Excel nasıl kullanılır ?

Üstten sağa doğru 1. yazılı, 2. yazılı, 3. yazılı, performans ödevi, ders içi performans, sözlü bölümleri yapmak istiyorum. Soldan aşağı doğruda sınıfdaki arkadaşlarımın ismini yazıcam. Nedemek istediğimi anlamışsınızdır umarım. Çok basit işleme benziyor ama hiç kullanmadım bu tip programlar eğer çok kolay ise bana sütunları çizip dosya halinde paylaşırsanız çok zahmetli değilse çok memnun olurum. Ben içini doldururum. Sınıf mevcutu 14.

Şimdi bunlar için formüle gerek yok. Eğer yukarıdan aşağı doğru 1, 2, 3.... gibi numaralandırmak yapmak istiyorsanız A2 hücresine 1, A3 hücresine 2 yazın. Fareyi A2 hücresinin üzerine getirip basılı tutarak A3 hücresine doğru çekip iki hücreyi birden seçin. Sonra A3 hücresinin sağ alt köşesindeki kalın noktaya basılı tutarak aşağı doğru çekin. Rakamların 3, 4, 5... diye kendiliğinden hücrelere yerleştiğini göreceksiniz. Bunu sınıf mevcudu kaçsa o kadar artırabilirsiniz. Sonra örneğin B1 hücresine okul numarası, C1 hücresine ad soyad, D1 hücresine 1. yazılı, E1 hücresine 2. yazılı gibi başlıkları doldurun. Buraya kadar Excel'in pek bir avantajı yok ama iş yazılıların ortalamasını ya da yüzdesini alıp toplamaya gelince işinizi çok kolaylaştıracak. Bu yüzden not sistemini söylerseniz formüllerini yazabilirim sizin de tek tek hesaplamanıza gerek kalmaz.

Yazılı notlarını ben doldurmayacağım. Ben sadece listeyi yapıcam. Bu arada a2 hücresi a3 hücresi falan derken hiçbirşey anlamadım. Belirttiğim gibi bu programları hiç kullanmadım. Siz çok professionala benziyorsunuz bu konuda siz iki dakika yapıp dosyayı kaydetip burda paylaşamazmısınız sütunları yapmanız yeterli benim için. Sınıf mevcutu 14. Yukarıya ise 1. yazılı, 2. yazılı, 3. yazılı, performans ödevi, ders içi performans, sözlü bölümleri yapmanız yeterli.

Profesyonel değilim ama bu yazdıklarımı hayatında hiç Excel programı açmamış bir insan bile yapabilir. Excell'de satırlar ve sütunlar vardır. Satırlar 1, 2, 3 diye aşağı doğru sıralıdır; sütunlar A, B, C diye soldan sağa doğru sıralıdır. A sütununun 2. satırı A2 hücresidir mesela. Dediğinizi yine yaparım ama şu an işyerindeyim ve yoğun saatlere geldik. Motorlu kurye olmak kolay değil :)

Anlattığinız gibi excelde yaptım. Fakat birkaç sorunum var. Mesela ad soyad altına yazarken isimleri uzun isimler A dan B bölümüne taşıyor. Bu sorun olurmu ? Bide liste çok büyük ben bunu yazıcıdan çıkarırken sadece çalıştığım kısımları nasıl çıkartıcam ? Birde A1 kutucuğuna ad soyad yazdım. A2 den başlayarak A14 e kadar altına isimleri yazcam sorun olurmu ? Doğru gidiyor muyum ?

- - - Güncellendi - - -

Excel gerek yokmuş. 5 dakikada Wordde hallettim. Yardımlarınız için teşekkür ederim konu kilitlenebilir.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı