Excalibur laptopta FPS düşüşü

680307

Centipat
RAM
32 GB
SSD veya HDD modeli
1 TB
Ekran kartı
RTX 4060
İşlemci
İ7 12. Nesil
Arkadaşlar bugün normal bir şekilde bilgisayar açarken bir baktım FPS'im birdenbire düşmüş. Ve ne yapacağımı da anlamadım. Laptop kullanıyorum. Ekran kartım 4060. işlemcim i7 12. nesil ve ayrıca 32 GB RAM var yani gayet iyi. Excalibur Control Center da da oyun modu açık onda da sıkıntı yok. Anlamadım bana yardımcı olur musunuz?

Hocam şu anda dışardayım eve gelince hemen atacağım.

Hocam sonuçlar böyle ama bu GPU sıcaklığını gösteriyor.

Hocam degerleri oyuna girip sağ üst köşede almalısın bu ana ekranı sadece. Cok yüksek ekran kartı sıcaklıgın bosta 40 45 derece olmalı.

Pardon hocam. FPS neydi en son attıgınız görselde 100'den asağı ise sıkıntı cunku ben 4 GB VRAM'li 3050 de 100+ görüyorum.

Düşük hocam anlamadım niye böyle oldu. Daha bilgisayarı 3 hafta önce aldım. Acaba teknik servise mi göndersem anlamadım.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    108,8 KB · Görüntüleme: 29
Hocam böyle ama birden 84'e falan düşüyor.

Düşer çünkü Thorttle yapıyor. Yani cihaz belirli bir dereceyi geçtikten sonra GHz düşürüp rahatlatıyor kendini. Belki cihazın termal macunu eskimiştir. Alalı ne kadar oldu?

Not: Technopatta bir sorun var sanırsam. İlk mesajı okuyamıyorum ben.

3 haftada bu hale gelmesi çok kötü. Geçmiş olsun.

Hocam peki ya ne yapacağım? İade mi istesem anlamdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…