Excalibur G900 Checking Media Present ve CRITICAL_PROCESS_DIED hatası

mooringaa

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Casper Excalibur G900

Intel i7-11800H CPU
Nvidia Gefore RTX 3060 6GB GPU
32 GB DDR4 3200 MHz CL22 Crucial Ram (2x16GB)
Crucial P3 1 TB SSD
144 Hz Monitör
Meslek
Öğrenci
RAM
Crucial CL22 3200 MHz
Ekran kartı
RTX 3060 6GB
İşlemci
i7 11800H
Herkese merhaba,
Casper Excalibur G900 serisinden bir laptop kullanıyorum. Cihazı Hepsiburada'dan haziran ayında satın aldım sorunsuz kullanıyordum. 16 GB RAM'li bir versiyonu aldım ve bilerek boş slotlu (16x1 1 slot boş) olanını tercih ettim.

İki ay önce CPU Z kullanarak RAM'imin tam modelini öğrendim. Kendi bilgisayarımdaki Single rankmiş. Single rank Dual rank olayını bilmeden Vatan'dan Dual rank 16 GB RAM aldım. Volt değerleri vs her şey aynı. Dual rank ve Single rank RAM'lerimi sorunsuz kullanıyordum.

10 sene önce kullandığım eski Toshiba laptopumdaki 750GB'lık 5400 RPM hard diski Casper'a taktım ve içerisindeki fotoğrafları vs. yeni bilgisayara yedekledim. Hard diski takılı kullanmaya devam ettim; oynamadığım oyunları içerisinde tutmak, oynamak isteyeceğim zaman SSD'ye geri yüklemek için. 1 hafta kadar sonra bilgisayarı pilde çalıştırdığımda nedenini anlamadığım şekilde, Windows'u hard diske kurulu eski laptopumun açıldığı şekilde açıldı. Her şey olduğu gibi duruyordu. Hard disk üzerinden açıldığı için çok yavaş açıldı irrite etti. Hemen laptopu kapattım ve BIOS'a girmeye çalıştım belki kendi kendine boot options sırası değişmiştir diye. Ancak açılmamaya başladı BIOS'a da giremedim. Sonra HDD'yi çıkarma kararı aldım. Çıkardığımda açılıyordu başta sorun yoktu sadece checking Media presence... No Media present deyip açılıyordu başta. Kafaya takmadım. Bir süre sonra bu yazı yazmaya devam ediyordu ancak no Media present yazısından hemen sonra kendi kendine BIOS'a atıyordu. Bu konuyla ilgili forumda ve internette yazan her türlü BIOS ayarını test ettim. Hiçbiri işe yaramadı. Bilgisayarda Windows 10 yüklüydü ve bilgisayarı her şeyi silerek sıfırladım üstüne Windows 11'e yükselttim. Sorun yine çözülmedi. Arada bir oluyor bu sorun hep değil. Bazen bilgisayarı açarken değil, açıkken bir anda mavi ekran veriyor: CRITICAL_PROCESS_DIED yazıyor ve tekrar checking Media presence hatasını alıyorum hemen BIOS'a atıyor. Bir süre kapalı konumda tutunca düzeliyor. Ama tekrardan yaşıyorum sorunu, şaşırtmıyor artık.
Bütün sürücülerim güncel. Sonradan taktığım RAM'i de çıkarttım. Bilgisayar elime nasıl geçtiyse o durumda şu an.

Şunu da ekleyeyim önemli bir detay olabileceğini düşünüyorum: Eski laptopum, çocuk aklımla indirdiğim birkaç korsan oyundan sonra açılmamaya başlamıştı. Servise verdiğimde CPU chipset arızası denmişti.

Çok uzun yazdığımın farkındayım. Çok özür diliyorum.

Sistem dosyalarım bozulmuş olabilir mi ve eğer öyleyse, bunu düzeltmenin en etkili yolu nedir?

SSD bozulmuş. Teknik servise verdim, ücretsiz olarak yenisiyle değiştirdi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…