modunu performans olarak seçin demiş bir arkadaş ve çözülmüş. O şekilde dener misin bir de sen de.
Excalibur G870 kullanıyorum. i5 12450H işlemci 16 GB RAM ve RTX 4060 ekran kartı var. RDR2 benzeri oyunlar oynadım hepsinde de Max 70 watt gördüm, araştırdığımda normalde 105 watt çekebildiğini öğrendim. Nasıl düzelteceğim yardım eder misiniz?
www.technopat.net
Şu konudan baktım da hocam laptop ın güç limiti 105 watt. Control Center'dan güç modunu performans olarak seçin demiş bir arkadaş ve çözülmüş. O şekilde dener misin bir de sen de.