Excalibur G870'e ThrottleStop üzerinden ne yapılabilir?

wherwismymnd

Centipat
RAM
16
Ekran kartı
4050
İşlemci
i5-12450H
İyi akşamlar, Excalibur G870 kullanıyorum, laptop oyun oynarken 85-95 dereceleri arasında değişebiliyor bu yüzden undervolt yapmak istedim fakat i5-12450H işlemciye sahip olduğum için undervolt yapılamıyor. Bu laptopa işlemciye zarar vermeden ThrottleStop üzerinden sıcaklığı düşürecek ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Watt limiti koyabilirsiniz. Daha düşük güç = Daha düşük sıcaklık. Performans kaybını minimalize edecek şekilde denemeler yaparak iyi bir limit noktası belirleyebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İkisinide 45 yaptım ama testtde watt değeri 47 ye kadar çıkıyor bu minimal değerler önemli mi yoksa es mi geçmeliyim?
Anlık minimal farklar olabilir, es geçin. Doğru sıcaklığı makul performansta yakaladığınız limit değeri iyidir.

Sorununuzu çözebildiğiniz bir değer bulursanız geri bildirim bekliyorum mutlaka hocam, iyi sosyaller. @wherwismymnd

Son düzenleme:
Anlık minimal farklar olabilir, es geçin. Doğru sıcaklığı makul performansta yakaladığınız limit değeri iyidir.

Sorununuzu çözebildiğiniz bir değer bulursanız geri bildirim bekliyorum mutlaka hocam, iyi sosyaller. @wherwismymnd
Hocam ne yalan söyleyeyim işe yaramadı. Prime95 testinde yük altına soktum max 43 watt max 72 sıcaklık, oyunda ise sıcaklık 80,95,93,92 gidip geldi hiç etkisi olmadı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı