Excel kullanımı için 2'si 1 arada laptop veya tablet tavsiyesi

CrossBench

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba,

Şirkette Excel'de hazırlanan bir veri tabanı üzerinde anlık bir şekilde işlem yapabilmek amacıyla cihaz aramaktayız. Ayakta kullanıma uygun olacak Windows bir cihaz olmalı. Veri tabanı üzerinde yapılan işlemin hızı bizim için önemli. O yüzden 1 yıl içinde çöp olan atom işlemcili saçma sapan bir bilgisayar ya da tablet istemiyoruz.

1) ayakta kullanım olacağı için büyük ekrana ihtiyaç yok. Klavyesi çıkarılabilir olmalı. Değilse bile katlandığında ince bir yapıda olmalı ki kullanacak kişiler bir nebze daha rahat olabilsin.
2) tablette olabilir. Microsoft surface tam ihtiyacımıza uygun bir cihaz ama ne yazık ki 17 bin TL gibi bir fiyatı var.
3) hızı önemsiyoruz ancak "taşınabilirlik daha" önemli. 15 inc bir şey alınamaz bu yüzden. 13.3 inc bile fazla gözüküyor gözüme ancak pek bir alternatifimiz yok. 10 inc ile 13.3 arasında bir büyüklük olmalı.
4) FreeDOS alamayız. Lisanslı Windows 10 Pro tercih sebebidir.

Teşekkürler.

Merhaba,

Şirkette Excel'de hazırlanan bir veri tabanı üzerinde anlık bir şekilde işlem yapabilmek amacıyla cihaz aramaktayız. Ayakta kullanıma uygun olacak Windows bir cihaz olmalı. Veri tabanı üzerinde yapılan işlemin hızı bizim için önemli. O yüzden 1 yıl içinde çöp olan atom işlemcili saçma sapan bir bilgisayar ya da tablet istemiyoruz.

1) ayakta kullanım olacağı için büyük ekrana ihtiyaç yok. Klavyesi çıkarılabilir olmalı. Değilse bile katlandığında ince bir yapıda olmalı ki kullanacak kişiler bir nebze daha rahat olabilsin.
2) tablette olabilir. Microsoft surface tam ihtiyacımıza uygun bir cihaz ama ne yazık ki 17 bin TL gibi bir fiyatı var.
3) hızı önemsiyoruz ancak "taşınabilirlik daha" önemli. 15 inc bir şey alınamaz bu yüzden. 13.3 inc bile fazla gözüküyor gözüme ancak pek bir alternatifimiz yok. 10 inc ile 13.3 arasında bir büyüklük olmalı.
4) FreeDOS alamayız. Lisanslı Windows 10 Pro tercih sebebidir.

Teşekkürler.

Halihazırda satışta olan böyle bir cihazı bulursanız bizi de bilgilendirin. Technopat üyeleri olarak çok seviniriz!

Halihazırda satışta olan böyle bir cihazı bulursanız bizi de bilgilendirin. Technopat üyeleri olarak çok seviniriz!
Fiyata göre var aslında. 15 bin seviyelerinde Yoga serisi var.
Benim yazdığım içeriğe göre bulduğum en ucuz cihaz HP ProBook X360.
Asus Vivobook Flip'te olabilir.

Olabilir. Bütçe belirtmediğiniz için ne diyeceğimi bilemedim. Bütçe nedir?

Bütçe olsa Yoga serisi 15 bine alınabilir. 8-10 bin arası diyoruz biz ancak iş görmeyecek bir şey için illaki bu fiyat aralığında saçma bir cihaz da alınmaz. O yüzden olabilecek en ucuz en mantıklı cihazı arıyoruz. Benim dikkatimi çeken en ucuz cihazda yukarıda söylediğim gibi HP. Farkı öneri gelirse ilgili kişilere ileteceğiz. Alırlar ya da almazlar bilemeyeceğim artık. :)

Klavyesi çıkarılabilir olmalı. Değilse bile katlandığında ince bir yapıda olmalı ki kullanacak kişiler bir nebze daha rahat olabilsin.
Katlanabilir olarak düzgün bildiğim model yok, o yüzden ince ama sağlam olan modellerden önerdim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı