Çözüldü Excalibur G870'e undervolt yapmak mümkün müdür?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

PurposeLess81

Hectopat
Daha fazla  
Geçenlerde ikinci el bir G870 aldım. 12. nesil işlemci olanlardan. i5-12450H. Isınma sorunlarının farkındaydım fakat çok ucuza geldiği için almaya karar verdim, bir şekil çözülür dedim. Daha önce tüm forumun "kesinlikle almayın" diye haykırdığı Tulpar T7'yi soğutmayı başarmıştım ve bunu da zaptedebileceğimi düşündüm.

Ürün elime ulaştı ve beklenildiği gibi yüksek performans modunda 90 altına inmek gibi bir niyeti yoktu, hatta ağır işlemci isteyen oyunlarda anlık 100 olduğunu bile görüyordum. Altına Tulpar T7'yi adam eden Zalman ZM-NS2000 soğutucumu koydum, hava alsın diye yukarı da kaldırdım, umurunda olmadı. Aldığım adamı aradım, bakımının ne zaman yapıldığını sordum, "yeni yapıldı, macun da değişti, MX4 sürdük" dedi. Araştırdım pump-out yapan bir macunmuş. Pump-out yapmadığı iddia edilen COOLER MASTER MASTERGEL MAKER'ı satın aldım, sürdüm, yine umurunda olmadı. Açtım baktım pump-out yapmaz denilen macun ekran kartı ve işlemci hariç her yerde. Sildim temizledim, biraz daha az sürdüm, hala işe yaramıyordu.

Dedim herhalde bu iş böyle olmayacak, undervolt yapayım, fakat ne BIOS'ta ne de aletin kendi kontrol panelinde bununla alakalı bir şey yok. Kontrol panelinde ofis ve oyun modu var fakat bunlar ekran kartının da gücünü çok sınırladığından ağır FPS kaybı oluyor. ThrottleStop ile yapayım dedim ama ayarlar kilitli. Sanallaştırmayı kapat dendi, kapattım ama hala kilitli. Bu işin bir çözümü yok mudur? Bu da olmazsa artık kontrol panelindeki güç modunu düşürmeye razı olacağım, ama bu kadar ağır FPS kaybı olmadan işin içinden çıkmanın bir yolu vardır umuduyla gelip size de sormak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
12. Nesil H serisi Intel işlemcilerde Undervolt yapılamıyor malesef, kilitli sistemde. İşlemciye Watt limiti koyabilirsiniz ThrottleStop üstünden. Ayrıca laptopta pump-out sorununa tek çözüm faz değişimli termal ped uygulamak PTM7950 veya Thermalright Helios gibi. Performans kaybını minimale indirmek için Watt limitini artırıp azaltarak deneyebilirsiniz, işlem zararsızdır.
Watt limitini nasıl koyacağınızı görmek için:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
12. Nesil H serisi Intel işlemcilerde Undervolt yapılamıyor malesef, kilitli sistemde. İşlemciye Watt limiti koyabilirsiniz ThrottleStop üstünden. Ayrıca laptopta pump-out sorununa tek çözüm faz değişimli termal ped uygulamak PTM7950 veya Thermalright Helios gibi. Performans kaybını minimale indirmek için Watt limitini artırıp azaltarak deneyebilirsiniz, işlem zararsızdır.
Watt limitini nasıl koyacağınızı görmek için:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çözüm
Oldu gibi, 30 watt sınır koydum, Aida64'ten daha çok CPU yakan Helldivers 2'de minimal performans kaybı ile işlemcim 95 dereceden 80'lere düştü. Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…