Excalibur laptopun performansı düşük

• Konuyu başlatan Owium
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 928
Oyunda fps kısıtlayan şeyleri kapatın V-Sync de kapalı olsun ekran kartı ve işlemci değerlerine bakın ikisininde çok yüksek olması lazım. Eğer hala düşükse darboğaz yapıyor olabilir ki bu laptoplarda çok düşük bir ihtimal.
Herşeyi kapattım şimdi bir maç giriyorum kullanım değerlerini ve FPS'i aktaracağım

Herşeyi kapattım şimdi bir maç giriyorum kullanım değerlerini ve FPS'i aktaracağım
Evet maça girdim. 80-90 FPS arası gördüm ve %70 CPU %35-40 GPU

Son düzenleme:
Laptoplarda darboğaz çok çok çok nadir hatta olmaz bile. Zaten o islemci 4060'a darboğaz yapacak bir ekran karti değil. Siz @wherwismymnd hocamın dedigi gibi dahili ekran kartında çalışıp çalışmadığından emin olun çünkü gerçekten aldığınız değerler anormal seviyede.

Bir de oyun ayarlarını Low'dan en yükseğe çekin. Darboğaz değil de grafik kalitesi düşük olduğu için kareler islemci öncelikli oluşturulabilir yani 4060'i gücünden az kullanıyordur.

Laptoplarda darboğaz çok çok çok nadir hatta olmaz bile. Zaten o islemci 4060'a darboğaz yapacak bir ekran karti değil. Siz @wherwismymnd hocamın dedigi gibi dahili ekran kartında çalışıp çalışmadığından emin olun çünkü gerçekten aldığınız değerler anormal seviyede.

Bir de oyun ayarlarını Low'dan en yükseğe çekin. Darboğaz değil de grafik kalitesi düşük olduğu için kareler islemci öncelikli oluşturulabilir yani 4060'i gücünden az kullanıyordur.
Onu nasıl kontrol edeceğim?

Sürücüleri kontrol ettim hocam güncel.

O nedir?
Casper sitesinde yazan " Yüksek grafik veya oyun performansı istediğinde harici RTX ekran kartını kullanabilir, ekran kartına ihtiyaç duymadığın zamanlarda ise işlemcinin içerisinde bulunan dahili ekran kartından destek alabilirsin. RTX ekran kartı ile işlemci grafik kartı arasında hızlıca geçiş yaparak maksimum performans ve minimum enerji tüketimi, Excalibur G870 gaming laptop ile seninle." bu şekilde.

Casper sitesinde yazan " Yüksek grafik veya oyun performansı istediğinde harici RTX ekran kartını kullanabilir, ekran kartına ihtiyaç duymadığın zamanlarda ise işlemcinin içerisinde bulunan dahili ekran kartından destek alabilirsin. RTX ekran kartı ile işlemci grafik kartı arasında hızlıca geçiş yaparak maksimum performans ve minimum enerji tüketimi, Excalibur G870 gaming laptop ile seninle." bu şekilde.
Hocam anladım onu da nasıl kontrol edeceğim

Hocam anladım onu da nasıl kontrol edeceğim
Ayrıca garip bir şekilde düşük ayarda da epic ayarda da yüksek ayarda da 80-100 FPS arası alıyorum

Hocam bence bilgisayarda sorun var gerçekten aldığınız değerler normal değil son olarak @gemiciadam hocamın dedigi gibi MUX switch aktif edin. Onu Casper'in kontrol merkezinden yapabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı