Excalibur laptopa ne yapılabilir?

NihilDio

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle iyi günler. Çok uzun olmasa da uzun süre önce düşüncesizce piyasa değerinin çok üstüne rezalet ötesi bir laptop aldım ayıptır söylemesi markası Excalibur. Burada birazcık daha sorun çözümünden ziyade akıl danışmak için yazıyorum. Bilgisayar sorunlu birçok kez servise gitti geldi hiçbir şey çözülmedi ama sorun da gözükmüyor. Kısaca sorunuma mal zaten buydu sen bunu bile bile aldın tarzı bir cevap alıyorum. Bu konuda haklılar, araştırmadan ani bir karar ile ne olduğu belirsiz tefeci tarzı bir mağazadan alındı. Akıl danışacağım kısma gelirsek ürün garantisi devam ediyor ama alımının üzerinden yaklaşık bir dokuz ay geçti ve ben bu bilgisayar ile ne yapacağımı bilemiyorum. Böyle bir durumda hukuki sürece mi başvurmalıyım, aldığım fiyatın yüzde biri civarında bir ücrete satmalı mıyım veya malın durumunu bile bile birisi bunu ortalama çok berbat olmayan bir fiyata alır mı? Tüketici hakem heyeti düşündüm fakat üzerinden geçti ve tekrar peşine düşmek akıl karı olur mu? Böyle bir sorun yaşayan abilerim ablalarım bir yol gösterirse sevinirim. Umudum dolandırılmışsın bir bardak soğuk su iç tarzı önerilerden ziyade yapıcı cevaplar ama durum bu kadar vahim ise çekinmeden söyleyebilirsiniz. Maksat akıl danışmak hiç değilse boşuna vakit harcamamış olayım. Birkaç dakikanızı ayırıp cevap yazdıysanız şimdiden teşekkür ederim.

Cihazdaki problemi yazsan güzel olacak.

Cihazın problemi birçok sistem gerektiren ve gerektirmeyen oyunda ekran kartı hatası almam. Servisten hayır görmeyip bilgisayarcıya götürdüğümde adam bana bilgisayarın ekran kartı çok ısındığı için kendini şalter gibi attığını söylemişti. Yani LoL, RDR2, marvels Spider-Man, GoW gibi oyunlarda aynı hatayı alıyorum. Bunun yanı sıra modlu Minecraft ve Elden Ring'de bir sorun yaşadığımı söyleyemem ama FPS'im optimalin altında olabilir o kadar detaylı bir bilgim yok. Bilgisayar çok kez servise gittiği ve format atıldığı için oyun yükleyip denemekten bıktım. O yüzden elimdeki benchmark vari deneyimler bunlar.

Bak dostum iki senegin var. Ya cihazı adam edip kullanacaksın ya da THH gidip hakkını arayacaksın başka yolu yok. Söyle iyi bir oyun varsa girip sıcaklıkları takip et bakalım.

Cihazı adam etmeyi denedim cidden maalesef yok yani en bilgisayardan anlayan adam bile çözemedi. THH konusunda da hiçbir bilgim yok. Hatta bu yazıyı da bu konuda bilgi ve yardım almak için açtım da denebilir. Şayet bilginiz varsa ve yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodan faydalanabilirsin. Benim bu konuda tecrübem yok. Servis cihazın sorunlu olduğunu onaylasaydi her şey daha kolay olurdu onu biliyorum. Servis arıza formuyla başvuru yapar daha sağlıklı bir süreç yaşardın. Şimdi sen ürünü servise verdin ve serviste bir sorun olmadığınımi beyan etti?

Hocam sanırım sizin cihazınız problemli. Ben de Excalibur G770 kullanıyorum ve hiçbir problemi yok. Düzenli olarak bakımlarını yapıyorum. Son bakımı daha 1 hafta önce yaptım. Bakımdan önce işlemci 100 dereceyi görmüştü Elden Ring'de. Bakımdan sonra 85'e düştü. Sonra undervolt yaptım, şimdi 75-83 arası takılıyor. Demem o ki, her markada olabileceği gibi kronik sorunlu bir cihaza denk gelmişsiniz sanırım. Değişim talep edin, eğer yapmıyorlarsa Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurun.

Hocam sanırım sizin cihazınız problemli. Ben de Excalibur G770 kullanıyorum ve hiçbir problemi yok. Düzenli olarak bakımlarını yapıyorum. Son bakımı daha 1 hafta önce yaptım. Bakımdan önce işlemci 100 dereceyi görmüştü Elden Ring'de. Bakımdan sonra 85'e düştü. Sonra undervolt yaptım, şimdi 75-83 arası takılıyor. Demem o ki, her markada olabileceği gibi kronik sorunlu bir cihaza denk gelmişsiniz sanırım. Değişim talep edin, eğer yapmıyorlarsa tüketici hakem heyeti'ne başvurun.

Muhtemelen haklısınız tek sorun firma ve servis kronik sorunu kabul etmiyor veya görmezden geliyor o yüzden değişim söz konusu bile değil. Tüketici hakem heyetine başvurmayı deneyeceğim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodan faydalanabilirsin. Benim bu konuda tecrübem yok. Servis cihazın sorunlu olduğunu onaylasaydi her şey daha kolay olurdu onu biliyorum. Servis arıza formuyla başvuru yapar daha sağlıklı bir süreç yaşardın. Şimdi sen ürünü servise verdin ve serviste bir sorun olmadığınımi beyan etti?

Tam olarak öyle cihaz normal Casper adı altında iş yapan servisler ve direkt olarak merkeze dahi gitti fakat sorunum devam ediyor. Servis bilgisinde sorun olmadığı, sadece bakım ve format atıldığı yazıyor. Arıyorum tekrar gönderin diyorlar. Kısır döngü gibi oyalıyorlar diyebilirim. Diğer bir husus ben bunu başka bir mağazdan aldım o yüzden direkt olarak Casper'a mı ulaşmam gerektiği bilgisi benim kafamı kurcalıyor. Yine de videodaki adımları takip edip tüketici hakem heyetine başvuracağım gibi görünüyor. Ayrıca cevaplarınız için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı