Excel Hazır Şablonu Değiştirmek

Arkadaşlar Excel hakkında herhangi bir eğitim almadım ve bilmiyorum pek fazla. Netflix hesabımız için paraları ben topluyorum ve bunu takip edebilmek için bir şablon indirdim. Bu şablon üzerinde birkaç ayarlama yapmak istiyorum. Youtube'dan baktım ancak hiçbir bilgim olmadığı için anlayamadım bu seviyedeki bir şeyi. O yüzden yardımcı olursanız sevinirim.

1. Fotoğrafta gördüğünüz sütunlara 1 girdiğimde "Tik" sembolü çıkıyor ve sağdaki sütuna para miktarını ekliyor. Ben bu sütunları arttırdığım için en aşağıda bulunan "Toplam Borç" yazan yerde "###" yazıyor. Bunu nasıl çözebilirim?
  2. Tik sembolünü çarpı sembolü yapabilir miyim?

Fotoğraf:
8RQ8Goy - Imgur.png

Arkadaşlar Excel hakkında herhangi bir eğitim almadım ve bilmiyorum pek fazla. Netflix hesabımız için paraları ben topluyorum ve bunu takip edebilmek için bir şablon indirdim. Bu şablon üzerinde birkaç ayarlama yapmak istiyorum. YouTube'dan baktım ancak hiçbir bilgim olmadığı için anlayamadım bu seviyedeki bir şeyi. O yüzden yardımcı olursanız sevinirim.

1. Fotoğrafta gördüğünüz sütunlara 1 girdiğimde "tik" sembolü çıkıyor ve sağdaki sütuna para miktarını ekliyor. Ben bu sütunları arttırdığım için en aşağıda bulunan "toplam borç" yazan yerde "###" yazıyor. Bunu nasıl çözebilirim?
  2. Tik sembolünü çarpı sembolü yapabilir miyim?

Fotoğraf: Eki Görüntüle 708384

Toplam borç yazan yeri yani o stuna sorgu yazmanız lazım yani tüm değerleri toplayıp oraya yansıtıcak.

Toplam borç yazan yeri yani o stuna sorgu yazmanız lazım yani tüm değerleri toplayıp oraya yansıtıcak.
Burasından bahsediyorsanız SORGU yazdım ama kodları bilmediğimden dolayı olmadı sanırsam.
Bu şablonu bulduğunuz yeri atarsanız ona bakıp daha iyi anlaşılabilir.

Evet, if yapısı kullanmanız gerek. Eğer giriş 1 ise tik, 0 ise çarpı.
Bulduğum yer tam olarak burası. 1 veya herhangi bir sayı yazdığımda tik geliyor, 0 yazdığımda direkt hiçbir şey olmuyor.
Bu tik olayını çözdüm kurcalaya kurcalaya arkadaşlar belki ihtiyacı olana yardımcı olur. Ancak "Toplam Borç" yazısını hala halledemedim.
Screenshot_12.png Screenshot_13.png Screenshot_14.png Screenshot_15.png

Dosya Ekleri

• Screenshot_7.png
    Screenshot_7.png
    27,7 KB · Görüntüleme: 62
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı