Excel Kopyalanan Link Link Olarak Yapıştırılmıyor

Perturbation

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar, başlıkta çok açıklayıcı olmayabilir, tarayıcının adres çubuğu üzerinden kopyalanan linkleri direkt Excel'e yapıştırdığımızda düz metin olarak yapıştırıyor. Link olmalarını sağlamak için hücreye bir kez basıp Enter'a bastığımızda link haline geliyor. Bu tek bir link için kolay ve yapılabilir bir işlem fakat çok fazla link olduğu zaman ne yapabilirim?

Screenshot_2.png

Buradaki örnekteki gibi, tek tek bu satırların içine girip tekrar Enter'a mı basmam lazım? KÖPRÜ (HYPERLINK) formülü var elbet fakat referans alması için düz metin hücresinin de sayfa içinde kalması gerekiyor. Ben tek sütun içerisinde bu işlemi hızlandırmak için bir yol arıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Ekstra olarak, bir link üzerinde Bul ve Değiştir yapıldığında görüntü olarak link değişe de, gönderdiği adres değişmemiş oluyor. Bul ve Değiştir yaparken linki de değiştirmemin bir yolu var mı?

Son düzenleme:
Birinin içine girip enterladıktan sonra, biçim boyacısı ile onun biçimini seçip, diğer bütün hücreleri seçin. Hepsini köprüleyecektir.

Eki Görüntüle 1580062
Merhabalar, öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Böyle yaptığımda evet dediğiniz gibi aynı biçime geliyor fakat link olmuyor. Sadece biçim olarak altı çizili ve mavi yazı rengine gelmiş olmuyor. Tıklanabilir olmuyor maalesef.

Linkleri teker teker kopyalayarak, teker teker mi yapıştırıyorsunuz? Yoksa bir yerden toplu olarak kopyalayıp, tek seferde mi yapıştırıyorsunuz?
Çalıştığım linkler üzerindeki algoritmayı bildiğim için toplu linklerin bulunduğu excel üzerinde Bul ve Değiştir yaparak değişmesi gereken yeri değiştirip toplu bir şekilde hepsinin değişmesini sağlıyorum, linkleri oradan kopyalıyorum. Tek tek kopyaladığım zaman da sonuçta text olarak kalıyor. Linkler biriktikçe F2+Enter yaparak link haline gelmelerini sağlıyorum.

Muhtemelen o yazdığın yerdeki alan bozulmuş sadece metin olarak kalmış olabilir. 1.sıradaki linki delete ile silin. Boş bir satırı oraya kopyalayıp yapıştırın ardından linki kopyalayıp 1.sıradaki yere yapıştırın.
Yanıtınız için teşekkürler. Konuya eklediğim fotoğraf örnektir, boş bir excelde de olsa aynı şey olmakta. Sorunum tek hücrede bu işlem değil, link haline getirmekte bir sıkıntı yok fakat toplu bir şekilde bu işlemi yapmak zaman alıyor.

Çözebildiniz mi? Çözebildiyseniz yardımcı olur musunuz?

Belki bir başkasının işine yarar sonunda çözebildim.

Excelde link olan ama üzerine tek tek tıklamadan linke dönüşmeyen linklerimizi bir sütuna yapıştırıyoruz.

- Üst kısımda bulunan geliştirici sekmesine tıklıyoruz (Geliştirici sekmesi kapalıysa Excel>Dosya>Seçenekler>Şeridi Özelleştir>Geliştiri kutucuğuna tıklayıp tamam diyip kapatıyoruz.)

- Geliştirici sekmesinden en solda bulunan VBA'yı açıyoruz.
- Sol taraftaki küçük beyaz boşluğa sağ tıklayıp Insert > Module diyip aşağıda verdiğim kodu yapıştırıp kapatıyoruz.

Kod:
Sub MetinleriLinkeDonustur()
    Dim rng As Range
    Dim cell As Range

Set rng = Selection ' Seçili hücre aralığını alın

For Each cell In rng
        If cell.Value <> "" Then
            cell.Hyperlinks.Add _
                Anchor:=cell, _
                Address:=cell.Value, _
                TextToDisplay:=cell.Value ' Metni tıklanabilir link olarak ekle
        End If
    Next cell
End Sub

- Sonrasında Alt+F8 / VBA ya da Makrolar kısmına tıklayıp Çalıştır diyoruz ve işlemimiz bu kadar.

Bu şekilde bu problemi bir daha yaşamıyorsunuz. Belki birisi görür işine yarar. :)

Son düzenleme:
Çözebildiniz mi? Çözebildiyseniz yardımcı olur musunuz?

Belki bir başkasının işine yarar sonunda çözebildim.

Excelde link olan ama üzerine tek tek tıklamadan linke dönüşmeyen linklerimizi bir sütuna yapıştırıyoruz.

- Üst kısımda bulunan geliştirici sekmesine tıklıyoruz (Geliştirici sekmesi kapalıysa Excel>Dosya>Seçenekler>Şeridi Özelleştir>Geliştiri kutucuğuna tıklayıp tamam diyip kapatıyoruz.)

- Geliştirici sekmesinden en solda bulunan VBA'yı açıyoruz.
- Sol taraftaki küçük beyaz boşluğa sağ tıklayıp Insert > Module diyip aşağıda verdiğim kodu yapıştırıp kapatıyoruz.

Kod:
Sub MetinleriLinkeDonustur()
    Dim rng As Range
    Dim cell As Range

Set rng = Selection ' Seçili hücre aralığını alın

For Each cell In rng
        If cell.Value <> "" Then
            cell.Hyperlinks.Add _
                Anchor:=cell, _
                Address:=cell.Value, _
                TextToDisplay:=cell.Value ' Metni tıklanabilir link olarak ekle
        End If
    Next cell
End Sub

- Sonrasında Alt+F8 / VBA ya da Makrolar kısmına tıklayıp Çalıştır diyoruz ve işlemimiz bu kadar.

Bu şekilde bu problemi bir daha yaşamıyorsunuz. Belki birisi görür işine yarar. :)
Merhabalar, mesajınızı yeni gördüm ardından siz de benim yazacağımı yazmışsınız, evet bu şekilde makro kullanarak çözdüm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı